رسوب پکینگ کولینگ تاور یکی از شایعترین ایرادات برجهای خنک کننده محسوب میشود. تعویض پکینگ، احتمالاَ اولین راهی است که برای حل این مشکل به ذهن می رسد. اما مجموعاَ بایستی از دلایل ایجاد رسوب پکینگ کولینگ تاور اطلاعات کاملی داشت تا در حد امکان، از بروز این اتفاق جلوگیری نمود. اتفاقی که شاید با تعویض پکینگ مناسب رفع شود، اما در یک نگاه کلی، این رسوب پکینگ کولینگ تاور میتواند ضربه مهلکی را به پیکرهی راندمان دستگاه برج خنک کننده وارد بیاورد. همچنین میتواند به استهلاک دیگر قطعات و سوختن موتور برج خنکساز منجر شود. بنابراین لزوم انتخاب و خرید پکینگ مناسب که به عنوان قلب کولینگ تاورها شناخته میشود، امری حیاتی است.
اما دلایل رسوب گذاری برج خنک کننده چیست؟! و تعویض پکینگ کولینگ تاور چگونه انجام میشود؟!
رسوب پکینگ کولینگ تاور؛ چرا و چگونه؟!
رسوب گذاری برجهای خنک کننده میتواند به دلایل متعددی اتفاق بیفتد. دلیل هرچه که باشد، نهایتاَ این اتفاق میتواند به کاهش راندمان دستگاه و همچنین استهلاک قطعات منجر شود. اما یافتن علت همواره میتواند به ما در ترسیم یک نقشه راه صحیح کمک کند. ما در این محتوا برآنیم تا تمامی دلایل ایجاد رسوب پکینگ کولینگ تاور را بررسی کنیم. این ریشه یابی همچنین میتواند در هنگام نیاز به تعویض پکینگ، برای صاحبان صنایع کمک کننده باشد. مهمترین عواملی که میتواند بوجود آورندهی رسوب پکینگ کولینگ تاور باشد، به شرح زیر است:
- توزیع آب نامناسب برج خنک کن
- رشد میکرو ارگانیسمها و قارچها
- تبخیر (تماس میان آب و هوا به منظور تبادل حرارت)
- عدم بکواش صحیح سختی گیرها
عدم رسوب پکینگ کولینگ تاور با پوشش آب
یکی از عواملی که میتواند تعویض پکینگها را به تعویق بیندازد، پوشش آب یکنواخت و کامل است. توزیع آب در برج خنک کننده توسط اسپرینکلر هد انجام میگردد. به طور کلی بایستی شرایط صحیح پکینگها به گونه ای باشد که عملیات پاشش آب در همه جای برج خنک ساز به طور یکنواخت انجام شود. اگر رشد میکرو ارگانیسمها و میزان رسوب پکینگ کولینگ تاورها افزایش یابد، پکینگها دچار گرفتگی میشوند. در نتیجه پاشش یکنواخت انجام نمیشود و راندمان دستگاه به شدت کاهش مییابد.
البته این مسئله یک دردسر دو سویه محسوب میشود. در واقع:
- اگر اسپرینکلر هد برج خنکساز خوب عمل نکند، ایجاد رسوب پکینگ کولینگ تاور اتفاق میافتد!
- از طرف دیگر، حتی اگر سیستم توزیع آب (اسپرینکلر هد) خوب عمل کند، اما به دلایل دیگر، برج خنک کننده دارای رسوب شود، این رسوب ایجاد شده میتواند موجب اختلال در پاشش یکنواخت آب شود!
رشد میکرو ارگانیسمها و ایجاد رسوب
از اثرات مخرب میکرو ارگانیسمها در خرابی برجهای خنک کننده هیچگاه غافل نشوید. درواقع رشد میکروارگانیسم ها و قارچها، میتوانند مشکلاتی اساسی برای انواع کولینگ تاور بوجود بیاورند. بد نیست بدانید که این میکرو ارگانیسمها موجب عدم تبادل آب و هوا میشود. یا پس از ورود به پکینگ برج خنک کننده و یا جمع شدن در تشتکها، میتوانند موجب کیپ شدن نازلها شوند. این کیپ شدگی نازل و عدم توزیع آب مناسب به بخشهای مختلف برج، خود میتواند به گسترش رسوب پکینگ کولینگ تاور منجر شود!
در چنین شرایطی است که احتمال خرد شدگی پکینگ وجود دارد. بنابراین جدا از بحث حفظ راندمان دستگاه، به جهت جلوگیری از خرد شدگی احتمالی، بایستی به تعویض پکینگ اقدام نمود. البته وجود این قارچها میتواند مشکلات عدیده دیگری را نیز به وجود بیاورد. از جمله اینکه این میکروارگانیسمها از کربن تغذیه میکنند. این حرف بدین معناست که تمامی قطعات فلزی برج خنک کننده میتوانند در معرض خوردگی (خورده شدن توسط این عناصر) قرار داده باشند.
تبخیر در برج خنک کننده
عمدهی کولینگ تاورها به منظور انجام فرآیند خنکسازی آب از عملیات تبخیر استفاده میکنند. این شیوه تبخیر برای مدلهای برج خنک کننده مدارباز و هیبریدی استفاده میشود. در نتیجه به علت برقراری مستمر تماس هوا و آب، تبخیر دائمی آب انجام میشود و با افزایش غلظت مواد محلول در آب برج، شرایط برای رسوب پذیری مهیا میشود.
رسوب گذاری پکینگ در اثر عدم بکواش سختی گیر
یکی دیگر از دلایل ایجاد رسوب پکینگ کولینگ تاور، عدم بکواش صحیح دستگاه سختی گیر است. همانطور که میدانید به منظور گرفتن سختی آب که به شدت برای صنایع، دستگاهها و البته سلامتی انسان آسیب زننده است، از دستگاه سختی گیر در کنار برجهای خنک کننده بهره گرفته میشود. در حقیقت با عدم بکواش صحیح دستگاه سختی گیر، نمک وارد سیستم برج میشود.
همچنین این نمکها به راحتی وارد پکینگ کولینگ تاور شده و بر روی سطوح آن می نشیند. تجمع نمکها نهایتاَ موجب کاهش تبادل حرارتی (برای خنکسازی آب) و کاهش راندمان دستگاه میگردد. البته شرایط در چیلرهای جذبی و تراکمی هم به همینگونه است. بدین شکل که با انتقال نمک به این دستگاهها، فرآیند رسوب گذاری چیلرها کلید میخورد. در واقع با رسوب گذاری در چیلرها، تبادل میان محلول لیتیم بروماید و آب برج انجام نمیشود. در نتیجه موجب کاهش شدید راندمان عملکردی چیلرها میشود.
دلایل تعویض پکینگ برج خنک کننده
تعویض پکینگ ممکن است به دلایل مختلفی چون: کیفیت نامناسب پکینگ، رسوب پذیری و… صورت گیرد. البته که بایستی بدانید عمدهی قطعات کولینگ تاورها مصرفی به شمار میروند و این نیاز به تعویض، صرفاَ مختص به پکینگها نمیباشد. گرچه که از نقش و اهمیت این سطوح خنک کننده به هیچ وجه نمی توان چشم پوشی کرد. در واقع این سطوح خنک کننده:
- از یکسو سطحی برای جابجایی حرارت و همچنین تبادل انرژی محسوب میشود
- و از سوی دیگر، فراهم آورندهی شرایط برقراری «تماس بین آب و هوا» در تاور به شمار میرود.
با توجه به اهمیت این سطوح در فرآیند خنک سازی، بهرحال بایستی با مشکلات رایجی که ممکن است برای برجهای خنک کن پیش بیاید، آشنا باشید تا هرگونه نیاز به تعویض و تعمیر را به حداقل برسانید: در همین راستا همواره این سوال مطرح است که:
«چه دلایلی موجب نیاز به تعویض پکینگ میشود؟!». برای پاسخ به این سوال با ما همراه باشید.
-
تعویض پکینگ در اثر گرفتگی پکینگ
گرفتگی پکینگها و صدمه دیدن آنها، جزو مهمترین عواملی است که موجب کاهش شدید راندمان و بروز مشکلاتی در عملکرد برجهای خنک کنننده صنعتی میگردد. گرفتگی پکینگ بیشتر در برجهای خنک کننده و کولینگ تاور صنعتی و در حالتی رخ میدهد که پکینگهای برج خنک کن از نوع فیلم باشند. دلیل اصلی گرفتگی پکینگها، در نظر نگرفتن شرایط آب و میزان سختی آن در زمان انتخاب و خرید برج خنک کننده است. همانگونه که در مطالب پیشین ذکر گردید، آب کولینگ در موارد فراوانی دارای سختی TH بالا میباشد و یا به دلیل نشتی برخی ناخالصیها مانند روغن، شرایط آب ایده آل نمیباشد.
-
نقش تعویض پکینگ بر راندمان چیلر
رسوب پکینگ کولینگ تاور، آسیب و خرد شدگی پکینگ و خوردگی بدنه برجهای خنک کننده، همه و همه نهایتاَ بر عملکرد راندمان کلی این دستگاه تأثیر منفی میگذارد. این مسئله البته تنها به عملکرد کاری برج خنک کننده با سیستمهای متنوعش محدود نمیشود. چرا که میتواند تمامی دستگاهها و تجهیزات وابسته را نیز دچار عیب در عملکرد و راندمان کند.
بنابراین اگر مشکلات صرفاَ با شستشو و یکنواخت سازی سیستم پاشش آب حل نشود، نیاز به «تعویض پکینگ کولینگ تاور» میباشند. ناگفته نماند که یکی از این دستگاههای وابسته، «چیلر» است. عمکلرد چیلرها، چه در نوع جذبی و چه در نوع تراکمی، شدیداَ به عملکرد پکینگها و خود دستگاه برج خنکساز بستگی دارد. بنابراین ایجاد رسوب پکینگ کولینگ تاور، بدون شک همواره موجب کاهش راندمان چیلرها شده است.
-
تعویض پکینگ بی کیفیت!
ضررهای بهره گیری از پکینگهای بی کیفیت را میتوان از چندین بعد بررسی کرد:
- استفاده از این مدل پکینگها به شدت میتواند در کاهش راندمان برج خنک کننده باشد. در فرآیندهای صنعتی هم کاهش راندمان دستگاه همواره مساوی با کاهش تولید وساخت محصول است!
- همچنین با استفاده از پکینگ بی کیفیت، چندان انتظار نداشته باشید که دستگاه در مقابل رسوب پذیری مقاوم عمل کند. بنابراین چنانچه سهواَ یا بر اساس یک انتخاب اشتباه، دست به خریدی بی کیفیت زدید، از تعویض پکینگ برای دستیابی به عملکرد بهتر دستگاه نترسید… حتماَ این ضرب المثل معروف را شنیده اید که:
« جلوی ضرر را هرکجا بگیرید، منغعت است».
- البته گاهاَ مشکل را میتوان در انتخاب اشتباه یک پکینگ جستجو نمود. به عنوان مثال، در یک مدل برج خنک کننده با شرایط کاری و اقلیمی خاص، ممکن است نیاز باشد تا از پکینگ فیلمی یا آبشاری بهره بگیرد. اما به اشتباه پکینگ اسپلش بر روی برج خنک ساز سوار شده است. این مدل اشتباهات نیز شدیداَ میتواند در ایجاد رسوب پکینگ کولینگ تاور موثر باشد!
همچنین یکی از دلایل اصلی بی کیفیت بودن این پرکنها را میتوان به کیفیت بد متریالهای بکار گرفته شده از سوی شرکتهای سازنده پکینگ نسبت داد. متریالهایی که دارای ناخالصی زیادی باشند و در مقابل خوردگی و واکنشهای شیمیایی، مقاومتی نداشته باشد. همچنین ممکن است این سطوح خنک کننده از مواد بازیافتی بیکیفیت تولید شده باشند!
-
شکستگی پکینگ در لولهها
گاهاَ در برخی از لولهها، تکههایی از پکینگ مشاهده میشود. استفاده از پکینگ نامناسب (یا به لحاظ کیفیت پایین و یا به لحاظ عدم همخوانی با نوع تاور خنکساز) برای برج خنک کننده میتواند مهمترین عامل در بوجود آمدن این شکستگیها باشد. این پکینگهای خرد شده موجب میشوند که آب نتواند از لای لولههای کندانسور عبور کند. در نتیجه کاهش راندمان در برج خنک کننده و چیلر اتفاق می افتد. مسلماَ به هر میزان که پکینگ کولینگ تاور دارای کیفیت کمتری باشد، تکههایی بیشتری از آن در درون لولهها دیده میشود.
-
تعویض پکینگهای مدل قدیمی
تعویض پکینگ مدلهای قدیمی معمولاَ به دو دلیل عمده صورت می گیرد:
- اول آنکه این مدلها عمدتاَ کیفیت پکینگهای جدید و بروز شده را ندارند.
- دوم آنکه عمدتاَ در مدلهای قدیمی از مواد رسوب زدا استفاده نشده است. بنابراین ایجاد رسوب پکینگ کولینگ تاور در مدلهای قدیمی بیشتر اتفاق می افتد و از تبادل حرارتی به منظور خنک کاری آب جلوگیری میکند.
البته به طور کلی هر چند مدت یکبار، میزان رسوب گرفتگی پرکنها بایستی چک شود. اگر رسوب پذیری پرکنها بیشتر از حد معمول بود، بایستی نسبت به خرید پکینگ مورد نیاز جدید برای برج خنک کننده اقدام شود. تعویض پکینگ برج کولینگ تاور یکی از مراحل اساسی سرویس این دستگاهها به شمار میرود. تعویض پکینگ برج خنک کاری یکی از مراحل سرویس کولینگ تاور میباشد که هر چند وقت یکبار در صورت رسوب گرفتی پرکنها برای جلوگیری از کاهش راندمان برج خنک کن انجام میشود. پکینگهای قدیمی به علت عدم کیفیت یا به کار نبردن مواد رسوب زدا به مرور زمان رسوب گرفتگی پیدا کرده و موجب عدم تبادل در برجهای خنک کاری میشوند. به همین منظور لازم است که هر چند وقت یکبار پکینگها تعمیر یا تعویض گردند.
-
استفاده از پکینگ نت اسپلش
میزان و چگونگی رسوب پکینگ کولینگ تاور قابل کنترل است. به شرط آنکه همواره دست به انتخابهایی درست بزنید و همچنین به بازرسی دوره ای و مراقبت اصولی دستگاه بپردازید. پکینگ نت اسپلش یکی دیگر از انتخابهای درست برای عدم رسوب پذیری برج خنک کننده است. این مدل از پکینگ اسپلش دارای دو مزیت ویژه هستند:
- اول آنکه به مانند یک نگهبان واقعی، از بوجود آمدن رسوبهای جدید جلوگیری میکند.
- دوم آنکه مدل نت اسپلش قادر است تا رسوبهای به جای مانده در برج خنک کننده را ظرف مدت زمانی 1 الی 2 ماهه از بین میبرد. این رسوبهای قبلی میتواند روی پوشش بدنه، نازل و لوورهای دستگاه باقی مانده باشد. و یا اینکه به طور کامل تنها با ایجاد رسوب پکینگ کولینگ تاور طرف حساب باشیم!
بطور کلی پکینگ نت اسپلش، اساساَ مناسب برای آب با سختی بالا (آب چاه) هستند. این مدل پرکنها به سادگی قابلیت شستشو با جت واشر را دارند.
-
اتمام عمر مفید قطعه
هر دستگاه یا هر قطعه، چه الکترونیکی و چه غیر الکترونیکی، در هر حوزه ای هم که باشد، تا یک حدودی عمر مفید دارد. حال ممکن است بسته به سختی یا آسانی شرایط کاری و دیگر ویژگیها، این عمر مفید یک روز باشد یا صد سال باشد. سطوح خنک کننده یا پکینگ نیز از این قاعده مستثنی نیستند. در حقیقت اتمام عمر مفید این سطوح، یکی از دلایل تعویض پکینگ به شمار می رود. این اتمام عمر مفید صرفاَ به معنای نابود شدن این سطوح نمیباشد؛ بلکه بدین معناست که دیگر قابلیتهای سابق را برای بالا نگه داشتن راندمان دستگاه ندارد. به علاوه اینکه، عدم تعویض به موقع آن، شاید موجب وارد آمدن آسیبهای احتمالی به روند تولید و حتی برج خنک کننده شود.
همچنین میتواند اثرات مخربی بر استهلاک و آسیب به دیگر اجزای داخلی برج داشته باشد. بنابراین میتوان گفت که اتمام عمر مفید، منطقی ترین و البته مناسبترین حالت ممکن تعویض پکینگ است. ذکر این نکته ضروریست که تمامی قطعات در طول عمر مفید یک دستگاه خنک ساز، نیاز به بازرسی، نگهداری اصولی، تعمیرات و گاهاَ تعویض خواهند داشت. این تعویضها معمولاَ برای قطعات مصرفی که عمر مفید مشخصی دارند، انجام میگردد.
-
پوسیدگی پکینگ کولینگ تاور جنس PVC
رسوب تنها عامل گرفتگی برجهای خنکساز محسوب نمیشود. بله؛ خرد شدن پکینگهای فیلمی جنس PVC نیز یکی دیگر از عوامل گرفتگی و نهایتاَ پوسیدگی پکینگها به شمار می رود. در این مواقع، تعویض پکینگ در دسترس ترین راه موجود است و البته بهره گیری از پکینگهای اسپلش ضد رسوب پلی پروپیلنی (PP)، بهترین انتخاب ممکن میتواند باشد. در حقیقت عمر بالا و منعطف بودن قابل توجه پکینگ اسپلش، مهمترین عامل بازدارنده گرفتگیهای پیاپی است. اما باز هم نیاز است یک گام به عقب باز گردیم. به راستی دلیل پوسیدگی پکینگهای فیلمی PVC چیست؟
دلایل پوسیدگی پکینگ فیلمی PVC چیست؟
پکینگ فیلمی PVC برجهای خنک کننده همواره در خطر خراب شدن هستند. این مدل قطعات عمدتاَ به دو دولیل «عمر کوتاه این پکینگها و ضعیف بودن در برابر آفتاب» دچار خرابی و پوسیدگی میشوند. پس از پوسیدگی، ظرف مدت کوتاهی لایههای پکینگ کولینگ تاور از یکدیگر باز میشوند و به حالت شکنندگی می رسند. برخورد با آب، اوضاع را از این نیز خرابتر خواهد کرد!
حالا این لایههای شکننده در برخورد با عنصر آب، دچار شستگی شده و تکههای خرده شده پکینگ در درون لولهها (هرگونه مسیر پکینگهای فیلمی) گیر خواهد کرد. این گیر کردن تکههای خرد شده، یکی از عوامل ایجاد رسوب پکینگ کولینگ تاور محسوب میشود. به علاوه اینکه عملکرد کلی برجها و چیلرها را نیز کند میکند. مطالبی که شدیداَ پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید:
مراحل تعویض پکینگ برج خنک کننده
تعویض پکینگ برج خنک کننده، امری اجتناب ناپذیر است و اصطلاحاَ دیر یا زود بایستی انجام شود. اما این تعویض یا گاهاَ تعمیرات، نیازمند بررسیهای تخصصی میباشد. در ادامه به بررسی مراحل تعویض پکینگ کولینگ تاور خواهیم پرداخت:
- ابتدا تاور خنکساز را به دقت بررسی کنید تا علت عیب مشخص شود. درواقع با این عیب یابی، این مسئله روشن میشود که آیا این سطوح خنک کننده باید به طور کلی تعویض شوند یا با انجام تعمیرات و رسوب زایی، قابلیت استفاده مجدد را دارند.
- توجه داشته باشید که اگر پرکن (پکینگ) به شدت دچار رسوب پذیری شده باشد و حتی امکان رسوب زدایی فراهم نباشد، حتماَ بایستی تعویض پکینگ انجام شود.
- مراحل تعویض پکینگ کولینگ تاور و مونتاژ صحیح آن، بایستی بوسیله تکنیسینهای حرفه ای و زبده انجام شود. به دلیل شناخت کافی، ترجیحاَ از مهندسین شرکت سازندهی برج کمک بگیرید.
- همانطور که عنوان شد، مشکل رسوب پکینگ کولینگ تاور در حد شدید، تنها با تعویض این سطوح برطرف خواهد شد. از همین رو، دقت در انتخاب نوع و جنس پرکن به شدت پراهمیت است. در حقیقت جنس پکینگ باید در مقابل سیالات اسیدی و یا آب سخت دارای مقاومت مناسبی باشد؛ چه در هنگام ورود سیالات اسیدی در حین کار دستگاه و چه در مواقعی که به اسید شویی پکینگ نیاز است.
استفاده از مواد رسوب زدا یا تعویض پکینگ؟!
استفاده از مواد رسوب زدا به شدت میتواند در کاهش رسوب پکینگ کولینگ تاور موثر باشد. اما این مواد شیمیایی دارای معایبی هم هستند. در حقیقت در کنار تمام ویژگیهای مناسب مواد رسوب زدا، این مواد PH آب را دستخوش تغییر میکنند. در نتیجه آب مسیر قلیایی شدن را طی میکند و شرایط برای رشد میکروارگانیسمها کاملاَ مستعد میشود. باقی مسئله نیز مشخص است. با رشد این قارچها به شکل کلونی، کم کم مسیر پکینگها بسته میشود. از همین رو است که همواره پیشنهاد میشود که پس از رسوب گذاری پکینگها، از مواد رسوب زدا استفاده نشود. بلکه بلافاصله تعویض پکینگ به طور کامل انجام شود.
تعویض پکینگ فیلمی با اسپلش
همچنین قابلیت تعویض پکینگ فیلمی با اسپلش، یکی دیگر از موارد مهم در خرید این قطعات است. اگر در محیطهایی با قابلیت رشد هرچه بیشتر میکروارگانیسمها و قارچها هستید، حتماَ به دنبال دستگاهی باشید که قابلیت همخوانی با انواع پکینگ اسپلش را داشته باشد. به طور کلی در عمده امکان تعویض پکینگهای موجود فیلمی با با پکینگ ضد رسوب اسپلش وجود دارد. البته این قابلیت تعویض برای برجهای خنک کن مدور و بطری شکل شامل نمیشود.
با استفاده از مدلهای پکینگ ضدرسوب اسپلش، میتواند خیالتان از عدم گرفتگی پکینگها و لولهها (در اثر شکستگی تکههایی از آن) راحت باشد. همچنین در دورههای زمانی دلخواه میتوانید با کمک واتر جت، به سرویس نمودن کولینگ تاور و پکینگهای آن اقدام کنید. این کار در افزایش قابل توجه راندمان دستگاه به شدت موثر است.
چرا پکینگ آبشاری دچار رسوب پذیری میشود؟
این مدل سطوح خنک کننده، تشکیل شده از صفحات مورب موجداری هستند. این صفحات مورب در فاصلههای مشخصی از یکدیگر قرار گرفته و با جوش پلاستیک و همچنین چسب اتصال یافته اند. به دلیل همین اتصالات است که میزان رسوب پذیری در پکینگ فیلمی بسیار بیشتر از سایر مدلهاست. در چنین شرایطی دو راه پیش روی کارفرمایان است:
- اگر قابلیت تعویض پکینگ فیلمی با پکینگ اسپلش ضدرسوب وجود دارد، این کار صورت بگیرد.
- همچنین اگر میزان رسوب زیاد از حد نیست و پکینگ فیلمی دچار آسیبهای حاد و خوردگی نشده باشد، میتوان از اسید شویی استفاده کرد. نهایتاَ پس از از بین رفتن رسوبها، دوباره میتوان از پکینگ فیلمی استفاده نمود.
جلوگیری از رسوب پکینگ کولینگ تاور
بارها و بارها بر اینکته تأکید داشتهایم که همواره باید از ایجاد شرایط رسوب گذاری در دستگاههای خنکساز جلوگیری شود. در حقیقت رسوب گرفتگی سطوح پکینگ، اصلی ترین دلیل اختلال برجهای خنک کننده میباشد. اما چگونه میتوان از رسوب پذیری این دستگاهها جلوگیری نمود؟
-
استفاده از سختی گیر:
میزان سختی بالای آب، یکی از عوامل مهم بوجود آمدن رسوب پکینگ کولینگ تاور است. به منظور جذب سختی آب (به خصوص عناصر کلسیم و منیزم که در آب سخت به میزان زیادی موجودند)، بایستی در کنار برج خنک کننده از سختی گیر رزینی بهره گرفت. جالب است بدانید که انواع رسوبها نیز از جنس کلسیم و منیزیم هستند!
-
مواد رسوب زدا
استفاده از انواع مختلف مواد رسوب زدا نیز به شدت میتوان در عدم رسوب پذیری این دستگاهها به شدت موثر باشد. موادی که از رشد میکرو ارگانیسمها و قارچها به میزان قابل توجهی جلوگیری میکند.
-
استفاده از پکینگ مناسب
در رابطه با این عامل به طور مفصل صحبت کردیم. به طور کلی بهره گیری از سطوح خنک کننده مناسب، از همه لحاظها (مقاومت، عدم تأثیرپذیری واکنشهای شیمایی، سازگاری با برج و…) میتواند به عدم رسوب گذاری پکینگ کولینگ تاور کمک کند.
-
روش اسید شویی
استفاده از روش اسید شویی نیز در کاهش میزان رسوب پکینگ کولینگ تاور شدیداَ موثر است. البته استفاده از این روش تا حدود زیادی به میزان تحمل پذیری سطوح پرکن (پکینگ) دارد. همچنین با توجه به میزان رسوب موجود، باید ابتدا این نکته را در نظر گرفت که آیا اسیدشویی فایده ای دارد یا خیر. در ادامه به بررسی تخصصی این شیوه خواهیم پرداخت.
اسید شویی پکینگ کولینگ تاور
اسید شویی یکی از روشهای فرار از دست رسوبهای کولینگ تاور و احیای سطوح پکینگ است. البته که این روش در زمره امور مربوط به نگهداری پکینگها و برج خنکساز دسته بندی میشود. بد نیست بدانید که هرچقدر پکینگ مورد استفاده در تاور باکیفیت تر و مرغوبتر باشد، احتمالاَ میزان رسوب نیز کمتر است. بنابراین هزینه اسید شویی کولینگ تاور و البته میزان استفاده از اسید، کاهش پیدا میکند.
در نتیجه هیچ آسیبی به پکینگ وارد نمیشود و رسوبهای موجود در دستگاه از بین میرود. اگر پرکنها خود ضعیف باشند، قطعاَ با دردسرهای زیادی در هنگام اسید شویی مواجه خواهید شد. چرا که به هنگام ورود سیالات اسیدی به دستگاه به منظور اسید شویی، پکینگها قابلیت تحمل را ندارند و تکه تکه میشوند. به یاد داشته باشید که بایستی متناسب با جنس پرکن، از مواد اسیدی خاص آن استفاده نمود.
تعمیر و نگهداری پکینگ کولینگ تاور
نکات زیادی در رابطه با چگونگی به کارگیری از قطعات باکیفیت و دستگاههای جانبی همچون سختی گیر و… بیان شد. در حقیقت تمامی این موارد به دو منظور «کاهش رسوب پکینگ کولینگ تاور» و مهمتر از همه «حفظ راندمان برج خنک کننده» انجام میگیرد. همچنین توجه به نکات زیر ضروریست:
- بازرسی دوره ای از تمامی سیستمها و قطعات برج حتماَ بایستی انجام شود.
- توجه به رسوب زدایی بموقع، میتواند به افزایش طول عمر پرکنها کمک کند.
- مشخصاَ با نگهداری اصولی برج خنکساز و رسوب زدایی، نیاز به تعویض پکینگ به حداقل ممکن میرسد.
- اگر چنانچه تعویض راه حل نهایی برای احیای راندمان دستگاه باشد، به خاطر داشته باشید که بایستی به نوع پکینگ متناسب با دستگاه کولینگ تاور توجه داشته باشید. همچنین باید گفت که بسته به نوع پرکن، مسلماَ شیوه تعویض پکینگ نیز متفاوت خواهد بود.
تأثیر رسوب پکینگ کولینگ تاور بر الکتروموتور
گاهاَ دیده میشود که موتور برج خنک کننده روشن نمیشود!
این مشکل میتواند به دلایل زیادی اتفاق بیفتد. در این میان یکی از دلایل روشن نشدن موتور برج خنک کننده، رسوب پکینگ کولینگ تاور میباشد. به همین دلیل است که کارشناسان همواره توصیه میکنند که:
- به جهت وارد نشدن فشار به الکتروموتورها، حتماَ به رسوب زدایی در زمانهای مشخص اقدام کنید.
- کولینگ تاور یک مبدل حرارتیست و وظیفه اصلی آن تبادل حرارت و انرژیی میباشد. اما رسوب پذیری سنگین پکینگها، سد محکمی در برابر این تبادل حرارت است. در نتیجه با عدم کارکرد صحیح، علاوه بر کاهش راندمان دستگاه، حرارت آب داغ (دمای آب خروجی) به درستی به محیط بیرون انتقال پیدا نمیکند و به موتور فشار میآورد. همین عامل به تنهایی کافیست تا موجب خرابی کامل الکتروموتورها شود!
خرید پکینگ کولینگ تاور مناسب
به منظور عدم رسوب پکینگ کولینگ تاور و عدم نیاز به تعویض پکینگ به صورت پیاپی، حتماَ قبل از خرید این اقلام از کارشناسان زبده شرکتهای معتبر مشاوره دریافت نمایید. در واقع انجام مشاوره از چند جهت بسیار مفید است:
- با دریافت مشاورههای تخصصی، میتوانید به خرید پکینگ متناسب با برج خنک کننده خود اقدام کنید.
- با یک انتخاب مناسب، روند تعویض پکینگ را به تعویض بیندازید. این امر مسلماَ در دراز مدت، برایتان مقرون به صرفه خواهد بود.
- با پرسیدن شرایط نگهداری مناسب برجهای خنک کننده، به کاهش رسوب پکینگ کولینگ تاور کمک خواهید کرد. این امر میتواند به بالانس و بالا نگه داشتن همیشگی راندمان این دستگاهها کمک کند.