برج خنک‌کننده صنعتی چیست

آشنایی با برج خنک کننده صنعتی

برج خنک کننده صنعتی یکی از انواع مدل‌های کولینگ تاور است که  در صنعت به منظور خنک سازی سیستم‌های در حال کار و کاهش دمای قطعاتی که بدلیل اصطکاک و کار زیاد در حال داغ شدن هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر خنک سازی آب، این تجهیزات به کاهش مصرف آب نیز کمک می‌کنند. درصورت عدم استفاده مجدد از برج خنک کننده در صنعت، کارخانجات صنعتی و صنایع سنگین پالایشگاهی و نیروگاهی مجبورند از منابع طبیعی آب جهت فرآیند خنک کاری استفاده کنند.

همان طور که از نام محصول پیداست، این تجهیزات بیشتر در صنعت کاربرد دارند. بسیاری از کارگاه‌ها نیز برای خنک سازی سیالات داغ صنعتی می‌توانند از برج خنک‌کننده صنعتی با تبرید پایین استفاده کنند که بسیار با صرفه و اقتصادی‌تر از هر روش خنک سازی دیگری است. اصطلاح برج خنک کننده صنعتی عمدتاً به برج‌هایی با ظرفیت بیش از 1000 تن تبرید اطلاق می‌شود. 

تعریف برج خنک کننده صنعتی

برج خنک کننده صنعتی دستگاهی برای خنک کردن آب در گردش درون مدار تجهیزات صنعتی در حال کار در پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها، نیروگاه‌ها، کارخانجات تولید سیمان و شرکت‌های توسعه معادن و . . . است. سیستم‌های خنک ساز صنعتی عمدتاً با بدنه‌ای از جنس بتن و در معدودی از کاربردها از فایبرگلاس تولید می‌شوند که قابلیت حمل به صورت مونتاژ شده ندارند و باید در محل پروژه مونتاژ شوند. مهتاب گستر بعنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محصولات فایبرگلاس در ایران، توانایی تولید طیف وسیعی از محصولات فایبرگلاس را دارا است. تا به امروز صنعتی‌ترین نوع کولینگ تاورها همان برج‌های خنک کن هذلولی یا اتمسفریک بوده‌اند که عمدتاً در نیروگاه‌های حرارتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

برج خنک کننده صنعتی

اساس کار برج خنک کننده صنعتی مانند سایر برج‌های خنک کننده، تبادل حرارت از طریق ایجاد سطح تماس بیشتر بین جریان آب و هوا از طریق جریان طبیعی (بدون مکش یا دمش مکانیکی) است. عموماً در برج‌های خنک‌کن صنعتی، آب گرم خروجی از فرآیند توسط لوله‌هایی از بالای برج وارد شده و در آنجا به صورت طبیعی یا به وسیله آب پاش‌ها به سمت پایین برج به حرکت می‌کند. در طول این مسیر با توجه به نوع سیستم طراحی کولینگ تاور صنعتی، به شیوه‌های مختلف با جریان هوا تماس پیدا می‌کند. البته در کولینگ تاورهای صنعتی مداربسته، تبادل حرارت و تماس بین آب و هوا به شکل غیر مستقیم است.

انواع برج خنک کننده صنعتی

به صورت کلی کولینگ تاور صنعتی به سه نوع تقسیم بندی می‌شود:

  • برج خنک کن مدار باز
  • برج خنک کننده مداربسته
  • کولینگ تاور هذلولی یا هایپربولیک

هریک از مدل‌های عنوان شده دارای ویژگی‌های خاص و منحصر بفردی هستند که می‌توانند خدمات گسترده‌ای را برای صنایع به ارمغان بیاورند. توجه به دو نکته زیر در رابطه با برج‌های خنک کننده صنعتی ضروریست:

  1. سیستم‌های مدار بسته و مدار باز، هر دو دارای فن هستند. بنابراین با توجه به سیستم هوادهی و مکش هوا با استفاده از فن، در دسته برج‌های خنک ساز جریان مکانیکی قرار می‌گیرند.
  2. برج خنک‌کن صنعتی هذلولی، از سیستم جریان طبیعی جریان مخالف یا جریان متقاطع بهره می‌گیرد. یعنی همانند سیستم‌های مدار باز، تبادل حرارت مستقیم و تبخیری انجام می‌شود، اما نحوه‌ی ورود و خروج هوا در سیستم‌های خنک ساز هذلولی، بدون استفاده از فن است.

برج خنک کن صنعتی مداربسته

کولینگ تاورهای مداربسته صنعتی با توجه به مکانیزم خاص خود، بطور قابل ملاحظه‌ای از اتلاف آب جلوگیری می‌کنند. همچنین در ظرفیت‌های سنگین صنعتی، قابلیت طراحی و ساخت دارند. بنابراین برای صنایع سنگینی که عمدتاً در نواحی گرم و کویری (کم آب) کشور قرار گرفته و نیاز به ظرفیت‌های خنک سازی بسیار بالایی دارند، گزینه‌ای ایده آل محسوب می‌شوند.

برج خنک کننده صنعتی چند سلولی

نحوه‌ی عملکرد سیستم خنک کننده صنعتی مداربسته بدین‌گونه است که در شروع کار، آب داغ از مسیر لوله‌ کشی به درون دستگاه وارد می‌شود و داخل کویل‌های مسی و یا لوله‌های پره دار(فین دار) جریان پیدا می‌کند. در این فرآیند هیچ‌گونه تماس مستقیمی بین آب و هوا یا محیط اتفاق نمی‌افتد. پس از ورود آب گرم به دستگاه، فن‌ شروع به مکش هوای خنک بیرونی به درون برج می‌کند.

جریان هوای خنک مکیده شده توسط فن به سطح خارجی کویل و لوله‌ها برخورد می‌کند. انتقال حرارت بین هوا و آب از طریق دیواره لوله، منجر به سرد شدن آب و گرم شدن هوا می‌گردد. به همین دلیل است که نوع تبادل حرارت در برج‌های خنک کننده صنعتی مداربسته به صورت «غیرمستقیم» است. تبادل گرمایی غیر تبخیری در سیستم مدار بسته موجب می‌شود تا هدر رفت آب به کمترین میزان ممکن برسد. از این رو کولینگ تاور صنعتی برای صنایع سنگین در مناطق خشک و کم آب بسیار مناسب است.

سیستم خنک ساز صنعتی مدار باز

برج خنک کن صنعتی مدارباز از شیوه‌ی خنک سازی تبخیری و مستقیم بهره می‌گیرد. از همین رو راندمان عملکردی این مدل کولینگ تاورها بسیار زیاد و قدرتمند است. اما به همان اندازه، مصرف آب نیز در این سیستم‌ها زیاد است. نحوه عملکرد سیستم خنک ساز صنعتی مدار باز به این شکل است که:

آب‌ گرم پس از ورود به برج خنک کننده صنعتی مدارباز، به سمت بالای دستگاه پمپاژ می‌شود. سپس این آب بر روی سطوح خنک کننده یا همان پکینگ مدیا، پاشیده می‌شود. آب‌ گرم بر روی سطح پکینگ مدیا، یک لایه نازک تشکیل می‌دهد تا سریع‌تر خنک شود. از سوی دیگر، جریان هوای تازه و خنک نیز توسط فن‌ وارد کولینگ تاور می‌شود. جریان هوای وارد شده بر روی سطوح خنک کن به گردش درمی‌آید و به تبادل حرارت تبخیری با آب می‌پردازد.

نهایتاً آب‌ خنک شده به بیسین (BASIN) یا تشتک جمع‌ آوری هدایت می‌گردد. همواره در اثر تبخیر، مقداری از آب‌ گرم تحت قالب بخار، هدر می‌رود. اینجاست که لزوم استفاده از «قطره گیر» اهمیت پیدا می‌‌کند، زیرا با نصب قطره گیر بر روی برج‌های صنعتی مدارباز، می‌توان از هدررفت بخشی از آب جلوگیری نمود. قطره‌ گیرها به عنوان سدی در برابر لایه‌های بخار عمل می‌کنند و قطرات آب موجود در لایه‌های بخار را به دام می‌اندازند.

برج خنک کننده صنعتی هذلولی

کولینگ تاورهای هایپربولیک یا همان هذلولی، گونه‌ای دیگر از برج‌های صنعتی خنک ساز بشمار می‌روند. البته که مکانیزم اینگونه سیستم‌ها بسیار متفاوت است. در واقع هرگاه صحبت از برطرف سازی نیازهای بسیار سنگین نیروگاهی، پالایشگاهی و هسته‌ای به میان می‌آید، نام «برج‌های هذلولی» می‌درخشد. به همین دلیل است که این تجهیزات گاهاً با ارتفاع‌های حتی 200 متری طراحی می‌شوند. بایستی بدانید که از قطعه فن در کولینگ تاورهای هایپربولیک استفاده نمی‌شود. درعوض این تجهیزات از دهانه‌های بسیار بزرگی برای ورود طبیعی جریان هوا بهره می‌برند.

ساختار برج خنک‌ کن صنعتی هذلولی در وسط سازه به داخل جمع می‌شود. همین عامل موجب می‌شود تا هنگامی که هوای خنک وارد شده در این برج‌ها به وسط سازه بتنی می‌رسد، با سرعت به سمت بالا حرکت کند. همچنین آب‌ داغ صنعتی نیز بوسیله‌ی سیستم‌های توزیع به روی پکینگ‌ها ریخته می‌شود. درنتیجه طی تماس جریان‌های هوا و آب، تبادل حرارت مستقیم و تبخیری رخ می‌دهد.

اما این پایان کار نیست. زیرا پس از تبادل حرارت، آب‌ خنک شده به تشتک کولینگ تاور هذلولی منتقل می‌شود. ضمناً به دلیل سبک بودن هوای گرم، جریان هوای گرم موجود در دستگاه به سمت بالا حرکت می‌کند. مجدداً هنگامی که این گازهای گرم به بخش میانی (تورفتگی باریک بدنه) می‌رسند، با سرعت بیشتری به بالای برج هدایت می‌شوند. نهایتاً هوای گرم از طریق دهانه بزرگ این تجهیزات، به محیط بیرون انتقال می‌یابد.

اصول طراحی برج خنک کننده صنعتی

برج خنک کننده صنعتی مکعبی و مخروطی (PCG, PFG) بر اساس جریان متقابل طراحی و با بهترین کارایی، هوا را از داخل سطوح خنک کننده در تضاد با آب داغ عبور می‌دهند. گام‌های شیارهای سطوح خنک کننده برج خنک کننده بصورت سینوسی طراحی گردیده‌اند و امکان گرفتگی در آن‌ها وجود نداشته و سطح تماس آب داغ و هوا را به بیشترین حد ممکن رسانده و باعث دسترسی به بهترین راندمان می‌شوند. آب به صورت لایه نازک بر روی سطوح خنک کننده برج حرکت کرده و بیشترین سطح را برای خنک شدن با هوای عبوری ایجاد می‌کند. شیارهای درون پکینگ‌ها به صورت سینوسی و دارای زاویه بوده و بصورت معکوس روی هم چسبانده شده‌اند تا زمان تماس آب را به حداکثر برسانند.

اصول طراحی برج خنک کننده صنعتی

برای دبی آب یکسان، برج خنک کننده صنعتی دارای افت فشار کمتر و راندمان بهتر است که این امر باعث به حداقل رسیدن قدرت الکتروموتور و کاهش هزینه‌های بهره‌ برداری شده است. دهانه گشاد تنوره بالای دستگاه طوری طراحی گردیده که مطلوب‌ترین شدت جریان هوا را تامین و کمترین افت فشار ایجاد کند. سیستم‌های خنک کاری صنعتی از نوع مکش اختیاری بوده و هوای مرطوب از داخل سطوح خنک کن به سمت بالا جرکت می کند و آب را خنک می‌کند. هنگام طراحی کولینگ تاور صنعتی، توجه به مقادیر پرت آب، فرار قطرات و میزان تبخیر آب الزامیست.

میزان هدر رفت آب (Water loss)

هدر رفت آب در برج‌های خنک کن بزرگ بخصوص در مناطق خشک و کم آب دارای اهمیت زیادی است. اتلاف آب در برج‌های خنک کننده صنعتی به موارد زیر بستگی دارد:

  1. تبخیر (Evaporation)
  2. فرار قطرات (Drift Loss)
  3. تخلیه آب (Bleed Off)
  4. پرت لوله کشی (Pipe Line Loss)
  • میزان تبخیر در برج‌های خنک کن صنعتی (Evaporation)

میزان تبخیر آب در برج خنک کننده صنعتی یا میزان پرت آب و میزان دبی آب جبرانی سیستم کولینگ، به طور معمول از رابطه زیر قابل تخمین است:

E=0.0008*(Ti-To)*F

که در این رابطه:

E میزان تبخیر بر حسب gpm

To و Ti دمای آب ورودی و خروجی برحسب oF

F دبی آب در گردش بر حسب gmp

نکته: میزان اتلاف آب در سیستم‌های مدار باز همواره بیشتر از برج‌های خنک ساز مدار بسته است. برج خنک‌ کن صنعتی هیبریدی، بهترین عملکرد را در بحث «بهینه سازی مصرف آب» در میان تمامی مدل‌های سیستم‌های خنک ساز دارد.

  • محاسبه فرار قطرات در برج خنک کننده صنعتی (Drift Loss)

میزان فرار قطرات در برج خنک‌کن صنعتی، کمتر از 2 هزارم درصد جریان آب در گردش است.حداکثر مقدار آن از رابطه زیر بدست می‌آید:

D=0.002× F

همچنین پرت آب در مسیر لوله کشی بستگی به نوع اتصالات، کیفیت شیر آلات و طول مسیر دارد.

قطعات برج خنک کننده صنعتی

  • بدنه فایبرگلاس برج (Casing)

قطعات بدنه GRP توسط پیچ و مهره ضد زنگ به هم متصل و بدنه یکپارچه برج را تشکیل می‌دهند. بدنه، سطوح خنک کننده PVC را محصور کرده و جریان هوای مکشی را بر روی سطوح خنک کننده امکان پذیر می‌سازد. شکل خاص مخروطی بدنه باعث کاهش اصطکاک جریان هوا می‌شود. همچنین بدنه برج‌ها طوری طراحی شده که تحمل باد با سرعت 21 متر بر ثانیه و ارتعاشات ناشی از موتور و سیستم های محرکه برج را دارد.

بارگیری و ارسال برج 500 تن صنعتی

بدنه فایبرگلاس به علت ساخته شدن از رزین ایزوفتالیک (ISO) مقاومت بالایی در مقابل ضربه دارد. درنتیجه براحتی در محل بهره‌برداری آسیب نمی‌بیند. ژلکت نوپنتیل گلیکل (NPG) باعث اطمینان از ماندگاری نما و رنگ طولانی برج‌ها در مقابل اشعه مستقیم نور خورشید می‌شود. بدنه‌های برج خنک کن فایبرگلاس در کارخانه بصورت قطعات منفصل تولید و پس از حمل به محل نصب، در سایت خریدار مونتاژ خواهند شد.

  • تشت برج خنک کننده صنعتی یا بیسین (Basin)

تشت جهت جمع آوری آب پس از ریختن از پکینگ‌ها و هدایت آن بطرف چاهک (Sump) استفاده می‌شود. علاوه بر این تشت بعنوان مخزن ذخیره آب در گردش نیز عمل می‌کند. تشتک نیز از جنس فایبرگلاس (GFRP) با مشخصات بدنه است.

  • استراکچر (Tower Structure)

استراکچر برج خنک کننده صنعتی که بدنه، تشت و موتور و غیره را ساپورت می‌کند از جنس فولاد (MS) است. فولاد گالوانیزه گرم در مقابل خوردگی مقاوم است.

  • فن و پره‌های فن (Fan & Fan Blades)

فن‌های چند پره آکسیال، قابل تنظیم، ضد خوردگی و سبک هستند. ضمناً این نوع فن برای جابه‌جایی حجم زیادی از هوا با حداقل مصرف انرژی و حداقل صدا طراحی شده که از مشخصه های بارز فن برج خنک کننده صنعتی مهتاب گستر است. فن‌ها بالانس استاتیکی و دینامیکی می شوند و از حرکت آرام و بیصدا برخوردارند که باعث افزایش عمر یاتاقان‌ها می‌گردند. فن‌های فایبرگلاس ایروفویل بنا به درخواست خریدار قابل ارائه است. این فن ها صدای فوق العاده کم و مقاومت عالی در مقابل خوردگی دارند.

  • آب پخش کن (Sprinkler)

آب پخش کن از جنس آلومینیوم ریخته‌گری و تراشکاری تولید می‌شود. این تجهیزات با کمک لوله‌های PVC فشار قوی و به صورت رادیال، آب داغ را از طریق سوراخ‌های لوله‌های تعبیه شده، بر روی سطوح خنک کننده توزیع می‌کنتد. چرخش آب پخش کن در اثر نیروی عکس العمل آب خروجی از لوله‌های PVC است. قطعات آب پخش کن در مرکز و بالای لوله آب ورودی سوار می‌شود.

سیستم توزیع آب کولینگ تاور

قطر سوراخ‌های نازل‌های پخش آب برج خنک کننده صنعتی طوری طراحی گردیده که سیستم چرخش آب براحتی و بدون فشار به پمپ وارد سیستم گردیده، درنتیجه امکان افت و پخش قطرات به بیرون را به حداقل رسانیده است. طوریکه حرارت قطرات (Drift loss) در سیستم کولینگ کمتر از 0.002 درصد جریان آب گزارش شده است.

  • لوور (Louver)

علاوه بر گریل، انواع برج خنک کننده صنعتی مهتاب گستر دارای لوور نیز هستند که از ترشح آب به بیرون جلوگیری می‌کنند.

  • الکتروموتور برج خنک کننده صنعتی

بایستی بدانید که هر چقدر ظرفیت تبرید برج خنک کننده صنعتی بیشتر باشد، از الکتروموتور با توان بیشتری بایستی استفاده نمود. بطور کلی 3 عامل مهم بر روی عملکرد الکتروموتور تأثیرگذار خواهد بود:

  • افت فشار کولینگ تاور
  • کیفیت، نوع و بازدهی پره‌های فن دستگاه
  • و دبی آب در گردش سیستم کولینگ

الکتروموتورهای بکار رفته در برج‌های خنک کن صنعتی شرکت مهتاب گستر، دارای کلاس حفاظتی IP55 و عایق حرارتی کلاس F است. این تجهیزات نیروی محرکه مورد نیاز برای چرخش فن‌های کولینگ تاور صنعتی را تامین می‌کنند.

  • چاهک برج خنک‌ کن صنعتی (Sump)

مکان قرارگیری چاهک به صورت کاملاً مستقیم با ظرفیت کولینگ تاورها در ارتباط است، بطوریکه چاهک در انواع برج خنک کننده صنعتی با ظرفیت بالا، در زیر و وسط تشت جای می‌گیرد. همچنین چاهک (COOLING TOWER SUMP) در مدل‌های کوچکتر در بخش پایینی تشت (و یا در حاشیه تشت) تعبیه می‌شود. اهمیت این بخش آنجاست که کلیه‌ی اتصالات لوله‌ها بر روی آن نصب می‌گردد. یعنی تمامی اتصالات لوله‌های ورودی و خروجی آب گرم، پورت‌های سرریز و تخلیه سیال، فلوتر و… بر روی آن قرار دارد. علاوه بر این، برای تخلیه زباله‌ها و مواد جامد سیالات بسیار کمک کننده خواهد بود.

چاهک یا تشتک برج خنک کن

جالب است بدانید که چاهک همواره مملو از آب بوده و به‌همین دلیل، پمپ‌ها هیچگاه هوا گرفتگی نمی‌شوند. بدلیل سر و کار داشتن همیشگی با آب، چاهک‌ از جنس فایبرگلاس (GRP) ساخته می‌شود.

  • گریل کولینگ تاور (Cooling Tower Grill)

گریل‌ها به عنوان نگهبانی برای دهانه‌های ورودی سیستم‌های کولینگ صنعتی بشمار می‌روند، زیرا گریل‌ها مانع ورود جامدات، پر پرندگان، برگ و عناصر گیاهی به درون دستگاه می‌شوند. جنس قطعات گریل برج خنک کن صنعتی می‌تواند pe یا grp باشد.

  • سطوح خنک کننده (Fill)

سطوح خنک کن یا پکینگ‌ها طوری طراحی شده‌اند که بیشترین سطح تماس آب و هوا حاصل و بیشترین انتقال حرارت و جرم صورت پذیرد. درحقیقت یعنی بیشترین سطح را برای واحد حجم در اختیار ما قرار می‌دهند. توزیع یکنواخت آب و مکش یکنواخت هوا در سطح مقطع این مهم را امکان پذیر ساخته است. پکینگ‌ها از ورق‌های PVC دست اول از نوع فود گرید و از نوع شفاف با ضخامت مناسب و پوشش ضد اشعه ماوراء بنفش و ضد باکتری تولید می‌شوند.

  • المیناتور قطرات رانشی (Drift Eliminator)

در طراحی برج خنک کننده تلاش شده که سرعت هوا و توزیع چرخشی آب طوری باشد که حداقل قطرات رانشی را داشته باشیم. جهت جلوگیری از فرار این قطرات پره‌هایی سینوسی شکل روی لوله های PVC را پوشانده‌ است.

نصب پکینگ برج‌های خنک ساز صنعتی

سطوح پکینگ مدیا یا فیلر، در برج‌های خنک‌کن صنعتی مدار باز بکار می‌روند. در زمینه‌ی انتخاب نوع پکینگ مورد نظر، به دو نکته اساسی  و کلی توجه داشته باشید:

اول آنکه چنانچه برایتان افزایش راندمان برج خنک کننده صنعتی در اولویت است، به سراغ نصب پکینگ فیلمی (آبشاری) بروید. پکینگ‌های فیلمی البته در مقابل آب سخت و رسوب گرفتگی، بسیار ضعیف و شکننده هستند. درنتیجه اگر به دنبال خنک سازی آبهای شدیداً سخت هستید و دغدغه‌ی رسوب گرفتگی اذیتتان می‌کند، حتماً پکینگ‌های اسپلش ضد رسوب را انتخاب نمایید.

جهت نصب پکینگ کولینگ تاور صنعتی، ابتدا باید نوع دستگاه و محل قرارگیری پکینگ را شناسایی کنید. مثلاً در برج‌های جریان متقاطع، سطوح پکینگ مدیا در کناره‌ی دستگاه جای می‌گیرند. اما در برج‌های جریان مخالف، فیلرها در وسط دستگاه جانمایی می‌گردند. سپس نگهدارنده‌های ضربدری سطوح خنک کننده را نصب کنید. شبکه مخصوص پلاستیکی ساپورت سطوح خنک کننده را نیز روی نگهدارنده‌ها پهن کنید. سطوح خنک کننده برج را (از هر نوعی که هست)، مرتب بچینید. نهایتاً سطوح خنک کننده ردیف دوم کولینگ تاور را عمود بر سطوح اول بچینید.

جنس پکینگ‌های مورد استفاده درون برج خنک کننده صنعتی بدلیل کارکرد بسیار زیاد و مداوم از پلی استر مقاوم در برابر حرارت و رطوبت بوده و طبق آخرین استانداردها، طراحی و تولید می‌گردد. گام این سطوح از ۱۲ تا ۲۲ بوده و ضخامت آنها از ۳۳۰ میکرون تا ۴۰۰ میکرون متغیر است که با شرایط مدل و نوع برج تغییر می‌کند.

انتخاب مکان نصب برج خنک کننده صنعتی

به منظور انتخاب محل نصب کولینگ تاورهای صنعتی، به نکات زیر توجه داشته باشید:

  1. سراغ زمین‌های تر و مرطوب برای نصب این تجهیزات نروید. زمین تر در محل نصب برج خنک‌کن صنعتی، می‌تواند هم راندمان این تجهیزات را کاهش دهد و هم ایزولاسیون پشت بام یا هر نقطه‌ی سطحی دیگر را از بین ببرد!
  2. مکان‌هایی که از هر طرف باز باشند، برای نصب برج‌های بزرگ مناسب هستند. بخصوص در مواقعی که نیاز است چند سیستم کولینگ در کنار هم قرار گیرد.
  3. حتی‌الامکان از نصب برج خنک کننده صنعتی در کنار موانع (دیوارها، درخت، پارتیشن و…) پرهیز نمایید. در صورت قرارگیری این تجهیزات در کنار موانع بلند، هوای گرم خروجی دوباره بایپس شده و مجدداً وارد دستگاه می‌شود. درنتیجه راندمان دستگاه کاهش یافته و هوای گرم ورودی، نمی‌تواند به خوبی سیال را خنک کند.
  4. سیستم‌های کولینگ صنعتی را در جایی قرار دهید که دسترسی برای تعمیر و بازرسی کارشناسان وجود داشته باشد.

نکات فونداسیون سیستم کولینگ صنعتی

ابتدا نیاز است که نقشه فونداسیون توسط طراحان شرکت سازنده برج خنک کننده صنعتی طراحی شود. سپس پی کنی (حفر فونداسیون) بایستی با رعایت کامل استانداردها انجام گردد. به یاد داشته باشید که برای عدم نشست سطح زیرین کولینگ تاور، در حفر فونداسیون از سازه فلزی و بتن عیار بالا استفاده شود. سطح تراز پایه فونداسیون‌ها را چک کنید که تمام پایه‌ها در یک سطح تراز باشند. درادامه طبق نقشه، چاهک (Sump) دستگاه را با توجه به مسیر لوله کشی نصب نمایید.

کولینگ تاور صنعتی

پس از نصب پایه‌ها در اطراف پی (فونداسیون)، حلقه‌های نگهدارنده (ساپورتر) بیسین یا همان تشتک برج خنک کن را به این پایه‌ها متصل نمایید. قطعات تشت (Basin) را در ادامه به یکدیگر پیچ و مهره کرده و روی حلقه ساپورت قرار دهید. سپس ساپورت لوور و گریل دستگاه بایستی قرار گیرند. حالا حلقه‌ی فوقانی باید به پایه‌ها (با استفاده از اتصال پیچ و مهره‌ای) متصل گردد. نهایتاً به ترتیب قطعات ساختاری بدنه، اتاقچه محافظ الکتروموتور، نردبان، فن‌ها، لوله ورودی آب داغ و پکینگ برج خنک کننده صنعتی را وصل کنید بطوریکه:

  • سطح تشت و چاهک را یک لایه فایبرگلاس کنید و قبل از بهره‌برداری اجازه دهید خشک شود.
  • شبکه محافظ موتور و پروانه را نصب کنید.
  • گریل و سپس لوور را نصب کنید.
  • تمام پیچ و مهره ها را با برس به رزین آغشته کنید و قبل از بهره‌برداری اجازه دهید خشک شود.
  • برای نردبان، ساپورتی در پایین در نظر بگیرید.

بدین ترتیب حفر فونداسیون و پیکره بندی دستگاه کامل می‌شود. پیشنهاد می‌شود این مراحل بصورت پشت سرهم و با سرعت انجام گیرد تا گرد و غبار وارد دستگاه نشود.

اصول مونتاژ آب پخش کن

  • لوله‌های آب پخش کن

لوله های آب پخش کن می‌بایست کاملاً تمیز باشند تا گرفتگی سوراخ‌ها پیش نیاید. موقع نصب لوله‌ها روی آب پخش کن دقت کنید که پیچ‌های تنظیم دقیق بسته شوند. بطوریکه لوله‌ها کاملاً در مرکز قرار گیرند.

  • کله آب پخش کن یا اسپرینکلر هد

رسوب و لجن ممکن است جلوی چرخش آب پخش کن را بگیرد. در صورتیکه حرکت آب پخش کن دشوار شود یا بایستد با وجودی که مقدار آب در گردش تغییر نکرده باشد، کله آب پخش کن را برای تمیز کردن و چک کردن باز کنید. وقتی دوباره کله آب پخش کن یا اسپرینکلر هد را می‌بندید مطمئن شوید که آب داخل بلبرینگ‌ها نرود و با گریس ضد خوردگی پوشیده شده باشد.

کنترل کیفیت آب برج خنک کننده صنعتی

آب‌های در گردش برج خنک کننده صنعتی به چند دلیل ممکن است بی کیفیت باشند:

  1. آب صنعتی داغ ورودی به دستگاه، ممکن است دارای سختی باشد. آب‌های با سختی بالا (TDS) شدیداً در کاهش راندمان دستگاه موثر است.
  2. هوا و گرد و غبار ورودی به دستگاه، موجب آلودگی آب‌های در گردش شود.
  3. سطوح و قطعات برج خنک کن صنعتی کثیف باشد و باعث آلودگی سیال گردد.

کولینگ تاور صنعتی مدور

چنانچه کیفیت سیال به هر دلیلی پایین باشد، علاوه بر کاهش بازدهی برج خنک کننده صنعتی، می‌تواند شرایط را نیز برای تشکیل رسوبات فراهم کند. درچنین مواردی چند راه برای بهبود کیفیت سیال سیستم کولینگ پیشنهاد می‌شود. اولاً می‌توانید تا حد کم و استاندارد، از آنتی اسکالانت‌ها و مواد شیمیایی استفاده نمایید. برای این کار با استفاده از مشاوره‌های کارشناسان، مواد را به آب تزریق نموده و با تخلیه متناوب آب موجود، کیفیت سیال در گردش را ارتقاء دهید.

دوماً کیفیت سیال را دائماً آنالیز کرده و درصورت نیاز، آب جبرانی یا جایگزین به دستگاه وارد کنید. سوماً از فیلتر شنی برای از بین بردن املاح مازاد و مضر آب بهره بگیرید. چهارماً استفاده از سختی گیر رزینی نیز می‌تواند گزینه جالب توجهی باشد. سختی گیر رزینی می‌تواند با نرم‌سازی آب ورودی (جایگزین نمودن آب جدید)، به‌مرور راندمان دستگاه را افزایش دهد.

خرید برج خنک کننده صنعتی

جهت سفارش و مشاوره و خرید و یا استعلام قیمت برج خنک کننده صنعتی با شماره‌های قرار گرفته در وب سایت شرکت تماس حاصل فرمایید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 137 میانگین: 4.9]