بررسی داکت اسپلیت مهتاب گستر، مزایا و معایب

داکت اسپلیت چیست؟

داکت اسپلیت یک سیستم تهویه مطبوع است که به طور گسترده در ساختمان‌ها، مکان‌های تجاری و صنعتی و حتی منازل کاربرد دارد. آنها عموماً شامل یک یونیت داخلی و یک یونیت خارجی هستند. به منظور اتصال این یونیت‌ها به یکدیگر از لوله‌های مسی استفاده می‌کنند. در نتیجه هوای خنک یا گرم از یونیت خارجی به داخل ساختمان انتقال می‌یابد. این سیستم قادر است به صورت یکنواخت هوای خنک یا گرم را در سراسر ساختمان توزیع کند. همچنین برای ایجاد شرایط راحت و سالم در محیط کار یا منازل بکار می‌رود.

بسیاری از افراد فکر می‌کنند داکت اسپلیت همان اسپلیت معمولی است. در حالی که از لحاظ ظاهر و عملکرد با یکدیگر متفاوت هستند. استفاده از واژه “اسپلیت” در هر دو سیستم سبب شده است تا بسیاری از افراد این دو دستگاه را با یکدیگر اشتباه بگیرند. در حالی که اسپلیت‌های معمولی برای تهویه مطبوع یک اتاق یا سالن‌ کوچک طراحی شده اند. اما داکت اسپلیت‌ها برای محیط‌های بزرگ قابل استفاده هستند. همچنین می‌توانند همزمان چندین فضا را گرم یا خنک کنند.

با توجه به اینکه قیمت داکت اسپلیت یکی از عوامل تاثیر گذار در خرید این دستگاه است، بر خود لازم می‌دانیم که در ابتدا قیمت تقریبی آن را اعلام کنیم. داکت اسپلیت‌ها در ظرفیت‌های 18 هزار تا 60 هزار بی تی یو بر ساعت قابل تولید شدن هستند. قیمت این دستگاه علاوه بر ظرفیت، به کیفیت قطعات مورد استفاده در ساخت آن بستگی دارد. قیمت داکت اسپلیت‌های تولیدی شرکت مهتاب گستر از حدود 700 دلار تا 2000 دلار متغیر است. توصیه می‌کنیم برای اطلاع از قیمت دقیق و انتخاب دستگاه مناسب، از طریق صفحه ارتباط با ما با کارشناسان این شرکت ارتباط برقرار کنید.

انواع داکت اسپلیت‌ یا اسپلیت کانالی

داکت اسپلیت یک سیستم سرمایشی و گرمایشی است که برای تهویه مطبوع فضاهای مختلف به کار می‌رود. هر صنعت و هر محیط کاری ممکن است شرایط محیطی و نیازهای متفاوتی داشته باشد. به همین علت داکت اسپلیت‌ها بسته به شرایط و محیط کاری دارای طراحی و خصوصیات متنوع هستند تا بتوانند به طور موثر و پایدار در هر شرایطی عمل کنند. این دستگاه‌ها از نظر مصرف برق و کارکرد و ظرفیت کمپرسور به 2 دسته کلی تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

  • داکت اسپلیت معمولی
  • داکت اسپلیت اینورتر

داکت اسپلیت معمولی یا دور ثابت

داکت اسپلیت معمولی که به آن دور ثابت هم گفته می‌شود، دارای دور موتور و compressor ثابت است.  موتور این نوع داکت اسپلیت همیشه به صورت ثابت کار می‌کند. نکته‌ی منفی چنین حالتی اینست که برای تغییر شرایط دمایی، صرفاً باید دستگاه را on یا off کنید؛ یعنی قابلیت تنظیم کاملاً هوشمند وجود ندارد و باید بصورت دستی، دماهای موردنظرتان را تنظیم نمایید.

تفاوت داکت اسپلیت معمولی و اینورتر

در این نوع سیستم، compressor بعد از رسیدن دمای اتاق به نقطه مشخص شده و دلخواه، توسط ترموستات اتاقی خاموش می‌شود و مجدداً با گرم شدن هوای اتاق، روشن می‌گردد. داکت اسپلیت معمولی یا دور ثابت نسبت به مدل اینورتر، مصرف انرژی بیشتری دارد. به‌بیان دیگر، بدلیل ثابت بودن حجم مصرفی انرژی برای کاهش یا افزایش دمای اتاق به نقطه‌ی مطلوب توسط کمپرسورها، برق بیشتری مصرف می‌کند.

داکت اسپلیت اینورتر یا دور متغیر

داکت اسپلیت اینورتر که به آن دور متغیر هم گفته می‌شود، دارای دور موتور متغیر است. موتور آن نسبت به داکت اسپلیت معمولی سرعت بالاتری دارد. همین امر باعث کارکرد سریع‌تر دستگاه و صرفه جویی در مصرف انرژی می‌شود. کمپرسور duct split اینورتر خاموش نمی‌شود و دور آن تا زمانیکه دمای اتاق بالا نرود، به حداقل می‌رسد. این نوع داکت اسپلیت در شروع به کار با حداقل ظرفیت کار می‌کند و هنگام رسیدن به دمای تنظیم شده، سرعت خود را به حداقل ممکن محدود میکند.

مزایای داکت اسپلیت اینورتر یا دور متغیر نسبت به داکت اسپلیت معمولی

این مدل از داکت اسپلیت‌ها از قیمت بالاتری برخوردارند و گران‌تر هستند. زیرا هنگام کار کردن صدای کمی تولید می‌کنند. ضمناً باعث کم شدن تعداد دفعات خاموش و روشن شدن compressor می‌شود. در نتیجه مصرف برق (تا حدود هشتاد درصد کمتر از دیگر سیستم‌های گرمایشی/گرمایشی با دور موتور معمولی) را کاهش می‌دهد. دو ویژگی مثبت دیگر این نوع داکت اسپلیت ها عبارت است از:

  • پیکره بندی کوچک‌تر و انسجام یافته‌تر
  • کاهش وارد آمدن آسیب‌ها به قطعات مکانیکی duct split (بدلیل عملکرد دائمی و آماده بکار کمپرسورها و کم شدن تعداد شروع مجدد فعالیت آن‌ها)

کاربرد داکت اسپلیت‌ها

  • ویلاها
  • هتل‌ها
  • رستوران‌ها
  • مراکز اداری و شرکت‌ها
  • کاربری‌های تجاری و فروشگاه‌ها
  • محیط‌های صنعتی و کارخانجات
  • ساختمان‌های مسکونی و خانه‌ها
  • مراکز بهداشتی و درمانی و مطب‌های پزشکی و غیره.

منابع تامین کننده آب گرم کویل duct split

  • کویل‌های برقی

کویل‌های برقی نوعی سیم پیچ هستند که با جریان الکتریکی میدان مغناطیسی ایجاد می‌کنند. از این کویل‌ها در بسیاری از دستگاه‌ها و سیستم‌های الکترونیک و الکتریکی استفاده می‌شود. این کویل‌ها می‌توانند با تغییر جریان الکتریکی در خود، ولتاژ را افزایش یا کاهش دهند. اگرچه با وجود این نوع کویل‌ها، احتیاجی به لوله‌کشی‌های موتورخانه‌ای و گاز نیست. اما استفاده از کویل‌های برقی شدیداً کاهش یافته است. زیرا مصرف انرژی (برق) در آنها بسیار زیاد است.

  • گرم سازی سیال توسط موتورخانه

آب گرمی که برای گرمایش سیستم‌های داکت اسپلیت مورد احتیاج است، می‌تواند از موتورخانه تأمین شود. درحقیقت پس از تهیه‌ی آب داغ توسط موتورخانه‌ها، این آب از طریق پمپ به کویل‌ها انتقال می‌یابد. سپس در فرآیندهای گرمایشی داکت اسپلیت‌ها، مورد استفاده قرار می گیرد. درون چنین فرآیندهایی با گذر جریان‌های هوا از مجاورت کویل‌ها، شاهد ایجاد باد گرم خواهیم بود. درادامه این جریان، هوای گرمایشی بوسیله‌ی کانال‌های تعبیه شده به محیط‌های مختلف می‌رسد. بنابراین احتیاجی به نصب رادیاتورها و انجام لوله‌کشی در ساختمان نیست.

  • استفاده از هیت پمپ‌ها

گاهاً برخی از کارفرمایان برای تأمین آبگرم موردنیاز duct split از هیت پمپ‌ها بهره می‌گیرند. استفاده از هیت پمپ‌ها به دو دلیل مهم منسوخ شده است. حجم حرارت دهی بوسیله‌ی هیت پمپ‌ها چندان بالا نیست. از همین رو در دماهای بسیار پایین فصول سرد سال، احتمال یخ بستن کندانسورها افزایش می‌یابد. همچنین میزان مصرف و اتلاف برق توسط heat pomp ها بسیار زیاد است.

داکت اسپلیت 36000 میتسوبیشی ژاپن

  • تهیه‌ی آبگرم توسط پکیج‌ها

پکیج‌های گرم کننده دستگاه‌هایی هستند که آب را با استفاده از انرژی گاز، برق یا سوخت جامد گرم می‌کنند. آنها برای تامین آب گرم مصرفی و گرمایش محیط استفاده می‌شوند. پکیج‌های گرم کننده قادر هستند آب گرم مورد نیاز داکت اسپلیت‌ها را تامین کنند. با انتقال آب گرم تولید شده در پکیج و انتقال آن به کویل‌های داکت اسپلیت، هوای گرم تولید می‌شود. این روش دارای مزایایی نظیر کاهش مصرف برق و سر و صدا، افزایش راندمان دستگاه و تنظیم دمای مطلوب برای هر فضا است.

مزایای داکت اسپلیت

داکت اسپلیت یکی از پرکاربردترین و موثرترین سیستم‌های تهویه مطبوع و تبرید در صنایع مختلف است. این دستگاه‌ها  نسبت به دستگاه‌های اسپلیت معمولی و فن کویل مزایای بسیاری دارند. داکت اسپلیت به دلیل برخورداری از ساختار ساده و قابل تنظیم، نصب و نگهداری بسیار آسان دارد. سیستم‌های تهویه مرکزی نیازمند احداث واحد مرکزی بزرگ به همراه شبکه پیچیده از لوله‌ها و کانال‌ها هستند. در حالی که نصب داکت اسپلیت بسیار آسان و کم هزینه‌تر است.

مزایای استفاده از داکت اسپلیت در اماکن مختلف

سایر مزایای داکت اسپلیت شامل:

  • مصرف انرژی کم و پایینی دارد.
  • هزینه‌های مربوط به برق مصرفی آن بسیار پایین است.
  • از کیفیت بالایی برخوردار است.
  • دارای ظرفیت بیشتر و بالاتری است.
  • راه اندازی و نصب آسانی دارد.
  • دارای سیستم لوله کشی کمتری است و لوله کشی را به حداقل می‌رساند.
  • داکت اسپلیت رطوبت هوا را کاهش می‌دهد.
  • هوا را فیلتر و باعث کاهش آلودگی و بیماری می‌شود.
  • گرمایش مطبوعی ایجاد می‌کند.
  • عیب یابی و رفع نواقص آن آسان است.
  • از زیبایی ظاهری چشمگیری برخوردار است.
  • در ساخت آن از تکنولوژی به روز و جدید بهره گیری شده است.
  • می‌توان به طور همزمان، تمام اتاق‌های یک مجموعه و محیط را هم دما کرد.
  • باعث کاهش تمامی هزینه‌های جانبی می‌شود.
  • قابلیت نصب داکت اسپلیت برای فضاهای وسیع با کاربری متنوع را دارد.
  • طول عمر مناسب و نسبتاً بالایی دارد.
  • از قیمت مناسب و مقرون به صرفه ای برخوردار است.

معایب اسپلیت کانالی

در داکت اسپلیت، دمای یکسان به اتاق و فضاها منتقل می‌شود. اما امکان تنظیم دمای جداگانه برای هر فضا وجود ندارد. این موضوع باعث می‌شود که بعضی فضاها خنک‌تر یا گرم‌تر از حد نیاز باشند و رضایت کاربران را کاهش دهد. در این تجهیزات صدای الکتروموتور، فن قابل شنیدن است و ممکن است باعث آزار و اذیت شود. برای جلوگیری از این مشکل، باید از عایق صوتی استفاده کرد. همچنین هنگام نصب آنها باید فضای مناسب بین داکت اسپلیت و سقف کاذب را رعایت کرد.

بررسی معایب داکت اسپلیت و راهکار کاهش آنها

نکته: مبرد، به گاز مورد استفاده در کولرهای گازی از جمله داکت اسپلیت گفته می‌شود که یک سیال فعال است. مبرد در یک سیکل کامل تبرید از حالت مایع به گاز و برعکس تغییر فاز می‌دهد. تبرید به معنای جذب حرارت از یک سیال و دفع آن به سیال دیگر است. سیال می‌تواند هوا، آب و یا هر نوع گاز یا مایع دیگری باشد.

قطعات داکت اسپلیت

اجزای یونیت داخلی داکت اسپلیت

یونیت داخلی داکت اسپلیت در سقف کاذب یا در قسمت‌های پنهان ساختمان نصب می‌شود. وظیفه تولید و توزیع هوای سرد یا گرم را بر عهده دارد. یونیت داخلی قابلیت تنظیم دما و رطوبت را دارد. کاربر می‌تواند میزان سرمایش یا گرمایش را تنظیم کند. برخی از یونیت‌های داخلی داکت اسپلیت دارای ویژگی‌های اضافی مانند خاموش شدن خودکار، تایمر، کنترل از راه دور و قابلیت اتصال به سامانه هوشمندی هستند. این قابلیت‌ها بسته به مدل و نوع دستگاه متفاوت است. یونیت داخلی داکت اسپلیت از اجزای زیر تشکیل شده است:

  • اواپراتور

اواپراتورها از لحاظ نصب، بعد از شیرهای انبساط قرار می گیرند. مهم‌ترین کار این قطعات، دریافت گرمای محیطی است که در حال تهویه است. سپس این گرمای جذب شده را به مبرد انتقال می‌دهند. در این حالت مبرد از فاز مایع به گاز تبدیل می‌شود و دوباره به compressor باز می‌گردد. همچنین هوای خنک در این مرحله به محیط تهویه شونده دمیده می‌شود.

بررسی اجزای سازنده دستگاه‌های داکت اسپلیت

اواپراتورها به عبارتی کلیت یونیت داخلی را تشکیل می‌دهند. بر همین اساس به عنوان هواساز یونیت‌های داخلی شناخته می‌شوند. قطعه‌ی موردنظر در درون سقف (بین طبقات) قرار می‌گیرد و داخل ساختمان (در فضای سقف کاذب) نصب می‌شود. به دلیل اینکه یونیت داخلی درون سقف قرار می‌گیرد، باید ضخامت و جنس بدنه آن از کیفیت بالایی برخوردار باشد. در این صورت از بروز پوسیدگی و زنگ زدگی یونیت داخلی جلوگیری می‌شود. عمدتاً برای ساخت بدنه اواپراتور، ورق گالوانیزه ضخیم به کار می‌رود.

  • شیر انبساط یا لوله مویین

شیر انبساط یا لوله مویین یک قطعه از سیستم تبرید است که وظیفه کنترل جریان و فشار مایع مبرد را دارد. دمای مایع مبرد با عبور از شیر انبساط کاهش می‌یابد. این کار باعث می‌شود که مایع مبرد آماده جذب گرمای محیط در اواپراتور شود. بر اساس نحوه عملکرد و تکنولوژی ساخت، آنها از انواع مختلف برخوردار هستند. شیر انبساط الکترونیکی و ترموستاتیک، پرکاربردترین نوع لوله‌های مویین در بازار هستند.

اجزای یونیت خارجی

بخش یونیت خارجی داکت اسپلیت شامل compressor، کویل، شیر منبسط کننده و شیر چهار طرفه است. یونیت خارجی داکت اسپلیت‌ها در مقایسه با اسپیلت‌های معمولی ابعاد بزرگ‌تری دارد و این باعث شده است تا برای فضاهای بزرگ مناسب‌تر باشد. شکل کمپرسورهای یونیت خارجی معمولاً روتاری یا اسکرال است. به‌همین علت کم صدا و کم لرزه است و راندمان بالایی دارد. یونیت خارجی در محیط آزاد و خارج از ساختمان نصب می‌شود.

  • کمپرسور

کمپرسور یا compressor یک قطعه مکانیکی است که وظیفه فشرده سازی گاز مبرد را در سیستم تبرید دارد. کمپرسور با افزایش فشار و دمای گاز مبرد، آن را به حالت مایع تبدیل می‌کند. سپس گاز مبرد را به سمت کندانسور هدایت می‌کند. compressor در داکت اسپلیت نقش بسیار مهم و حیاتی دارد. بدون کمپرسور، سیستم تبرید قادر به تولید هوای سرد نخواهد بود.

داکت اسپلیت 24000 مدل A شرکت ایران رادیاتور

  • کندانسور

مبردها پس از گذر از کمپرسورها، وارد بخش کندانسور خواهند شد. قطعات مورد نظر قادرند تا گرمای انتقال‌ یافته به مبردها را دوباره پس بگیرند و به محیط بیرونی انتقال دهند.در داکت اسپلیت‌ها از کندانسور هوایی استفاده می‌کنند. با دریافت شدید گرما، دمای مبردها کم شده و رفته رفته از حالت گازی به مایع تغییر می‌یابند. کندانسور یا یونیت خارجی، از لوله‌های مسی تولید می‌شود و دارای یک یا دو فن برای انتقال حرارت است. فن کندانسور برای اینکه صدای کمتری تولید کند و قدرت هوادهی بالاتری داشته باشد، به صورت بایونیک تولید می‌گردد.

  • ترموستات

ترموستات یک دستگاه الکترونیکی است که وظیفه کنترل دمای محیط و تنظیم عملکرد داکت اسپلیت را بر عهده دارد. ترموستات با استفاده از یک سنسور، دمای محیط را اندازه گیری می‌کند. با مقایسه آن با دمای مطلوب که توسط کاربر تعیین شده است، فرمان‌های لازم را به داکت اسپلیت می‌فرستد. ترموستات روی دیواره‌های داخلی نصب می‌شود. می‌توان آنها را به صورت هوشمند و از راه دور کنترل کرد. سایر اجزای یونیت خارجی عبارتند از:

  • لوله‌های مسی
  • کانال‌های توزیع کننده هوا
  • دریچه‌های ورود هوا

انواع کمپرسور Duct Split

کمپرسورهای داکت اسپلیت انواع مختلف دارند. آنها بر اساس ظرفیت، ابعاد و عملکرد در مدل‌های متنوع موجود هستند. به طور معمول compressor به صورت دور ثابت یا دور متغیر طراحی می‌شود. چنانکه در ظرفیتهای پایین داکت اسپلیت از نوع روتاری و در ظرفیت‌های بالا از نوع اسکرال است. compressor استفاده شده برای داکت اسپلیت‌های تا ظرفیت 36000، از نوع تک فاز و برای ظرفیتهای بالاتر از نوع سه فاز است.

تعیین تعداد فن و ابعاد کندانسور

تعیین تعداد فن و ابعاد فن و کندانسور یکی از مراحل مهم طراحی داکت اسپلیت است. این مرحله بر روی عملکرد، راندمان، صدا، مصرف برق و عمر مفید دستگاه تأثیر دارد. به عنوان مثال مقدار و نوع بار حرارتی در فضایی که داکت اسپلیت نصب می‌شود، نیز تأثیر بسزایی بر تعداد و ابعاد فن و کندانسور دارد. برای تعیین تعداد فن و ابعاد فن و کندانسور باید عوامل مختلفی را در نظر گرفت.

  • تعداد فن

در یونیت داخلی داکت اسپلیت معمولاً از ۱ تا ۴ عدد فن استفاده می‌شود. تعداد فن بر حجم هوای خروجی و سرعت هوادهی دستگاه تأثیر دارد. هر چه تعداد فن بیشتر، حجم هوای خروجی و سرعت هوادهی بالاتر خواهد بود. با این وجود هوای سرد یا گرم به صورت یکنواخت در فضای مورد نظر پخش شود. همچنین با افزایش تعداد فن، صدای دستگاه کاهش می‌یابد. زیرا فشار هوای خروجی کمتر خواهد بود و نیاز به سرعت بالای الکتروموتور نخواهد بود.

  • ابعاد فن

ابعاد فن در یونیت داخلی داکت اسپلیت شامل قطر و عمق فن است. اندازه فن بر قدرت هوادهی و صدای دستگاه تأثیر دارد. هر چه قطر و عمق فن بزرگ‌تر باشد، قدرت هوادهی بالاتر خواهد بود. زیرا حجم هوای جابجایی شده توسط هر پروانه بیشتر خواهد بود. همچنین ابعاد بزرگ‌تر فن باعث کاهش صدای دستگاه می‌شود. زیرا نیاز به سرعت زیاد الکتروموتور نخواهد بود و توربولانس هوای خروجی کمتر خواهد بود.

  • ابعاد کندانسور

ابعاد کندانسور در داکت اسپلیت به معنای طول، عرض و ضخامت کندانسور است. اندازه‌های این قطعه بر سطح تبادل حرارتی و راندمان دستگاه مؤثر است. هر چه اندازه کندانسور بزرگتر، سطح تبادل حرارتی بیشتر خواهد بود. این مزیت باعث می‌شود که گاز مبرد به صورت کارآمد خنک شده و هوای خروجی به دمای مطلوب برسد. همچنین اندازه‌ها با افزایش ظرفیت و ابعاد کندانسور، راندمان دستگاه نیز افزایش می‌یابد.

شیر 4 راهه در داکت اسپلیت دو منظوره

چنانچه دارای دستگاه داکت اسپلیت دو منظوره باشیم، به قطعه‌ای به نام «شیر معکوس یا شیر 4راهه» برمی‌خوریم. تعبیه‌ی این شیر برای داکت اسپلیت دو منظوره بسیار حیاتی است؛ زیرا با استفاده از شیرهای معکوس، می‌توان جهت حرکت گازهای تبرید را تغییر داد. در نتیجه حالت سیستم (از حالت برودتی به حرارتی و بالعکس) تغییر پیدا می‌کند. به‌ بیان ساده‌تر، شیر چهار طرفه در یونیت خارجی به منظور معکوس کردن حالت سرمایش و گرمایش در این بخش قرار گرفته است.

نحوه عملکرد داکت اسپلیت

داکت اسپلیت دارای دو بخش اصلی کندانسور و هواساز است که این دو بخش به وسیله لوله‌هایی از جنس مس به یکدیگر وصل می‌شوند. برای ایجاد هوای خنک، ابتدا گاز مبرد در یونیت خارجی دستگاه خنک می‌شود. بعد از عبور از شیر انبساطی، مبرد به یونیت داخلی انتقال می‌یابد. سپس گرمای محیط توسط کویل‌های یونیت داخلی گرفته شده و هوای خنک از طریق فن‌های نصب شده، به اتاق‌ها وارد می‌شود.

بررسی نحوه عملکرد داکت اسپلیت در فضاهای داخلی ساختمان

نحوه عملکرد داکت اسپلیت با نحوه عملکرد اسپلیت‌های معمولی تفاوت چندانی ندارد. فقط داکت اسپلیت‌ها برای ایجاد هوای گرم و گرما از انرژی برق و comoressor استفاده نمی‌کنند. بلکه به کمک آب گرم، گرما ایجاد می‌کنند. آب گرم درون کویل‌ها باعث گرم شدن هوای درون یونیت داخلی می‌شود. در ادامه هوای گرم تولید شده، توسط لوله‌ها به اتاق‌ها انتقال می‌یابد. طی فرآیند تولید گرما، یونیت خارجی هیچ نقشی ندارد و عملاً به آن نیازی نیست. این فرآیند به شکل قابل توجهی مصرف برق را در زمستان کاهش می‌دهد.

نحوه نصب و نگهداری از داکت اسپلیت

برای نصب درست و اصولی داکت اسپلیت، ابتدا یک مکان مناسب برای قرار دادن کندانسور یا یونیت خارجی انتخاب کنید. هنگام انتخاب مکان دقت کنید که دستگاه بعد از نصب، روی زمین یا مقابل آفتاب قرار نگیرد. زیرا ممکن است عملکرد آن دچار اختلال شود. همچنین آن را کنار تجهیزاتی نظیر یونیت هیتر یا مبدل حرارتی قرار ندهید. بعد از انتخاب مکان مناسب، باید یک تکه از سقف کاذب برای کانال کشی و … برداشته و دستگاه به صورت حرفه‌ای درون سقف قرار داده شود. سپس باید کندانسور و هواساز به وسیله‌ی لوله‌های مسی و پلاستیکی به یکدیگر وصل شوند.

نصب و خدمات پس از فروش دستگاه داکت اسپلیت

در مرحله نهایی باید دستگاه مذکور را به درستی به برق وصل کنید و آن را امتحان کنید. اگر duct split به درستی کار کرد و صدای عجیبی از آن خارج نشد، یعنی نصب به درستی انجام شده است. نصب داکت اسپلیت و تعمیر آن یک کار تخصصی است و هر کسی قادر به انجام آن نیست. سعی کنید برای نصب، تعمیر و سرویس duct split از افراد بی تجربه و غیر متخصص استفاده نکنید تا به دستگاه شما آسیبی نرسد.

برای نگهداری بهتر از داکت اسپلیت و افزایش عمر مفید آن، بهتر است که هر 6 ماه یک بار آن را سرویس کنید. منظور از سرویس کردن این نوع دستگاه‌های تهویه مطبوع، انجام اموری همچون: تعویض فیلترها، روغن کاری قطعات متحرک، پاک کردن گرد و غبار از روی کویل‌‌ها و تمیز کردن موتور است. درصورت مشاهده مشکل جدی در داکت اسپلیت مانند گرم نکردن، خنک نکردن و ایجاد صدای زیاد سریعاً آن را تعمیر کنید تا از آسیب‌های جدی‌تر جلوگیری کنید. فیلتر پشت دستگاه و مبدل‌های اواپراتور و کندانسور دستگاه را نیز هر چند سال یک بار شستشو دهید.

عیب یابی داکت اسپلیت

عیب یابی داکت اسپلیت به معنای تشخیص و رفع مشکلاتی است که ممکن است در عملکرد دستگاه بروز کند. یافتن ایراد داکت اسپلیت نیازمند داشتن تخصص، تجربه و ابزار آلات مخصوص است. برای عیب یابی داکت اسپلیت باید از روش‌های مختلفی استفاده کرد که بستگی به نوع و محل خرابی دارد. داکت اسپلیت‌ها بدلیل وجود اتصالات الکتریکی در آنها، همواره در معرض عیب و خرابی قرار دارند. لذا پرداختن به مشکلات احتمالی، می‌تواند شدیداً برای صاحبان سیستم‌های تهویه مطبوع کمک‌ کننده باشد. برخی از مشکلات رایج داکت اسپلیت‌ها عبارت است از:

  • مشکلات ترموستات
  • قطع شدن سیم‎ها
  • کار نکردن برد کنترلر
  • لوله‌های مشکل دار
  • نوسانات برق دستگاه و منبع
  • عدم کارکرد درست compressor

میزان مصرف برق داکت اسپلیت

میزان مصرف برق داکت اسپلیت بستگی به عوامل مختلفی دارد. این عوامل شامل ظرفیت، نوع کمپرسور، برند و کیفیت، نصب و نگهداری دستگاه است. هر چه ظرفیت و کیفیت داکت اسپلیت بالاتر باشد، مصرف برق آن نیز بالاتر است. همچنین نوع compressor تاثیر زیادی در مصرف برق دارد. کمپرسورهای اینورتر با دور موتور متغیر، مصرف برق کمتر و عملکرد بهینه‌تری نسبت به نوع معمولی با دور ثابت دارند. به طورکلی میزان مصرف برق سیستم‌های داکت اسپلیت را می‌توان از چند جهت مورد بررسی قرار داد.

عیب یابی داکت اسپلیت و میزان مصرف برق دستگاه

چنانچه به مصرف آنی این سیستم‌ها نگاه کنیم، احتمالاً مصرف برقی مشابه با کولرهای گازی دارند.  ولی با نگاه بلند مدت، می‌توان دریافت که این سیستم‌ها در طول زمان صرفه‌ی اقتصادی بالایی به لحاظ انرژی دارند. زیرا جایگزین مناسبی برای انواع سیستم‌های سرمایشی/گرمایشی مجزا و پرمصرف در فصول گرم و سرد سال هستند. به لحاظ حجم فضایی نیز داکت اسپلیت‌ها گزینه‌ای ایده آل بشمار می‌روند.

کافیست خنک کاری یک فضای بزرگ را تصور کنید. برای خنک‌ کاری چنین فضاهای بزرگی، به نصب چندین دستگاه اسپلیت عادی بایستی اقدام نمود. این درحالیست که در عوض وجود یک عدد DUCT SPLIT، کفایت می‌کند. غالباً دستگاه‌های با ظرفیت تا 36 هزار btu، به گونه‌ی «تکفاز» تولید می‌شوند. بنابراین بطور قطع سیستم‌های با ظرفیت 46 هزار و بالاتر، به گونه‌ی «3 فاز صنعتی» تولید می‌گردند.

انواع برندهای داکت اسپلیت

  • با گسترش صنعت تهویه مطبوع در بازار داکت اسپلیت با تنوع بالایی همراه است. هر برند داکت اسپلیت با ویژگی‌ها و مزایای خاص خود، در بازار حضور دارد. هر برند داکت اسپلیت در تولید این تجهیزات از تکنولوژی و نوآوری‌های منحصر به فرد استفاده می‌کند. این تفاوت‌ها می‌تواند شامل بهبود کارایی سیستم، کمتر بودن صدا، کنترل هوشمند و استفاده از منابع انرژی پایدارتر باشد. در بازار ایران 4 برند داکت اسپلیت مشهور خارجی وجود دارد که عبارتند از:
  • Midea
  • Rheem
  • Lennox
  • Cool Wave

داکت اسپلیت ایرانی

داکت اسپلیت ایرانی به دستگاه‌های تهویه مطبوع و تبرید اشاره دارد که در ایران طراحی و تولید می‌شوند. این نوع دستگاه‌ها قابلیت سفارشی‌سازی بالا را دارند. این به معنای این است که مشتریان می‌توانند ویژگی‌ها و نیازهای خود را به طور دقیق تعیین کرده و دستگاه را به شکل دلخواه خود سفارش دهند. این امر می‌تواند انعطاف‌پذیری بیشتری در انتخاب داکت اسپلیت و تناسب آن با نیازهای خاص در دستور کار قرار دهد.

خط مدرن تولید داکت اسپلیت شرکت مهتاب گستر

داکت اسپلیت‌های ایرانی با توجه به عدم وابستگی به ارز خارجی و هزینه‌های تولید داخلی، معمولاً قیمت مقرون به صرفه‌تری نسبت به برندهای خارجی دارند. این می‌تواند یک مزیت مهم برای مشتریان در بازار داخلی باشد. داکت اسپلیت خارجی در مقایسه با داکت اسپلیت ایرانی از کارآمدی بالاتر و مصرف برق کمتر برخوردار است. علت این امر استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته و نوآورانه در طراحی و تولید دستگاه‌های خارجی است.

خرید داکت اسپلیت

داکت اسپلیت‌ها یک راه حل راحت و بهینه برای تهویه مطبوع فضاها فراهم می‌کنند. آن‌ها قابلیت سرمایش و گرمایش فضاهای بزرگ و وسیع را دارا هستند و با استفاده از یک واحد خارجی و واحد‌های داخلی، تهویه مطبوع به صورت یکپارچه و بهتری را فراهم می‌کنند. هنگام خرید داکت اسپلیت، توجه به یک سری نکات بسیار مهم است. چرا که با توجه به آنها می‌توانید دستگاهی مناسب برای تهویه مطبوع محل زندگی یا کار خود خریداری نمایید. این نکات مهم عبارتند از:

نوع داکت اسپلیت

نوع داکت اسپلیت در خرید بسیار مهم است چون از نظر کارایی، مصرف برق، صدا، قیمت و طول عمر متفاوت هستند. داکت اسپلیت‌ها از نظر نوع compressor به دو دسته معمولی و اینورتر تقسیم می‌شوند. کمپرسورهای اینورتر دارای دور موتور متغیر هستند که باعث کاهش مصرف برق و عملکرد بهینه‌تر دستگاه می‌شوند. در حالی که نوع معمولی آنها از قیمت پایین‌تر برخوردار هستند.

تعیین ظرفیت داکت اسپلیت

ظرفیت داکت اسپلیت یکی از فاکتورهای مهم برای خرید است. زیرا تعیین می‌کند که آیا سیستم تهویه مطبوع انتخابی قادر است فضای مورد نظر را به درستی سرمایش یا گرمایش دهد یا خیر. ظرفیت این تجهیزات مرتبط با قدرت سیستم است. به عنوان مثال اگر فضایی که قصد خرید داکت اسپلیت برای آن را دارید بزرگ است، نیاز به ظرفیت بزرگ‌تر و قدرتمندتر دارید. به طور کلی برای محاسبه ظرفیت داکت اسپلیت، باید پارامترهای مختلفی را در نظر گرفت. این پارامترها شامل:

  • مساحت فضای مورد نظر
  • ارتفاع سقف
  • شرایط آب و هوایی منطقه
  • تعداد پنجره‌ها و درب‌ها
  • عایق بندی ساختمان
  • تعداد افراد حاضر در فضا

سایر نکات مهم انتخاب داکت اسپلیت شامل:

  • نوع برند
  • مصرف انرژی
  • کارایی و راندمان
  • کیفیت و استاندارد بودن
  • قابلیت و امکانات ویژه

قیمت داکت اسپلیت

صنعت تهویه مطبوع با پیشرفت تکنولوژی به سرعت در حال تغییر و تحول است. ارائه داکت اسپلیت‌هایی که فناوری و نوآوری‌های جدید را در خود دارند، ممکن است قیمت بیشتری داشته باشند. تجهیزات پیشرفته‌تر، کارایی بالا، صرفه جویی در انرژی و امکانات هوشمند ممکن است بر روی قیمت آنها تأثیر بگذارند. قیمت داکت اسپلیت علاوه بر تکنولوژی به عوامل زیادی بستگی دارد. عوامل موثر در تعیین قیمت آنها عبارت است از:

  • نوع و مدل
  • ابعاد و اندازه
  • کیفیت
  • استانداردهای به کار رفته
  • ساز و کار
  • برند و شرکت تولید کننده
  • جنس بدنه
  • امکان متصل شدن به کویل‌های آبگرم (چگونگی تأمین آب داغ برای فعالیت‌های گرمایشی)
  • میزان مصرف انرژی توسط آنها

اگر در بازار، محصولی با قیمت پایین به شما پیشنهاد شد حتماً به کیفیت و مرغوبیت آن شک کنید. سودجویان معمولاً برای کاهش قیمت دستگاه، از اجزا و تجهیزات غیر اصل به جای اصل استفاده می کنند. در نهایت داکت اسپلیت را ارزان‌تر به فروش می‌رسانند. به همین دلیل هنگام خرید سعی کنید محصولی غیر استاندارد و بی کیفیت نخرید. زیرا هزینه‌ی صرف شده شما به باد خواهد رفت.

قیمت داکت اسپلیت و راهنمای خرید دستگاه مناسب

به طورکلی قیمت duct split از ظرفیت‌های رایج 18000 تا 60000، حدوداً از قیمت 28.500.000 تومان شروع و تا قیمت حدود 75.000.000 تومان ادامه دارد. شما می‌توانید برای اطلاع از قیمت دقیق این محصول و ثبت سفارش خود با کارشناسان ما در بخش فروش تماس بگیرید تا شما را به خوبی و به صورت رایگان راهنمایی کنند. ضمن اینکه امور نصب داکت اسپلیت‌ها نیز توسط کارشناسان برجسته شرکت مهتاب گستر انجام می‌گیرد.

سوالات متداول duct split

  • تفاوت داکت اسپلیت با هواساز:

داکت اسپلیت شامل دو یونیت داخلی و خارجی است که با لوله‌های مبرد به هم متصل هستند. آنها هوای مطبوع را از طریق کانال‌هایی در سقف کاذب به فضای مورد نظر منتقل می‌کنند. داکت اسپلیت فقط هوای داخل محیط را خنک یا گرم می‌کند و به هوای خارج از محیط وابستگی ندارد. هواساز دستگاهی است که هوای خارج را به داخل ساختمان جذب می‌کند. سپس با استفاده از فن، فیلتر، کویل آب سرد یا گرم و دریچه‌های تنظیم هوای خروجی، هوای تصفیه شده و با دمای مناسب را به فضای مورد نظر منتقل می‌کند.

  • ظرفیت مناسب duct split برای واحد مسکونی چقدر است؟

یکی از عوامل مهم در تعیین ظرفیت مناسب داکت اسپلیت، متراژ فضای مسکونی است. هرگاه متراژ فضا بزرگ‌تر باشد، نیاز به داکت اسپلیت با ظرفیت بیشتر و توان خنک کننده بیشتر است. بر همین مبنا می‌توان اعداد مختلفی را مطرح نمود. ساده‌ترین تخمین حدودی مربوط به واحدهای تا 110 متر است که یک سیستم با ظرفیت 36هزار btu برای آن مناسب خواهد بود.

  • چه تفاوتی بین داکت اسپلیت با اسپلیت وجود دارد؟

شکل کلی عملکرد هر دو سیستم مشابه با هم است. درحقیقت تفاوت‌های بنیادین آنها در محل نصب و بخصوص کارایی یونیت‌های داخلی است. یونیت‌های داخلی داکت اسپلیت زیر سقف کاذب نصب می‌شوند و هوای مطبوع را از طریق کانال‌های تهویه به فضاهای مختلف تهویه‌ شونده منتقل می کنند. اما اسپلیت دیواری به دیوار وصل می‌شود و فقط همان محیط محل نصب را خنک یا گرم می‌کند.

بررسی و مقایسه اسپلیت و داکت اسپلیت، مزایا و معایب

  • قیمت خرید اسپلیت‌های معمولی بیشتر است یا duct split؟

داکت اسپلیت‌ها در حالت عمومی توان خنک کنندگی بیشتری نسبت به اسپلیت‌های معمولی دارند. این به این معنی است که با داشتن داکت اسپلیت، می‌توانید فضای بیشتری را به طور موثرتر خنک کنید. همچنین آنها از نظر انرژی به طور کلی کارایی بالاتری دارند. در نتیجه به خرید تجهیزات دیگر نیاز نیست. به همین علت خرید داکت اسپلیت (duct split) معمولاً اقتصادی‌تر از اسپلیت‌های معمولی است.

  • مزایا و معایب پوشاندن یونیت خارجی؟

پوشاندن یونیت خارجی داکت اسپلیت دارای مزایا و معایب مختلف است. این کار به منظور حفاظت از دستگاه در برابر عوامل آسیب زا، جلوگیری از سرقت یا زیباسازی محیط انجام می‌شود. پوشاندن یونیت‌های خارجی داکت اسپلیت‌ها توسط کاورهای مناسب در فصول سرد، کارایی حرارتی سیستم را افزایش می‌دهد. ازسوی دیگر چنانچه در فصول گرم کاورها را از روی یونیت خارجی جمع نکنید، کندانسور نمی‌تواند به خوبی سرماسازی کند. فلذا سرمایش سیستم برای محیط موردنظر، به میزان کافی نخواهد بود.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 125 میانگین: 4.9]