یخساز صنعتی

هر روز، در سراسر جهان، مردم از یخ برای سرد نگه داشتن نوشیدنی ها و نگهداری از مواد غذایی استفاده می کنند. یخساز صنعتی دستگاهی است که برای خنک سازی مواد غذایی و نگهداری از آنها به طور مداوم یخ تولید می کنند. اغلب این یخسازها در مقیاس بزرگ ساخته می شوند و به صورت پیوسته در هر 24 ساعت از 1100 کیلوگرم تا 27000 کیلوگرم یخ تولید می نمایند. یخساز صنعتی به طور معمول می تواند روزانه 5 تا 20 تن یخ خرد شده تولید کند.

کیفیت یخ تولیدی توسط این دستگاه، به اینکه شما از آب دریا، آب شیرین یا آب شور استفاده می کنید، بستگی دارد. شما می توانید ضخامت و اندازه یخ تولیدی به وسیله یخساز صنعتی را خودتان تعیین کنید و این ضخامت را براساس ماهیت شکل و درجه حرارت یخ انتخاب کنید. حدودا از سال 1350 شمسی یخساز صنعتی به ایران وارد شد و کارخانه ها و مردم شروع به استفاده از این دستگاه کردند. در این مقاله ما به طور کامل در مورد یخساز صنعتی صحبت می کنیم.

انواع یخساز صنعتی

یخساز صنعتی انواع مختلفی دارد و کارفرما بنا به نیاز و سلیقه خود یک مدل از آن را انتخاب می کند. به طور کلی یخسازهای صنعتی به 5 دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:

یخساز پودری

یخساز پودری سرعت بسیار بالایی در خنک سازی و جذب کردن گرما دارد و یخ هایی به شکل پودر و برفک تولید می کند. یخسازهای پودری به طور کلی دارای 2 دسته می باشد: دسته اول یخ ها را در ظرفیت های 100 و 200 کیلوگرمی تولید می کنند و بیشتر در مراکز تولید سوسیس و کالباس و آزمایشگاه های کوچک استفاده می شوند. دسته دوم یخ ها را در ظرفیت بالای 1 تن تولید می کنند و این کار را در یک شبانه روز انجام می دهند.

از این نوع یخساز بیشتر در کشتارگاه های ذبح دام و طیور و استخرهای پرورش ماهی استفاده می شود زیرا گوشت دام و طیور بلافاصله بعد از ذبح و کشتن باید در محیطی سرد قرار بگیرند تا فاسد نشوند. برای خنک نگه داشتن لاشه حیوانات ذبح شده و ماهی های صید شده از یخ پودری استفاده می شود. یخساز پودری در آبمیوه فروشی ها نیز کاربرد دارد زیرا خیلی سریع نوشیدنی ها و آبمیوه ها را خنک می کند.

یخساز حبه ای

یخساز حبه ای

یخساز حبه ای پرکاربرد ترین و پرطرفدار ترین نوع یخسازهای صنعتی است که می تواند یخ را در ظرفیت های مختلف تولید کند. به طور معمول یخ های تولیدی توسط این نوع دستگاه دارای اندازه های 26 تا 39 میلی متر هستند و وزنی بین 14 تا 40 گرم دارند. این یخساز بسته به نوع اواپراتور خود می تواند یخ های گرد یا مکعبی شکل تولید نماید. اواپراتور یخساز حبه ای از استنلس استیل 304 ساخته شده است تا هم بهداشتی تر باشد و هم در تماس مداوم با آب و یخ، دچار زنگ زدگی نشود.

اجزا و قطعات باکیفیت و دارای جنس خوب باعث می شوند، دستگاه یخساز عمر مفید و بالایی داشته باشد. از یخساز حبه ای بیشتر در رستوران ها و فود کورت ها استفاده می شود اما به این دلیل که وزن سبک و کمی دارد، در منازل و دفاتر کار هم از آن استفاده می گردد. این یخساز به صورت دستی پر می شود و به خاطر ابعاد کوچک آن، به آن یخساز خانگی یا یخساز رومیزی نیز می گویند.

یخساز پولکی

یخساز پولکی قدیمی ترین، پیچیده ترین و صنعتی ترین نوع یخساز می باشد و قادر است در دمای منفی 10 درجه سانتی گراد، یخی کاملا خشک و بهداشتی تولید کند. اواپراتور این نوع یخساز، درام نام دارد. یخ در جداره داخلی درام تشکیل می شود، سپس توسط تیغه ای که در داخل درام قرار دارد، خراشیده شده و به مخزن یخ زیر یخساز منتقل می گردد.

این دستگاه از جنس استنلس استیل 304 ساخته شده است تا در تماس مستقیم با آب و یخ دچار زنگ زدگی و آلودگی نشود. مدل های قدیمی یخساز پولکی استهلاک بالایی داشتند و گاهی اوقات گاز مبرد دچار نشتی می شد، به همین دلیل در طراحی و تولید آنها تغییراتی ایجاد شد که این تغییرات باعث بهبود عملکرد دستگاه شدند. از یخساز پولکی بیشتر در کشتارگاه های مرغ و برای بچینگ سیمان استفاده می شود.

یخساز قالبی

یخساز قالبی یخ هایی به شکل قالب بزرگ تولید می کند و اکثر یخ های تولیدی دارای سایز 20 در 20 و طول 100 سانتی متر هستند. از این نوع یخساز بیشتر در کارخانه های بزرگ، لنج های ماهیگیری و برای بچینگ بتن استفاده می شود، زیرا یخ های قالبی تولید شده توسط این دستگاه معمولا ۲۵ کیلوگرمی هستند. یخساز قالبی عمدتا تعداد قالب های کمتر از 800 عدد را به صورت اتوماتیک تولید می کند زیرا به این شکل طراحی شده است. این دستگاه فضای بسیار کمی را اشغال می کند و از دوام و عمر بالایی برخوردار است. یخ های تولیدی توسط یخساز قالبی به شدت باکیفیت و بهداشتی می باشند.

یخساز لوله ای

یخساز لوله ای فضای کمی را اشغال می کند و این توانایی را دارد که از آب دارای دماهای مختلف، یخ تولید کند. این نوع یخساز مصرف انرژی کمی دارد، یخی باکیفیت و ارزان قیمت تولید می کند و کاربری و نگهداری آسان و راحتی دارد. یخساز لوله ای می تواند در شبانه روز حدودا 5 الی 50 تن یخ تولید کند. از یخساز لوله ای بیشتر در کشتارگاه های صنعتی، کارخانه های تولید یخ، شرکت های ساخت تونل، سد سازی، پل سازی و مراکز عرضه محصولات شیلات استفاده می شود.

شاید نیاز داشته باشید در مورد قطعات برج خنک کننده نیز اطلاعات کسب نمائید در این صورت کلیک نمائید.

مزایا و ویژگی های یخساز صنعتی

یخساز صنعتی دارای مزایا و ویژگی های زیادی است که در زیر آنها را نام برده ایم.

  • عمر طولانی دارد.
  • دارای کنترل درجه حرارت می باشد.
  • از فولاد ضد زنگ ساخته شده است.
  • بدنه آن ضد خش و ضد ضربه می باشد.
  • برای محیط های دارای آب و هوای نامناسب، کاربردی و مناسب است.
  • با همه گازهای مبرد رایج، از جمله مبردهای طبیعی کار می کند.
  • مصرف انرژی کمی دارد و برق کمی مصرف می کند.
  • به تجهیزات فیلتراسیون مجهز است تا بتواند در صورت نیاز آب مورد استفاده را فیلتر کند.
  • سرعت بالایی در تولید یخ دارد.
  • از نظر قیمتی مناسب و مقرون به صرفه می باشد.
  • نصب و نگهداری از آن بسیار آسان و کم هزینه است.
  • بازدهی و راندمان کاری را افزایش می دهد.
  • طراحی و ظاهری زیبا و شیک دارد.
  • محیط کار را زیباتر، منظم تر و بهداشتی تر می کند.
  • برخی از آنها صفحه نمایش لمسی دارند.
  • با استفاده از تکنولوژی روز دنیا طراحی و تولید می شود.
  • دارای گواهینامه ISO 9001 می باشد.

کاربردهای یخساز صنعتی

یخساز صنعتی به دلیل کم مصرف بودن و داشتن راندمان بالا، در کسب و کارها و مشاغل مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. این کاربردها و موارد مصرف عبارتند از:

  1. صنایع ماهیگیری
  2. فرآوری های مواد غذایی
  3. کشتارگاه ها و مراکز تولید کننده گوشت، مرغ و ماهی
  4. صنعت ساخت و ساز
  5. فست فودها
  6. کافی شاپ ها
  7. رستوران ها
  8. آبمیوه فروشی ها

قطعات و اجزای تشکیل دهنده یخساز صنعتی

تمام قطعات و اجزای یخساز صنعتی درجه یک و باکیفیت هستند و به گونه ای طراحی شده اند که به بهترین شکل ممکن کار کنند و عملکرد دستگاه را بالا ببرند. در زیر به تک تک این قطعات و وظیفه آنها اشاره کرده ایم.

– بدنه: بدنه یخساز صنعتی فلزی است و ممکن است از فولاد ضد زنگ، ورق رنگ شده، گالوانیزه و یا ورق استیل ساخته شده باشد. انتخاب نوع و جنس بدنه این دستگاه به عهده شرکت تولید کننده است اما مناسب ترین و بهترین انتخاب، استیل 304 ضدخش می باشد. بدنه یخساز صنعتی باید به گونه ای طراحی و ساخته شود تا در برابر خوردگی، زنگ زدگی، ساییدگی و رطوبت مقاومت بالایی داشته باشد و از دوام و ماندگاری خوبی برخوردار باشد.

– پمپ: یخساز صنعتی دارای یک پمپ می باشد که با استفاده از این پمپ، آب را روی صفحه داخل یخساز می ریزد و بعد از منجمد شدن آب و تبدیل شدن به یخ، یخ ها را به شکل مکعبی یا شکسته خرد می کند و داخل مخزن یخ می ریزد.

– قالب: قالب یخسازی یخساز صنعتی می تواند با جنس های مختلفی اعم از مس، استیل و یا گالوانیزه ساخته شود. بهترین جنس و متریال برای قالب یخسازی این دستگاه استنلس استیل 316 می باشد  زیرا این متریال به مرور زمان دچار رسوب گرفتگی نمی شود و در مقابله با اسید و مواد اسیدی دچار خرابی و آسیب نمی گردد.

– استراکچر داخلی: استراکچر داخلی یخساز صنعتی حتما باید از جنس استیل باشد زیرا به طور مستقیم و طولانی مدت با رطوبت سر و کار دارد و اگر از جنس استیل نباشد، دچار زنگ زدگی و رسوب می شود. استراکچر داخلی تجهیزات را نگه می دارد و وزن آنها را به زمین منتقل می کند. این قطعه قابل دیدن با چشم نیست، بنابراین سعی کنید هنگام خرید از جنس و کیفیت آن مطمئن شوید.

– سوئیچر: سوئیچر تعیین کننده حجم و مقدار یخ تولیدی توسط یخساز صنعتی است. این قطعه به مشتری این امکان را می دهد تا به همان مقداری که احتیاج و نیاز دارد، یخ تولید کند. شما با کمک گرفتن از سوئیچر می توانید روزانه، به طور دقیق میزان یخ مورد نیاز خود را تولید کنید.

– کمپرسور: کمپرسور مهم ترین قطعه هر یخساز صنعتی است و وظیفه دارد گاز گرم را فشرده کند و به کندانسور انتقال دهد تا سیکل برودتی شروع شود و دستگاه کار کند. کمپرسور در واقع عملیات مکش و دهش را انجام می دهد و این فرآیند در یخساز صنعتی پایان ناپذیر است و به طور متناوب تکرار می شود. هنگام خرید حتما از کیفیت کمپرسور مطمئن شوید و اطمینان پیدا کنید کیفیت و دوام بالایی داشته باشد. بهتر است بدانید نوع و ظرفیت کمپرسور با توجه به ظرفیت یخساز انتخاب می شود.

– کندانسور: کندانسور یخساز صنعتی بخار را به مایع تبدیل می کند و آن را خنک می نماید. کندانسور برای انجام این کار به برق نیاز دارد. این قطعه انواع مختلفی دارد و در صنایع زیادی استفاده می شود.

– اواپراتور: اواپراتور قطعه ای است که علاوه بر یخساز صنعتی در یخچال، فریزر و دستگاه تهویه هوا استفاده می شود. وظیفه اواپراتور این است که حرارت مایع درون یخساز را می گیرد و آن را از مایع به گاز تبدیل می کند.

– مخزن گاز مبرد: این مخزن دارای گاز مبرد می باشد و وظیفه دارد که گرما را از یک محیط بگیرد و به یک محیط دیگر منتقل کند. مخزن گاز مبرد از اصلی ترین قطعات یخساز صنعتی است که در کنار کمپرسور، کندانسور و اواپراتور به خوبی کار می کند.

– شیر انبساط: شیر انبساط، از طریق انبساط، خیلی سریع فشار موجود در مخزن گاز مبرد را آزاد می کند. یخساز صنعتی برای تولید یخ از فرآیند خنک سازی آدیاباتیک استفاده می کند. طی این فرآیند ماده داخل دستگاه تحت فشار شدید، منبسط می شود و این تغییر فشار باعث سرد شدن سریع ماده می گردد. با خروج هوا، فشار درون یخساز آزاد شده و باعث خنک شدن مایع درون دستگاه می شود. در فرآیند یخسازی، انبساط سریع و فشار بالا باعث می شود مایع دارای درجه حرارت بالا، به مایع دارای فشار و دمای پایین تبدیل شود.

– دستگاه فیلتر: وجود دستگاه فیلتر در یخساز صنعتی باعث می شود تمام املاح و آلاینده های موجود در آب قبل از یخ زدن، از بین بروند و یخی شفاف و زلال تولید شود. این قطعه باعث می شود عملکرد یخساز بهتر شود و یخ تولید شده فاقد طعم و بوی نامطبوع باشد. استفاده از دستگاه فیلتر درون یخساز صنعتی باعث می شود هزینه نگهداری از دستگاه و تعمیرات آن تا حد زیادی کم شود.

نحوه عملکرد یخساز صنعتی

یخساز صنعتی از 4 جزء اصلی کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط و اواپراتور تشکیل شده است. مخزن گاز مبرد نیز از اجزای این دستگاه است و از طریق هر یک از قطعات گفته شده، یخ را به گردش در می آورد و دما را در تمام مراحل یخسازی تغییر می دهد. این قطعات و تجهیزات در کنار یکدیگر کار می کنند و یک سیکل و چرخه را به وجود می آورند. این سیکل باعث تولید یخ توسط یخساز صنعتی می شود. البته برای تولید یخ به گاز تبرید نیز نیاز است. اگر این گاز نباشد، عملا تولید یخ توسط دستگاه انجام نمی شود و یخساز هیچ بازدهی ندارد. به طور کلی با انجام واکنش تبخیر و تقطیر، عملیات خنک سازی و یخ سازی شروع می شود و این چرخه به طور متناوب و یکسره تکرار می گردد و در نتیجه یخ توسط یخساز صنعتی تولید می شود.

در صورت خرابی هر یک از این قطعات، یخساز صنعتی مطابق دستورالعمل ها عمل نمی کند و یخ کافی تولید نخواهد کرد. در برخی موارد، یخساز حتی ساخت یخ را نیز متوقف می کند. به همین دلیل، نگهداری از این اجزا از طریق چک کردن مداوم و تمیز کردن آنها، در اولویت قرار دارد.

نکات مهم برای نگهداری از یخساز صنعتی

برای نگهداری بهتر از یخساز صنعتی و افزایش عمر مفید آن، دانستن و رعایت یک سری نکات الزامی و ضروری است. شما با رعایت این نکات هم می توانید از هزینه های معمول و مازاد پیشگیری کنید و هم یخ بهداشتی و تمیز تولید نمایید. این نکات و موارد عبارتند از:

– حداقل 2 بار در سال توسط یک متخصص، یخساز را عمیقا تمیز کنید و از سالم بودن اجزا و قطعات مطمئن شوید تا دستگاه بهترین عملکرد را داشته باشد.

– هر سال فیلتر آب دستگاه را چک کنید و در صورت نیاز تعویض نمایید. اگر یخساز در محیط های دارای گرد و غبار قرار دارد، هر 6 ماه فیلتر آن را چک کنید.

– هنگام چک کردن قطعات و تمیز کردن آنها، حتما یخساز را از برق بکشید.

– یخساز را در معرض نور مستقیم خورشید و محیط مرطوب قرار ندهید.

– بهتر است دستگاه 10 سانتی متر با دیوار فاصله داشته باشد.

– هنگام نصب حتما از از محافظ برق استاندارد استفاده نمایید.

– اگر دستگاه دچار آسیب و مشکل شد، برای تعمیر آن حتما از یک فرد حرفه ای و مجرب کمک بگیرید.

قیمت یخساز صنعتی

قیمت یخساز صنعتی

قیمت یخساز صنعتی به عوامل مختلفی بستگی دارد، عواملی نظیر: نوع، مدل، ظرفیت، جنس اجزای تشکیل دهنده دستگاه، برند و شرکت تولید کننده و بقیه تجهیزاتی که در ساخت یخساز مورد استفاده قرار گررفته اند. برای اینکه شما بتوانید قیمت دقیق یخساز صنعتی را برآورد کنید باید ابتدا ظرفیت دستگاه را به دست بیاورید. سپس نوبت به انتخاب نوع یخ تولیدی توسط یخساز می باشد، اینکه قالبی باشد یا پودری یا پولکی. بعد از آن نوبت به بررسی برند دستگاه، میزان قدرت و توان یخساز و جنس اجزا و تجهیزات داخل آن می رسد.

بهتر است بدانید که تفاوت اصلی قیمت یخسازهای صنعتی در نوع و جنس قطعات داخلی آن است. اینکه کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط، اواپراتور، استراکچر داخلی و قالب یخسازی دستگاه از چه جنس و متریالی ساخته شده اند، در تعیین قیمت نهایی آن نقش دارد. شما می توانید برای اطلاع دقیق از قیمت یخساز صنعتی و ثبت سفارش خود با کارشناسان ما در بخش فروش تماس بگیرید.

محصول پر فروش : چیلر تراکمی