یخساز صنعتی چیست؟
یخساز صنعتی یکی از پرکاربردترین تجهیزات آشپزخانههای صنعتی است که با استفاده از کمپرسور، اواپراتور و کندانسور و استفاده از انواع گازهای مبرد شرایط را برای تبدیل آب به یخ در انواع شکلهای پودری، قالبی، حبهای و پولکی فراهم میکند. هر جا نیاز به یخ احساس شود ناخود آگاه موضوع قیمت یخ ساز و انتخاب مناسبترین گزینه مطرح میشود. با ما همراه باشید تا ضمن تشریح مکانیزم عملکرد این دستگاه پرکاربرد، مزایا و پارامترهای انتخاب و خرید بهترین یخ ساز صنعتی را برایتان بیان نمائیم.
قیمت دستگاههای یخ ساز صنعتی تابعی از مشخصات فنی، برند قطعات و نوع سیستمهای کنترل کننده دستگاه و ظرفیت آن است. کمترین قیمت یخساز صنعتی حدود 1.400 دلار است. بیشترین قیمت یخساز صنعتی بالغ بر 60.000 دلار است. پیشنهاد میکنیم قبل از اقدام به خرید، از طریق صفحه ارتباط با ما شرکت مهتاب گستر، با کارشناسان واحد فنی و فروش این شرکت تماس بگیرید. کارشناسان شرکت مهتاب گستر به صورت شبانه روزی پاسخگوی مشتریان گرامی هستند.
تاریخچه
هر روزه در سراسر جهان، مردم از یخ برای سرد نگه داشتن نوشیدنیها و نگهداری از مواد غذایی استفاده میکنند. یخساز صنعتی دستگاهی است که برای خنک سازی مواد غذایی و نگهداری از آنها به طور مداوم یخ تولید میکنند. اغلب این یخ سازها در مقیاس بزرگ تولید و به صورت پیوسته در هر 24 ساعت از 1100 کیلوگرم تا 27000 کیلوگرم یخ تولید میکنند. یخساز صنعتی به طور معمول میتواند روزانه 5 تا 20 تن یخ خرد شده تولید کند.
کیفیت یخ تولیدی توسط این دستگاه، به اینکه شما از آب دریا، آب شیرین یا آب شور استفاده میکنید، بستگی دارد. شما میتوانید ضخامت و اندازه یخ تولیدی به وسیله یخساز صنعتی را خودتان تعیین کنید و این ضخامت را براساس ماهیت شکل و درجه حرارت یخ انتخاب کنید. حدوداً از سال 1350 شمسی یخ ساز صنعتی به ایران وارد شد و کارخانهها و مردم شروع به استفاده از این دستگاه کردند.
در این صفحه از سایت مهتاب گستر بعنوان بزرگترین هلدینگ تولید تجهیزات یخچالی و تهویه مطبوع به طور کامل در مورد یخساز صنعتی صحبت میکنیم. تنها یک قرن پیش، یخ در بیشتر نقاط جهان به سختی به دست میآمد. در آب و هوای گرم شما مجبور بودید یخ خود را از یک سرویس دهنده یخ تهیه کنید که بلوکهای سنگین را از آب و هوای سردتر یا از یک کارخانه تبرید صنعتی به مشتریان تحویل میداد. بنابراین قیمت یخ نسبتاً زیاد بود، به همین دلیل اگر میخواستید غذای خود را سرد نگه دارید، انتخاب زیادی نداشتید. بخصوص در گرمترین نقاط جهان، یخ یک تجمل نادر به حساب میآمد. برای مثال در یک کشور استوایی، ممکن بود در تمام عمر خود حتی یک تکه یخ نبینید.
همه این قوانین در اوایل قرن بیستم تغییر کرد. مردم جهان یخچالهای جمع و جور و مقرون به صرفه، وسایل نگهداری مواد غذایی و تولید یخ را وارد خانه و فروشگاههای خود کردند و در دهه 1960، دستگاههای یخ ساز صنعتی خودکار جدید، زندگی را آسانتر کردند. همانطور که حدس میزنید فرآیند اولیه ساخت یخ بسیار ساده است، فقط آب را منجمد میکنید. اما جدا کردن تکههای یخ یک فرآیند نسبتاً پیچیده است.
انواع یخساز صنعتی
یخ ساز صنعتی انواع مختلفی دارد و کارفرما بنا به نیاز و سلیقه خود یک مدل از آن را انتخاب میکند. در این بخش در نظر داریم انواع یخسازها را معرفی کرده و نحوه عملکرد آنها را بیشتر زیر ذره بین ببریم. این کار علاوه بر اینکه باعث آشنایی کامل شما با این دستگاه میشود، به شما کمک میکند تا در عیب یابی یخ ساز خود نیز اطلاعاتی به دست آورید تا در مواجه با مشکلات پیش پا افتاده یخ ساز محبور نباشید خط تولید یا فعالیت خود را تعطیل کنید. به طور کلی یخسازهای صنعتی به 5 دسته تقسیم میشوند که عبارتند از:
یخساز پودری
یخ ساز پودری سرعت بسیار بالایی در خنک سازی و جذب کردن گرما دارد و یخهایی به شکل پودر و برفک تولید میکند. یخسازهای پودری به طور کلی دارای 2 دسته هستند:
- دسته اول از یخ سازهای پودری، یخها را در ظرفیتهای 100 و 200 کیلوگرمی تولید میکنند و بیشتر در مراکز تولید سوسیس و کالباس و آزمایشگاههای کوچک استفاده میشوند.
- دسته دوم یخها را در ظرفیت بالای 1 تن تولید میکنند و این کار را در یک شبانه روز انجام میدهند.
از این نوع یخساز بیشتر در کشتارگاههای ذبح دام و طیور و استخرهای پرورش ماهی استفاده میشود؛ زیرا گوشت دام و طیور بلافاصله بعد از ذبح و کشتن باید در محیطی سرد قرار بگیرد تا فاسد نشود. برای خنک نگه داشتن لاشه حیوانات ذبح شده و ماهیهای صید شده از یخ پودری استفاده میشود. یخ ساز پودری در آبمیوه فروشیها نیز کاربرد دارد زیرا خیلی سریع نوشیدنیها و آبمیوه ها را خنک میکند.
یخساز حبه ای
این یخ ساز پرکاربردترین و پرطرفدارترین نوع یخسازهای صنعتی است که میتواند یخ را در ظرفیتهای مختلف تولید کند. به طور معمول یخهای تولیدی توسط این نوع دستگاه دارای اندازههای 26 تا 39 میلیمتر هستند و وزنی بین 14 تا 40 گرم دارند. این یخساز بسته به نوع اواپراتور خود میتواند یخهای گرد یا مکعبی شکل تولید نماید. اواپراتور این یخ ساز از استنلس استیل 304 ساخته شده تا هم بهداشتیتر باشد و هم در تماس مداوم با آب و یخ، دچار زنگ زدگی نشود.
اجزا و قطعات باکیفیت و دارای جنس خوب باعث میشوند، دستگاه یخساز حبه ای عمر مفید و بالایی داشته باشد. از این نوع یخ ساز بیشتر در رستورانها و فود کورتها استفاده میشود اما به این دلیل که وزن سبک و کمی دارد، در منازل و دفاتر کار هم از آن استفاده میگردد. این یخ ساز به صورت دستی پر میشود و به خاطر ابعاد کوچک آن، به آن یخساز خانگی یا یخ ساز رومیزی نیز میگویند. همانطور که گفتیم یخ ساز دارای یک سیم پیچ گرمایشی در زیر قالب یخ است. وقتی همه چیز به هم وصل شده باشند، یخساز چرخه خود را آغاز میکند. عملیات چرخه معمولاً توسط یک مدار الکتریکی ساده و یک سری کلید کنترل میشود.
در ابتدای چرخه، یک کلید تایمردار در مدار به طور خلاصه جریان را به یک شیر برقی آب میفرستد. در اکثر مدلها، شیر آب در واقع پشت سیستم قرار میگیرد، اما از طریق سیمهای برق به مدار مرکزی متصل میشود. هنگامی که مدار، جریان را به این سیمها میفرستد، شارش الکتریکی به شیر برقی (نوعی آهنربای الکتریکی) اثر میگذارد که دریچه را باز میکند. در اغلب مدلها، شیر حدود هفت ثانیه باز است. بنابراین به اندازه کافی آب وارد میشود تا قالب یخ را پر کند. قالب یخ یک سطح پلاستیکی با چندین حفره متصل به یکدیگر است.
به طور معمول، این حفرهها یک شکل منحنی و نیم دایره دارند که شکل آن بستگی به درخواست مشتری دارد. هر یک از دیوارههای حفره دارای یک بریدگی کوچک در خود هستند. بنابراین هر مکعب یخ به مکعب کنار آن متصل میشود. پس از پر شدن قالب، دستگاه یخساز صنعتی منتظر میماند تا آب درون قالب یخ بزند. واحد خنک کننده در یخچال کار اصلی انجماد آب را انجام میدهد. یخ ساز دارای یک ترموستات داخلی است که سطح دمای آب در قالبها را کنترل میکند.
هنگامی که دما به یک سطح خاص کاهش یافت (مثلاً 9 درجه فارنهایت یا منفی 13 درجه سانتیگراد)، ترموستات کلیدی را در مدار الکتریکی قطع میکند. با بستن این کلید، جریان الکتریکی از طریق یک سیم پیچ گرمایشی در زیر یخ ساز عبور میکند. هم زمان که سیم پیچ گرم میشود، کف قالب یخ را نیز گرم میکند و تکههای یخ را از سطح قالب شل میکند.
مدلهای بزرگتر یخساز حبهای
در مدلهای بزرگتر، این سیستم دارای قطعاتی است که میتوان حجم یخ تولیدی را به سادگی مدیریت کرد. در این دستگاه، مدار الکتریکی موتور یخ ساز را فعال میکند. موتور چرخ دندهای را میچرخاند که آن هم چرخ دنده دیگری را که به یک شفت پلاستیکی بلند متصل است میچرخاند. شفت دارای یک سری تیغههای اجکتور است. همانطور که تیغهها میچرخند، تکههای یخ را بیرون میکشند و از قالب بیرون میآورند و آنها را به سمت جلوی یخساز هل میدهند. از آنجایی که مکعبها به یکدیگر متصل هستند، همیشه به صورت یک واحد یکپارچه حرکت میکنند.
در قسمت جلوی یخساز، شیارهای پلاستیکی در محفظه وجود دارد که با تیغههای اجکتور مطابقت دارد. تیغهها از میان این شکافها عبور میکنند و مکعبهای یخ به سطل جمع آوری زیر یخ ساز میروند. شفت گردان دارای یک بادامک پلاستیکی شیاردار در پایه خود است. درست قبل از بیرون کردن مکعبها از یخ ساز، بادامک بازوی جدا کننده را گرفته و آن را بالا میبرد. پس از بیرون ریختن مکعبها، بازو دوباره به پایین میافتد.
هنگامی که بازو به پایینترین حالت استراحت خود میرسد، کلیدی را در مدار فعال میکند که همان کلید شیر آب است و برای شروع یک چرخه دیگر استارت میخورد. اگر بازو نتواند به پایینترین موقعیت خود برسد، چرخه قطع میشود؛ زیرا تکههای یخ روی هم انباشته شده و سیستم این را تشخیص میدهد. این کار باعث میشود یخساز صنعتی کل محفظه فریز شما را با یخ پر نکند. تنها زمانی یخهای بیشتری میسازد که در سطل جمع آوری، جا وجود داشته باشد. در ادامه به یخ سازهای پولکی اشاره خواهیم کرد.
یخساز پولکی
یخ ساز پولکی قدیمیترین، پیچیدهترین و صنعتیترین نوع یخساز است و قادر است در دمای منفی 10 درجه سانتیگراد، یخی کاملاً خشک و بهداشتی تولید کند. اواپراتور این نوع یخ ساز، درام نام دارد. یخ در جداره داخلی درام تشکیل میشود. سپس توسط تیغهای که در داخل درام قرار دارد، خراشیده شده و به مخزن یخ زیر یخ ساز منتقل میگردد. این مدل از یخساز صنعتی از جنس استنلس استیل 304 ساخته شده است تا در تماس مستقیم با آب و یخ دچار زنگ زدگی و آلودگی نشود.
مدلهای قدیمی یخساز پولکی استهلاک بالایی داشتند و گاهی اوقات گاز مبرد دچار نشتی میشد. به همین دلیل در طراحی و تولید آنها تغییراتی ایجاد شد که این تغییرات باعث بهبود عملکرد دستگاه شدند. از یخ ساز پولکی بیشتر در کشتارگاههای مرغ و برای بچینگ سیمان استفاده میشود. در بخش قبلی، ما به طراحی استاندارد یخ ساز حبهای پرداختیم. یخسازهای پولکی بر اساس همان اصل اولیه یخ سازهای دیگر کار میکنند، اما آنها یک جزء اضافی دارند؛ یخ شکن.
مانند طرح یخ ساز حبهای که در بخش قبلی بررسی کردیم، این دستگاه از مجموعهای از کویلهای تبادل حرارت و جریان آب برای ساختن یک لایه یخ استفاده میکند. اما در این سیستم کویلها در داخل یک استوانه فلزی بزرگ قرار میگیرند. آب از طریق سیلندر و همچنین از اطراف لبههای بیرونی آن عبور میکند. آب عبوری به تدریج ستون بزرگی از یخ ایجاد میکند که سیلندر را از داخل و خارج احاطه کرده است.
مانند یک یخساز مکعبی، یک شیر برقی گاز داغ را پس از مدت زمان معینی وارد لولههای خنک کننده میکند. این عمل ستون یخ را شل میکند تا داخل یخ شکن قرار گرفته در زیر بیفتد. یخ شکن سیلندر یخ را به قطعات کوچک میشکند و به سطل جمع آوری منتقل میکند. اندازه تکههای یخ به مکانیزم یخ شکن بستگی دارد. برخی از یخ شکنها یخ را به صورت تکههای بسیار ریز خرد میکنند، در حالی که سایر یخ شکنها تکههای یخ بزرگتر با شکل نامنظم تولید میکنند. از همین رو تنوع زیادی در این طرحها وجود دارد، اما ایده اصلی در همه آنها یکسان است:
یک سیستم تبرید، لایهای از یخ میسازد و یک سیستم برداشت، یخ را به داخل سطل جمعآوری میفرستد. در ابتداییترین سطح، این تمام چیزی است که برای هر یخ ساز وجود دارد.
یخساز قالبی
یخ ساز قالبی یخهایی به شکل قالب بزرگ تولید میکند و اکثر یخهای تولیدی دارای سایز 20 در 20 و طول 100 سانتیمتر هستند. از این نوع یخ ساز بیشتر در کارخانههای بزرگ، لنجهای ماهیگیری و برای بچینگ بتن استفاده میشود؛ زیرا یخهای قالبی تولیدی توسط این دستگاه معمولا ۲۵ کیلوگرمی هستند. یخساز قالبی عمدتاً تعداد قالبهای کمتر از 800 عدد را به صورت اتوماتیک تولید میکند. این دستگاه فضای بسیار کمی را اشغال میکند و از دوام و عمر بالایی برخوردار است.
یخهای تولیدی توسط یخساز قالبی به شدت با کیفیت و بهداشتی هستند. راههای مختلفی برای پیکربندی و طراحی یک یخساز بزرگ و مستقل وجود دارد، تنها چیزی که نیاز دارید یک سیستم تبرید، منبع آب و روشی برای جمع آوری یخ تشکیل شده است. یکی از سادهترین سیستمهای حرفهای از یک سینی مکعب یخ فلزی بزرگ استفاده میکند که به صورت عمودی قرار گرفته است.
در این سیستم، سینی یخ فلزی به مجموعهای از لولههای مارپیچ مبدل حرارتی مانند لولههای پشت یخچال شما متصل میشود. اگر نحوه کار یخچالها را در ابتدای متن به صورت کامل خوانده باشید، میدانید که این لولهها چگونه کار میکنند. یک کمپرسور جریانی از مایع مبرد را در یک چرخه مداوم تراکم و انبساط به حرکت در میآورد. اساساً، کمپرسور مبرد را از طریق یک لوله باریک (به نام کندانسور) وارد میکند تا آن را متراکم کند و سپس آن را در یک لوله عریضتر (به نام اواپراتور) آزاد میکند؛ جایی که میتواند به سادگی منبسط شود. فشرده سازی مبرد باعث افزایش فشار آن میشود که در نتیجه باعث افزایش دمای آن میگردد.
همانطور که مبرد از میان سیم پیچهای کندانسور باریک عبور میکند، گرما را به هوای خنک بیرون انتقال میدهد و به مایع تبدیل میشود. هنگامی که سیال متراکم از شیر انبساط عبور کند، تبخیر میشود (منبسط میشود تا به گاز تبدیل شود). این فرآیند تبخیر انرژی گرمایی را از لولههای فلزی و هوای اطراف مبرد جذب میکند. این کار باعث خنک شدن لولهها و سینی یخ فلزی متصل شده به آن میشود.
یخساز دارای یک پمپ آب است که آب را از یک مخزن جمع آوری میکند و روی سینی یخ سرد میریزد. همانطور که آب روی سینی جریان مییابد، به تدریج یخ میزند و تکههای بزرگ یخ در سینی ایجاد میشود که دانستیم وقتی آب را لایه لایه به این روش منجمد کنید، یخ شفاف تشکیل میشود و هنگامی که آن را به یکباره منجمد کنید(مانند یخ ساز خانگی) یخ کدر میشود.
بیشتر در مورد قالبی بدانید
پس از مدت زمان معینی، یخساز یک شیر برقی متصل به کویلهای تبادل حرارت را راه اندازی میکند. تعویض این شیر باعث تغییر مسیر مبرد میشود. در اینجا دیگر کمپرسور مجبور به فشار دادن گاز گرم شده از کمپرسور به کندانسور باریک نیست. در عوض گاز را وارد یک لوله بای پس عریض میکند. گاز داغ بدون متراکم شدن به اواپراتور برمیگردد. وقتی این گاز داغ با فشار از لولههای اواپراتور عبور میکند، لولهها و سینی یخ به سرعت گرم شده و باعث شل شدن تکههای یخ میگردد. به طور معمول، حفرههای مکعبی منفرد مایل هستند تا یخ شل شده به خودی خود به داخل سطل جمع آوری زیرین سر بخورد.
برخی از سیستمها دارای یک سیلندر و پیستون نیز هستند که سینی را کمی تکان میدهد و مکعبها را شل میکند. از این رو این سیستم در رستورانها و هتلها رایج است؛ زیرا مکعبهای یخ را با شکل و اندازه استاندارد و یکسان میسازد. سایر مشاغل مانند فروشگاههای مواد غذایی و شرکتهای تحقیقاتی علمی، برای بسته بندی اقلام فاسد شدنی به تکههای یخ کوچکتر نیاز دارند.
یخ ساز لولهای
یخ ساز لولهای فضای کمی را اشغال میکند و این توانایی را دارد که از آب دارای دماهای مختلف، یخ تولید کند. این نوع یخساز مصرف انرژی کمی دارد، یخی باکیفیت و ارزان قیمت تولید میکند و کاربری و نگهداری آسان و راحتی دارد. یخ ساز لولهای میتواند در شبانه روز بین 5 الی 50 تن یخ تولید کند. از یخساز لولهای بیشتر در کشتارگاههای صنعتی، کارخانههای تولید یخ، شرکتهای ساخت تونل، سد سازی، پل سازی و مراکز عرضه محصولات شیلات استفاده میشود.
در واقع یخ ساز لولهای بخشی از همان دستگاه یخ ساز پولکی است؛ زیرا که این محصول همانند روش قبل میتواند یخ را به کمک لولهای مخصوص تولید کند، ولی در انتها آنها را با یخ شکن خورد نکند. البته این سیستم با مدل پولکی دارای تفاوتهایی است که بی شک در قیمت تمایزهایی ایجاد میکند. فلذا این مشتری است که در نهایت تصمیم میگیرد بنابر احتیاج خود کدام گزینه را انتخاب کند.
همانطور که میدانید در صنایع مختلف شما نیازمند ابزارآلات متفاوتی هستید و در صورت عدم انتخاب گزینه درست، بیشک مدتی بعد هزینه بیشتری را برای خرید جدید پرداخت خواهید کرد. برای مثال یخساز لولهای کاربردهای مخصوص خود را دارد و شاید در عمل فقط یک یخ شکن تفاوت دستگاه پولکی و لولهای است. اما در حقیقت برای صنعتی که یخ پولکی نیاز ندارد، خرید یخ شکن و یا حتی خارج کردن آن از مدار هزینه اضافی است. به همین جهت ما سعی میکنیم با کارشناسان خبره خود تمامی اطلاعات شما را بررسی کرده و نمونه مورد نیاز را ارائه کنیم.
نحوه عملکرد دستگاه یخساز صنعتی
اکنون زمان آن است که کمی بیشتر به نحوه کار این سیستم توجه کنیم و هرچه بیشتر در مورد آن توضیح دهیم تا بتوانیم یک تصویر ذهنی برای شما بسازیم. خب آیا تا به حال فکر کردهاید که چگونه یک ماشین یخساز تجاری میتواند در مدت زمان کوتاهی این همه یخ بسازد؟ قبل از همه چیز ابتدا اجازه دهید در مورد فرآیند تبرید صحبت کنیم. برای اینکه بفهمیم این ماشین چگونه کار میکند، باید یاد بگیریم که در فرآیند تبرید چه اتفاقی میافتد. میدانیم نحوه یخ کردن آب در طی سالیان سال تغییر نکرده است، به جز این که ماشینهای تجاری و صنعتی به کمپرسورهای قویتر و فرآیند تبرید کارآمدتری مجهز شدند.
همه یخچالها از یک “مبرد” یا گازی استفاده میکنند که هنگام تغییر حالت، انتقال حرارت بسیار موثری را ایجاد میکند. هنگامی که مبرد از کمپرسور عبور میکند، فشار و دما را افزایش میدهد. گاز فشرده شده از طریق کندانسوری که از لولههای باریک ساخته شده، مسیر را طی میکند و گاز را به مایع تبدیل میکند. آن مایع سپس وارد محفظه انبساط (یا اواپراتور) میشود، مایع تبخیر شده و دوباره به گاز تبدیل میشود. از آنجایی که این یک عمل گرما گیر است گرما در طول تبخیر جذب میشود، این فرآیند همان چیزی است که باعث ایجاد اثر خنک شوندگی میشود.
در دستگاههای یخساز صنعتی، اواپراتور مستقیماً آبی را که در سینیهای یخ وجود دارد، خنک میکند که در نهایت این آب تبدیل به یخ میشود. سینی یخ مانند یخچال به مجموعهای از لولههای تبادل حرارتی به شکل سیم پیچ متصل است. از طریق فرآیند تبرید، سینی یخ سرد میشود. یخساز آب را از یک مخزنِ بزرگ پمپ میکند و به آرامی روی سینی یخ پخش میکند. این عمل به تدریج آب را در لایههای مختلف منجمد میکند و سبب ایجاد یخ شفاف میشود (اگر آب را به یکباره منجمد کنید یخ کدر میشود).
پس از چند دقیقه یخساز یک شیر برقی را فعال میکند که به لولههای تبادل گرما متصل است. وقتی این شیر فعال میشود، جهت حرکت مبرد تغییر میکند و کمپرسور شروع به فشار دادن گاز به یک لوله بای پس مینماید. بدون متراکم شدن، گاز داغ به اواپراتور برگشته و باعث گرم شدن سریع لولههای تبادل حرارت و سینی یخ میشود. این عمل باعث شل شدن تکههای یخ تازه تشکیل شده میشود تا به راحتی از بستر خود جدا گردند.
در اغلب دستگاههای یخساز، سینیهای یخ عموماً کمی مایل هستند. بنابراین وقتی یخ گرم شد، خود به خود بیرون میریزد. سایر دستگاههای یخساز دارای یک پیستون سیلندر هستند که یخ را از سینی خارج میکند. سلف یخساز خانگی یک سینی پلاستیکی است. نحوه عملکرد این دستگاه کاملاً واضح است؛ شما آب را در قالب میریزید، آن را در فریزر میگذارید تا جامد شود و سپس تکههای یخ را بیرون میآورید.
یک یخساز دقیقاً همین کار را انجام میدهد. اما فرآیند ریختن آب و استخراج تکه یخها کاملاً خودکار است. اکثر یخسازها از موتور الکتریکی، شیر آب الکتریکی و یک واحد گرمایش الکتریکی استفاده میکنند. برای تامین برق همه این عناصر، باید یخساز را به مدار الکتریکی تغذیه کننده سیستم نیز وصل کنید. همچنین باید یخساز را به لوله کشی آب وصل کنید تا آب تازه برای تکههای یخ فراهم شود.
نقش گاز مبرد در یخساز صنعتی
یخساز صنعتی از 4 جزء اصلی کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط و اواپراتور تشکیل شده است. مخزن گاز مبرد نیز از اجزای این دستگاه است و از طریق هر یک از قطعات مذکور، یخ را به گردش در میآورد و دما را در تمام مراحل یخ سازی تغییر میدهد. این قطعات و تجهیزات در کنار یکدیگر کار میکنند و یک سیکل و چرخه را به وجود میآورند. این سیکل باعث تولید یخ توسط یخ ساز صنعتی میشود. البته برای تولید یخ به گاز تبرید نیز نیاز است. اگر این گاز نباشد، عملاً تولید یخ توسط دستگاه انجام نمیشود و یخ ساز هیچ بازدهی ندارد.
به طور کلی با انجام واکنش تبخیر و تقطیر، عملیات خنک سازی و یخ سازی شروع میشود و این چرخه به طور متناوب و یکسره تکرار میگردد و در نتیجه یخ توسط یخساز صنعتی تولید میشود. در صورت خرابی هر یک از این قطعات، یخساز صنعتی مطابق دستورالعملها عمل نمیکند و یخ کافی تولید نخواهد کرد. در برخی موارد، یخ ساز حتی ساخت یخ را نیز متوقف میکند. به همین دلیل، نگهداری از این اجزا از طریق چک کردن مداوم و تمیز کردن آنها، در اولویت قرار دارد.
مزایای یخ ساز صنعتی
یخساز صنعتی دارای مزایا و ویژگیهای زیادی است که در زیر آنها را نام بردهایم.
- عمر طولانی دارد.
- دارای کنترل درجه حرارت است.
- از فولاد ضد زنگ ساخته شده است.
- بدنه آن ضد خش و ضد ضربه است.
- برای محیطهای دارای آب و هوای نامناسب، کاربردی و مناسب است.
- با همه گازهای مبرد رایج، از جمله مبردهای طبیعی کار میکند.
- مصرف انرژی کمی دارد و برق کمی مصرف میکند.
- به تجهیزات فیلتراسیون مجهز است تا بتواند در صورت نیاز آب مورد استفاده را فیلتر کند.
- سرعت بالایی در تولید یخ دارد.
- از نظر قیمتی مناسب و مقرون به صرفه است.
- نصب و نگهداری از آن بسیار آسان و کم هزینه است.
- بازدهی و راندمان کاری را افزایش میدهد.
- طراحی و ظاهری زیبا و شیک دارد.
- محیط کار را زیباتر، منظمتر و بهداشتیتر میکند.
- برخی از آنها صفحه نمایش لمسی دارند.
- با استفاده از تکنولوژی روز دنیا طراحی و تولید میشود.
- دارای گواهینامه ISO 9001 است.
کاربردهای یخساز صنعتی
یخساز صنعتی به دلیل کم مصرف بودن و داشتن راندمان بالا، در کسب و کارها و مشاغل مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. این کاربردها و موارد مصرف عبارتند از:
- صنایع ماهیگیری
- فرآوری مواد غذایی
- کشتارگاهها و مراکز تولید کننده گوشت، مرغ و ماهی
- صنعت ساخت و ساز
- فست فودها
- کافی شاپها
- رستورانها
- آبمیوه فروشیها
قطعات یخ ساز صنعتی
- بدنه
بدنه یخساز صنعتی فلزی است و از فولاد ضد زنگ، ورق رنگ شده، گالوانیزه و یا ورق استیل تولید میشود. مناسبترین و بهترین انتخاب برای این منظور، استیل 304 ضد خش است. بدنه یخ ساز صنعتی باید به گونه ای طراحی و ساخته شود تا در برابر خوردگی، زنگ زدگی، ساییدگی و رطوبت مقاومت بالایی داشته باشد و از دوام و ماندگاری خوبی برخوردار باشد.
- پمپ
یخساز صنعتی دارای یک پمپ است که با استفاده از این پمپ، آب را روی صفحه داخل یخ ساز میریزد و بعد از منجمد شدن آب و تبدیل شدن به یخ، یخها را به شکل مکعبی یا شکسته خرد میکند و داخل مخزن یخ میریزد.
- قالب
قالب یخ سازی درون یخساز صنعتی میتواند از جنسهای مختلفی اعم از مس، استیل و یا گالوانیزه تولید شود. بهترین جنس و متریال برای قالب یخ سازی این دستگاه استنلس استیل 316 است؛ زیرا این متریال به مرور زمان دچار رسوب گرفتگی نمیشود و در مقابله با اسید و مواد اسیدی دچار خرابی و آسیب نمیگردد.
- استراکچر داخلی
استراکچر داخلی یخساز صنعتی حتماً باید از جنس استیل باشد؛ زیرا به طور مستقیم و طولانی مدت با رطوبت سر و کار دارد و اگر از جنس استیل نباشد، دچار زنگزدگی و رسوب میشود. استراکچر داخلی تجهیزات را نگه میدارد و وزن آنها را به زمین منتقل میکند. این قطعه قابل دیدن با چشم نیست. بنابراین سعی کنید هنگام خرید از جنس و کیفیت آن مطمئن شوید.
- سوئیچر
سوئیچر تعیین کننده حجم و مقدار یخ تولیدی توسط یخساز صنعتی است. این قطعه به مشتری این امکان را میدهد تا به همان مقداری که احتیاج و نیاز دارد، یخ تولید کند. شما با کمک گرفتن از سوئیچر میتوانید روزانه، به طور دقیق میزان یخ مورد نیاز خود را تولید کنید.
- کمپرسور
کمپرسور مهمترین قطعه هر یخساز صنعتی است و وظیفه دارد گاز گرم را فشرده کند و به کندانسور انتقال دهد تا سیکل برودتی شروع شود و دستگاه کار کند. کمپرسور در واقع عملیات مکش و دهش را انجام میدهد و این فرآیند در یخسازهای صنعتی پایان ناپذیر است و به طور متناوب تکرار میشود. هنگام خرید حتماً از کیفیت کمپرسور مطمئن شوید و اطمینان پیدا کنید که کیفیت و دوام بالایی داشته باشد. بهتر است بدانید نوع و ظرفیت کمپرسور با توجه به ظرفیت یخ ساز انتخاب میشود.
- کندانسور
کندانسور یخساز صنعتی بخار را به مایع تبدیل میکند و آن را خنک مینماید. کندانسور برای انجام این کار به برق نیاز دارد. این قطعه انواع مختلفی دارد و در صنایع زیادی استفاده میشود.
- اواپراتور
اواپراتور قطعهای است که علاوه بر یخساز صنعتی در یخچال، فریزر و دستگاه تهویه هوا استفاده میشود. وظیفه اواپراتور این است که حرارت مایع درون یخ ساز را میگیرد و آن را از مایع به گاز تبدیل میکند.
- مخزن گاز مبرد
این مخزن دارای گاز مبرد است و وظیفه دارد که گرما را از یک محیط بگیرد و به یک محیط دیگر منتقل کند. مخزن گاز مبرد از اصلیترین قطعات یخساز صنعتی است که در کنار کمپرسور، کندانسور و اواپراتور به خوبی کار میکند.
- شیر انبساط
شیر انبساط از طریق انبساط، خیلی سریع فشار موجود در مخزن گاز مبرد را آزاد میکند. یخساز صنعتی برای تولید یخ از فرآیند خنک سازی آدیاباتیک استفاده میکند. طی این فرآیند ماده داخل دستگاه تحت فشار شدید، منبسط میشود و این تغییر فشار باعث سرد شدن سریع ماده میگردد. با خروج هوا، فشار درون یخ ساز آزاد شده و باعث خنک شدن مایع درون دستگاه میشود. در فرآیند یخ سازی، انبساط سریع و فشار بالا باعث میشود مایع دارای درجه حرارت بالا، به مایع دارای فشار و دمای پایین تبدیل شود.
- دستگاه فیلتر
وجود دستگاه فیلتر در یخساز صنعتی باعث میشود تمام املاح و آلایندههای موجود در آب قبل از یخ زدن، از بین بروند و یخی شفاف و زلال تولید شود. این قطعه باعث میشود عملکرد یخ ساز بهتر شود و یخ تولیدی فاقد طعم و بوی نامطبوع باشد. استفاده از دستگاه فیلتر درون یخ ساز صنعتی باعث کاهش چشمگیر در هزینه تعمیرات و نگهداری دستگاه میگردد.
نگهداری از یخساز صنعتی
برای نگهداری بهتر از یخ ساز صنعتی و افزایش عمر مفید آن، دانستن و رعایت یک سری نکات الزامی و ضروری است. شما با رعایت این نکات هم میتوانید از هزینههای معمول و مازاد پیشگیری کنید و هم یخ بهداشتی و تمیز تولید نمایید. این نکات و موارد عبارتند از:
- حداقل 2 بار در سال توسط یک متخصص، یخ ساز را عمیقاً تمیز کنید و از سالم بودن اجزا و قطعات مطمئن شوید تا دستگاه بهترین عملکرد را داشته باشد.
- هر سال فیلتر آب دستگاه را چک کنید و در صورت نیاز تعویض نمایید. اگر یخ ساز در محیطهای دارای گرد و غبار قرار دارد، هر 6 ماه فیلتر آن را چک کنید.
- هنگام چک کردن قطعات و تمیز کردن آنها، حتماً یخ ساز را از برق بکشید.
- یخ ساز را در معرض نور مستقیم خورشید و محیط مرطوب قرار ندهید.
- بهتر است دستگاه 10 سانتیمتر با دیوار فاصله داشته باشد.
- هنگام نصب حتماً از از محافظ برق استاندارد استفاده نمایید.
- اگر دستگاه دچار آسیب و مشکل شد، برای تعمیر آن حتماً از یک فرد حرفهای و مجرب کمک بگیرید.
قیمت یخساز صنعتی
قیمت یخ ساز صنعتی به عوامل مختلفی بستگی دارد، عواملی نظیر: نوع، مدل، ظرفیت، جنس اجزای تشکیل دهنده دستگاه، برند و شرکت تولید کننده و بقیه تجهیزاتی که در ساخت یخساز مورد استفاده قرار گرفتهاند. برای اینکه شما بتوانید قیمت دقیق یخساز صنعتی را برآورد کنید باید ابتدا ظرفیت دستگاه را به دست بیاورید. سپس نوبت به انتخاب نوع یخ تولیدی توسط یخ ساز است، اینکه قالبی باشد یا پودری یا پولکی. بعد از آن نوبت به بررسی برند دستگاه، میزان قدرت و توان یخساز و جنس اجزا و تجهیزات داخل آن میرسد.
بهتر است بدانید که تفاوت اصلی قیمت یخسازهای صنعتی در نوع و جنس قطعات داخلی آن است. اینکه کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط، اواپراتور، استراکچر داخلی و قالب یخ سازی دستگاه از چه جنس و متریالی تولید شدهاند، در تعیین قیمت نهایی آن نقش دارد. شما میتوانید برای اطلاع دقیق از قیمت یخساز صنعتی و ثبت سفارش خود با کارشناسان ما در بخش فروش تماس بگیرید.
سلام
یخساز پولکی ۵۰۰ کیلویی را لطفا قیمت بدهید.
سلام حدودا 100 میلیون تومان با دلار امروز