روف تاپ پکیج همانطور که از نامش پیداست بر روی پشت بام ساختمانها نصب و راه اندازی میشود و هوای مطبوع و با دمایی مطابق میل مصرف کننده به اتمسفر می دمد. با توجه به اینکه روفتاپ پکیج در معرض دید و در محیط رو باز قرار میگیرد، سطح خارجی آن به گونه ای طراحی میشود تا در برابر نور خورشید، باران، باد، یخبندان و سایر شرایط محیطی مقاوم باشد.
مزیت قابل توجه انواع روف تاپ پکیج (سیستم RTU) این است که فارغ از عملکرد در بحث تهویه مطبوع، در امور گرمایش و سرمایش نیز کارایی ویژه ای دارد. ماندگاری بالا یکی دیگر از مزایای سیستمهای Rooftop Unit به شمار میرود. ضمن اینکه روفتاپ پکیجها هیچ گونه خللی را در آسایش صوتی ساکنان و کاربران ایجاد نمیکنند؛ زیرا به سبب قرارگیری در FHLH، آلودگیهای صوتی ناشی از کارکرد، از فضای داخل دور میماند. البته با اجرای تمهیداتی مانند دالهای بتنی، شرایط نصب سطحی (زمینی) RTU ها نیز فراهم است.
روف تاپ پکیج چیست؟
در هنگام نصب و یا تعویض سیستم تهویه مطبوع (HVAC) برای یک ساختمان، گزینه های مختلفی وجود دارد که با توجه به کارایی و عملکرد سیستم و همچنین شرایط ساختمان مورد نظر یک سیستم تهویه مطبوع مناسب تهیه میشود. یکی از بهترین گزینه های سیستم تهویه مطبوع با عملکرد خوب، پکیج یونیت پشت بامی یا همان روف تاپ پکیج است. درحقیقت میتوان آنها را دستگاهی کاملا مستقل و با راندمان انرژی بالا در بین سیستمهای تهویه مطبوع معرفی نمود.
مهمترین چیزی که یک سیستم روف تاپ پکیج را متمایز میکند، محل نصب و نحوه راه اندازی آن است. روف تاپ پکیج یکی از تجهیزات سیستم تهویه مطبوع (HVAC) به شمار میرود که تمامی مولفه ها و اجزای مورد نیاز برای تامین هوای مطبوع برای یک مکان مشخص را در بر دارد. یونیت های روفتاپ معمولاً برای تامین گرمایش و سرمایش مورد نیاز ساختمانهای تجاری استفاده میشوند.
سیکل کاری روف تاپ پکیج
در یک واحد روف تاپ پکیج، بخار مبرد در کمپرسور متراکم شده و فشار و دمای آن به میزان مشخصی بالا میرود. بخار متراکم شده وارد کندانسور میشود و بعد از خنک شدن و رسیدن به دمای اشباع، به چگالش میرسد. سپس بخار چگالش یافته در کندانسور، راهی بخش هواساز و شیر انبساط میشود. در این مرحله، هوای خنک شده وارد اوپراتور میگردد. بدین ترتیب هوای خنک با عبور از روی کویلها، دمای ورودی را جذب میکند.
با توجه به شرایط ساختمان و درخواست مشتری میتوان بجز قسمت اصلی سیستم هواساز، اجزای متفاوتی برای سیستم RTU طراحی نمود. واحدهای روف تاپ پکیج عموما به یک سیستم کانال کشی متصل میشوند که هوای مطبوع را در فضا توزیع کنند. سپس هوای استفاده شده را به واحد تهویه مطبوع پشت بامی باز میگردانند.
موارد کاربرد یونیت پشت بام (RTU)
سیستمهای RTU همانگونه که عنوان شد، برای گرمایش و سرمایش ساختمانهای مسکونی و تجاری استفاده میشوند. درمقایسه با بسیاری از سیستمهای داخلی، روف تاپ پکیجها در برابر آب و هوا و مقاوم هستند. این ویژگی آنها را قادر می سازد تا از ورود زباله، آب باران، برف، حیوانات و پرندگان کوچک جلوگیری کنند؛ اما فقط هوا از آنها عبور میکند. نصب RTU ها در سالیان اخیر بسیار رایج شده است؛ زیرا فضای کمتری اشغال میکنند و نیاز به تعمیر و نگهداری پایینی دارند.
از آنجایی که بیشتر روی پشت بام ها قرار میگیرند، احتمال سرقت یا دستکاری آنها نیز کم است. به همین دلایل است که اکثر ساختمانهای تجاری، ادارات، بیمارستانها و مدارس از سیستمهای تهویه مطبوع پشت بامی استفاده میکنند. بطور دقیقتر میتوان اذعان داشت روف تاپ پکیجها مناسب ترین گزینه برای مکان هایی هستند که نیاز به سیستم تهویه کانال دار دارند. به عنوان مثال برای تامین تهویه مطبوع:
- تالار های عروسی
- کتابخانه ها، موزه ها
- بخش هایی از بیمارستان
- سوله های انبار و تولید محصول
- ساختمانهای اداری و مراکز آموزشی
- سالن ها و سوله های ورزشی، صنعتی و کارگاهی
- سالن های همایش، سینما ها، آمفی تئاتر ها و سالن های اجتماعات
- رستوران ها و بسیاری از ساختمانهای تولید کننده محصولات غذایی
و تقریبا هر نوع سالن یا فضای بزرگ دیگری که به گردش هوا در آن نیاز بوده و بایستی که هوای تازه وارد آن شود، بکار میروند.
اجزای یک روف تاپ پکیج
واحد روف تاپ پکیج یک جعبه فلزی بزرگ است که شامل اجزای متنوع و متفاوتی میشود. برخی از مهمترین این اجزا عبارتند از:
- کندانسینگ یونیت
- دستگاه هواساز
- کندانسور
- کمپرسور
- فیلتراسیون
- کویل گرمایشی
- کویل سرمایشی
- فن دمنده
نحوه عملکرد واحد تهویه مطبوع پشت بامی
واحدهای روف تاپ پکیج نیز عملکردی همانند دیگر انواع تجهیزات گرمایشی و سرمایشی دارند و به راحتی توسط ساکنین قابل کنترل هستند. این سیستم ها به کمک یک مجرا در ساختمان، ابتدا هوای خنک یا گرم را دریافت مینمایند. سپس هوای مطبوع با دمای مناسب را در سراسر محیط داخلی ساختمان توزیع می کنند. در واقع در رابطه با عملکرد کلی RTU ها میتوان گفت یک سیستم تهویه مطبوع پشت بامی “ترکیبی از دستگاه چیلر و هواساز در یک مجموعه یکپارچه” است. روف تاپ پکیجها علاوه بر تامین گرمایش و سرمایش، عملیات فیلتراسیون و تنظیم رطوبت هوا را نیز انجام میدهند.
برای تامین سرمایش، چیلر تراکمی هوا خنک وارد عمل شده و مبرد را به کویل در اواپراتور منتقل میکند. فن جریان هوای دریافتی را اطراف کویل به چرخش وا میدارد و منجر به کاهش دمای هوا میشود. برای تامین گرمایش نیز آب گرم دریافتی از موتورخانه یا دستگاه پکیج دیواری به کویل اواپراتور منتقل میگردد و با چرخش فن، هوا بر روی کویلها جریان یافته و دمای هوا افزایش مییابد.
روفتاپ پکیج شامل سه کانال اصلی هوای رفت، هوای برگشت و هوای تازه است. غالباَ به کمک یک ترموستات، واحد تهویه مطبوع پشت بامی کنترل میشود. با این حال، بسته به نوع کاربری میتوان از سیستمهای کنترل پیچپیده تری نیز استفاده نمود. بهعنوان مثال، ممکن است فقط از یک روف تاپ پکیج در یک ساختمان استفاده شود. اما بایستی به گونه ای باشد که از 100 درصد هوایی که دریافت نموده، استفاده کند و هوای مطبوع را برای محیط داخلی تامین نماید. بدان معنی که تمام هوای دریافتی دستگاه از بیرون تأمین شده و دستگاه RTU، هوای برگشتی از فضا را استفاده نمیکند.
نحوه تنظیم دستگاه روف تاپ پکیج
تنظیم عملکرد روفتاپ پکیج متناسب با شرایط و فصل به راحتی صورت میگیرد. ذکر این نکته الزامیست که تهویه مطبوع پشت بامی (Rooftop HVAC Unit) دارای 4 دریچه است. یکی از دریچه ها جریان هوای مطبوع را به ساختمان وارد میکند. دریچه دیگر برای ورود جریان هوا به داخل دستگاه است و دریچه سوم برای عبور جریان هوای برگشتی بوده؛ که این جریان برگشتی بوسیلهی دریچه چهارم از روف تاپ پکیج خارج میگردد.
در برخی از مواقع میتوان دریچه جریان برگشتی را به طور کامل بست و از صد در صد جریان داخل ساختمان استفاده نمود. برای کاهش مصرف انرژی بهتر است دریچه جریان بازگشتی همواره باز باشد. زیرا علاوه بر کاهش مصرف انرژی، از اختلاط در جریان هوای تازه نیز جلوگیری خوهد نمود. با تنظیم دریچه های دستگاه RTU متناسب با هر فصل، میتوان جریان مورد نظر را کنترل و تنظیم کرد. کاربر به وسیله ترموستات میتواند دمای مورد نظر خود را تنظیم نموده و جریان هوایی متناسب و عاری از آلودگی را دریافت نماید.
ویژگیهای سیستم تهویه مطبوع پشت بامی (RTU)
بطورکلی، اکثر سیستمهای تهویه مطبوع دارای دو بخش مجزا هستند که بخشی از آن در داخل ساختمان و بخشی دیگر در خارج از ساختمان قرار میگیرد. اما در یک سیستم روف تاپ پکیج، همه اجزای آن داخل یک واحد یکپارچه بیرون ساختمان و بر روی پشت بام قرار میگیرد. درنتیجه از کانال کشی برای گردش جریان هوا در سراسر ساختمان بهره میبرد. از ویژگی های مهم سیستم روف تاپ پکیج تولیدی شرکت مهتاب گستر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- طراحی زیبا؛ و اینکه تا حد امکان فضای کمی را اشغال میکنند.
- قابل اتصال به سیستم مدیریت ساختمان BMS یا سیستم کنترل هوشمند هستند.
- امکان نصب هیتر الکتریکی یا کویل بخار به جای کویل آب گرم در حالت گرمایش را دارند.
- میتوان از کمپرسور اسکرال، اسکرو و پیستونی شرکت های معتبر جهانی در قسمت چیلر دستگاه استفاده نمود.
- دارای فیلتر آلومینیومی مقاوم و قابل شستشو با قابلیت جذب بالا هستند. (امکان تجهیز به فیلترهای HEPA و اولپا را در صورت نیاز یا درخواست مشتری خواهند داشت)
- از مجموعه موتور فن های EBM و زیلابگ با سطح صدا و مصرف انرژی کم در قسمت کندانسور و فن های Nicotra ایتالیایی در قسمت فن دمنده استفاده میکنند.
- ساخت کندانسور هوا خنک با لوله های مسی و فین های مخصوص آلومینیومی، با هدف به حداکثر رساندن بازده آن انجام میپذیرد. (با بهره گیری از تحلیل های سیالاتی و حرارتی مهندسی)
مزایای روف تاپ پکیج
همان طور که بیان شد، روف تاپ پکیجها گرمایش و سرمایش مورد نیاز هر فضایی در ساختمان را فراهم میکنند. همچنین با حفظ انرژی، کیفیت هوای داخلی محیط را بهبود می بخشند. یکی از مزایای منحصر به فرد این سیستمها را میتوان قرار گرفتن RTU در خارج از محیط داخلی بر روی بام دانست. زیرا که فضای خاصی را اشغال نمیکند. برخی دیگر از مزایای روف تاپ پکیجها عبارتست از:
- کم صدا بودن واحد تهویه مطبوع پشت بامی
- قابلیت اتصال هوای تازه
- نصب، تعمیر و نگهداری آسان روفتاپ پکیج
- قابل نصب روی زمین و سقف ساختمانها
- توزیع هوای یکنواخت در فضا با استفاده از کانال ها
- اتصال کویل آب گرم و تولید گرمایش در زمستان بدون استفاده از برق
- امکان نصب فیلتر های مختلف جهت فضای های بیمارستانی و … که حساس است.
- قابلیت استفاده از تناژ 5 تن تا 50 تن در مدل های معمولی و تروپیکال. (جهت استفاده در مناطق حاره ای ؛ دمای کارکرد از 20 تا 55 درجه سانتی گراد)
- صرفه جویی در فضا: روف تاپ پکیج تمام اجزای گرمایشی و سرمایشی را در یک یونیت جای می دهد که بر روی سقف قرار دارد و محوطه اطراف ساختمان را اشغال نمیکند. همچنین تاثیری بر روی نما و زیبایی محیط داخلی ساختمان ندارد.
- انعطاف پذیری: سیستمهای تهویه مطبوع پشت بام از لحاظ طراحی و ظرفیت سرمایشی و گرمایشی بسیار انعطاف پذیر هستند. چرا که اگر فضای تحت کنترل سیستم گسترش یابد و یا دوباره طراحی شود، میتوان تعداد روف تاپ پکیجها را اضافه یا کم کرد و علاوه بر آن میتوان بسته به بار گرمایشی و سرمایشی مورد نیاز ساختمان، واحدهای مختلف ROOFTOP UNIT را در موقعیت های مختلف جانمایی نمود.
معایب پکیج تهویه مطبوع پشت بامی
علاوه بر مزایای بسیار مهم و کاربردی، انواع روفتاپ پکیج دارای معایبی نیز هستند:
- وزن زیاد پکیج:
بهدلیل بالا بودن بار اعمال شده از طرف پکیج به سازه ساختمان، برای تعیین موقعیت دقیق روف تاپ پکیج نیاز به مشورت با مهندسین سازه ساختمان است.
- کانال کشی افقی روی پشت بام:
در بعضی موارد واحدهای تهویه مطبوع پشت بامی به کانال کشی افقی نیاز دارند که باید جزئیات کانال کشی و محل قرار گیری دیگر تجهیزات مشخص شود؛ زیرا این امر ممکن است بر جانمایی سایر تاسیسات و تجهیزات مورد استفاده در پشت بام تاثیر بگذارد.
- تک زون بودن:
روف تاپ پکیجها معمولاً تک زون هستند که انعطاف پذیری دمایی در اتاقها را کم میکند. مگر آن که خود با دمپر، زون بندی شده باشد.
دلایل عدم خرید Rooftop HVAC Unit
واحدهای تهویه مطبوع پشت بام (روف تاپ پکیج) برای همه مناسب نیستند. بهدلایل زیر ممکن است ترجیح دهید نوع دیگری از سیستم HVAC تجاری را انتخاب کنید:
- آسیب احتمالی سقف
واحدهای تهویه مطبوع پشت بام سنگین هستند. وزن آنها میتواند باعث آسیب به غشای سقف صاف (در صورت عدم زیرسازی مناسب) شود. درنتیجه منجر به نشتی و حتی جمع شدن آب خواهد شد و سقف تخریب میگردد.
- خسارت طوفان
اگر چه روف تاپ پکیجها برای مقاومت در برابر عناصر مختلف جوی ساخته شدهاند؛ ولی همواره یونیت های روفتاپ میتوانند در برابر شرایط مختلف طوفانی نظیر اصابت صاعقه، بادهای شدید و سایر آسیبهای مربوط به آب و هوای غیر مترقبه طوفانها، صدمات قابل توجهی را متحمل شوند. وارد آمدن چنین آسیبهایی به اجزای سیستم اسپلیت نصبشده در سطح زمین نیز امکان پذیر است؛ ولی در بین واحدهای روفتاپ پکیج (یونیت تهویه پشت بام) بیشتر رواج دارد.
جانمایی برای نصب روف تاپ پکیج
با توجه به قرارگیری سیستمهای روف تاپ پکیج بر روی پشت بام ساختمانها، خساراتی را در سازه های بلند یا غیر مستحکم میتواند ایجاد نماید. به همین سبب، نصب این سیستم برای ساختمانهای بلند تر از 10 طبقه توصیه نمیشود. زیرا انتقال هوا از طریق مجاری و رسیدن به هر اتاق سخت تر میشود و به روفتاپ پکیج (Rooftop HVAC Unit) بیشتری نیاز است. (افزایش تعداد آن بر روی سازه، بار اضافی ایجاد میکند که سبب آسیب به ساختمان میشود.) یکی دیگر از ملاحظات مهم سیستم روف تاپ پکیج، دسترسی آسان به پشت بام برای نصب و نگهداری RTU است. اگر دسترسی به پشت بام دشوار باشد، به احتمال زیاد سرویس و نگهداری سیستم تهویه مطبوع پشت بامی نادیده گرفته میشود. درنتیجه به مرور عملکرد سیستم دچار مشکل میشود.
تفاوت بین دستگاه هواساز AHU و روف تاپ پکیج RTU
دستگاه هواساز یکی دیگر از تجهیزات سیستم تهویه است که به تهویه و گردش هوا برای ایجاد یک فضای ایده آل کمک میکند. دستگاه هواساز از اجزایی مانند دمنده یا فن، فیلترها، محفظههای اختلاط، مرطوب کنندهها، دستگاههای بازیابی حرارت و کنترل کننده ها تشکیل شده است. نکتهی مشترک این است که همه این مؤلفهها در یک سیستم تهویه مطبوع پشت بامی نیز وجود دارند. به عبارتی ساده میتوان گفت که یک روف تاپ پکیج نوعی دستگاه هواساز است؛ با این تفاوت که پکیج یونیت بر روی پشت بام نصب میگردد. بنابراین واحد تهویه مطبوع پشت بامی (RTU)، یک نوع دستگاه هواساز (AHU) در فضای باز محسوب میشود.
از آن جایی که روف تاپ پکیج بر روی سقف نصب میشود، نگرانی در مورد کمبود فضا یا لزوم ایجاد فضای اضافی برای نصب آن مانند سایر انواع دستگاه هواساز وجود ندارد. واحد تهویه مطبوع پشت بامی از ورق های آلومینیومی یا فولاد گالوانیزه با پوششی از مواد مقاوم در برابر خوردگی ساخته شده است. تمامی قطعات مانند فن، موتور، اتصالات محرک دمپر، شیرهای آب و کنترلها در داخل واحد روف تاپ پکیج به صورت یکپارچه نصب میشوند.
عملکرد روف تاپ پکیج (RTU) و دستگاه هواساز (AHU) همانند یکدیگر است. هر دو دستگاه هوا را از اتاق میمکند و آن را بر روی کویلهای خنک کننده عبور میدهند. پس از این، هوای خنک به فضای مورد نظر انتقال مییابد. به طور کلی میتوان بیان داشت که در واحد روفتاپ پکیج، چیلر همراه با واحد است. اما در سیستم هواساز، چیلر در مکانی دیگر قرار دارد و به کمک کانالی کشی، جریان مورد نیاز به کویلهای هواساز منتقل میشود.
روف تاپ پکیج یا هواساز؟
زمانی که آب یا هر سیال دیگری برای انتقال حرارت مورد استفاده قرار بگیرد، مستقیماً درصدی از انرژی در حین این تبدیل تلف میشود. درون دستگاه روف تاپ پکیج این اتلاف انرژی حذف میشود و مبرد مستقیما حرارت را جذب میکند. بههمین دلیل دستگاه راندمان بهتری دارد و انرژی کمتری مصرف میکند. در نتیجه مهمترین مزیت پکیج یونیت نسبت به هواساز همراه با چیلر، راندمان بیشتر آن است. هر دو سیستم هواساز و روف تاپ پکیج به دلیل داشتن سیستمهای کانالی و خروجی دمای ثابت برای همه دریچهها، مناسب برای سالنهای بزرگ همانند سولهها، سالنها ورزشی و کتابخانهها هستند. در سیستمهای کانالی با فضاهای متعدد، استفاده از فن کویل بهتر است.
تفاوت گرمایش و سرمایش روف تاپ پکیج (RTU)
هنگامی که یک واحد AC روی پشت بام نصب میشود، مبرد سرد و کم فشار به عنوان گاز به کمپرسور میرسد. سپس با جریان یافتن به کویل کندانسور، به یک گاز داغ و پرفشار تبدیل میگردد. در آنجا پره های فلزی روی کویل گرما را جذب و پخش میکنند. نهایتاَ فن کندانسور، اگزوز را از ساختمان دور میکند. اکنون که متوجه شدید که چگونه یک واحد بسته بندی شده (روف تاپ پکیج) گرما را خارج میکند، در زیر مراحل چرخه مبرد را فهرست کرده ایم:
- مبرد مایع که اکنون خنک شده است، از سیم پیچ اواپراتور عبور میکند.
- باتوجه به کاهش فشار، مایع دوباره به گاز تبدیل میشود.
- سیال مبرد، گرما را از هوا خارج میکند. (همانطور که هوای گرم از ساختمان از روی کویل اواپراتور عبور میکند.)
- فن اواپراتور، هوای بسیار خنک را به داخل ساختمان بر میگرداند.
- مبرد گرمشده (با جذب گرما) به کمپرسور برگشته تا گرمای خود را از طریق سیستم اگزوز آزاد کند.
- و این چرخه بارها و بارها تکرار میشود تا دمای ساختمان شما به تنظیم ترموستات برسد.
حال این سوال مطرح میشود که «واحدهای تهویه مطبوع پشت بام، چگونه گرمایش ارائه میدهند؟» درپاسخ باید گفت واحدهای روف تاپ پکیج (RUT HVAC) که گرمایش را نیز فراهم میکنند، اغلب حاوی یک مبدل حرارتی گاز در پایین دست فن اواپراتور هستند. هوای برگشتی در حالت گرمایش، به بخاری تخلیه میشود و روی کویلهای گازسوز میدمد. سپس یک فن تعبیهشده در روفتاپ یونیت، هوای تازه گرم شده را به داخل ساختمان میفرستد.
طریقه گرم شدن روفتاپ یونیت (RTU)
یک واحد روف تاپ پکیج یا همان یونیت تهویه مطبوع پشت بام، ابتدا هوا را با اتصال به یک عنصر گرمایش الکتریکی، یک پمپ حرارتی و یا یک مشعل گازی گرم میکند. سپس هوای گرم شده از طریق مجراهای پیش بینی شده به نقاط مختلف فضاها میرسد. سایر RTU ها اگرچه کمتر رایج هستند اما ممکن است به فراخور شرایط، مورد استفاده قرار گیرند. همانند روفتاپ پکیجهایی که از طریق مبدل حرارتی گاز (مانند کوره گرما)، هوای گرم تولید میکنند.
چرا باید پکیج یونیت را انتخاب کنیم؟
دلایل فراوانی برای انتخاب و نصب روف تاپ پکیج میتوان بیان داشت که سبب محبوبیت این سیستمها میشود. از جمله:
- به حداقل رساندن گرد و غبار و آسیب:
سیستمهای تهویه ای که بر روی زمین نصب میشوند در معرض گرد و غبار و خاک هستند. سیستمهای پشت بامی مانند روفتاپ پکیجها (RTU) از آلودگیها و گرد و غبار موجود (نسبت به سیستمهای مستقر بر روی سطح زمین) در امان بوده و سرویس و نگهداری آنها راحتتر صورت میگیرد.
- بهره وری انرژی:
انواع پکیج یونیت دارای ویژگی صرفه جویی در مصرف انرژی هستند. به کمک ترموستات میتوان عملکرد سیستم را مطابق با تغییرات فصلی و کاربرد مورد نظر تنظیم نمود.
- صرفه جویی در فضا:
بسیاری از ساختمانها با محدودیت فضایی روبه رو میباشند. فلذا استفاده از هر نوع سیستم تهویه مطبوع، میتواند فضای مشخصی را اشغال نماید. RTU یا روف تاپ پکیج به دلیل نصب بر روی پشت بام فضای داخلی را اشغال نمیکند و میتواند یک سیستم مناسب برای این محیط ها باشد.
- امنیت:
به دلیل نصب سیستم روفتاپ پکیج بر روی پشت بام از سرقت و خرابکاری اجزای سیستم تا حدود زیادی جلوگیری میشود. در حالی که دسترسی به سیستمهای تهویه مطبوع نصب شده بر روی سطح زمین آسان تر و احتمال سرقت و آسیب به سیستمها بیشتر است.
- عملکرد بی صدا:
با توجه به قرارگیری RTU ها در خارج از ساختمان؛ سرو صدای ناشی از عملکرد سیستم در داخل ساختمان به حداقل میزان خود میرسد.
- دسترسی آسان:
تمامی اجزای سیستمهای RTU در یک واحد مستقل در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. فلذا دسترسی به اجزای آن و سرویس و نگهداری کل یونیت تهویه پشت بامی آسانتر میشود.
عوامل تاثیر گذار در قیمت روف تاپ پکیج
در ادامه، شاخص های موثر در قیمت روف تاپ پکیج به ترتیب اهمیت آورده شده است:
- ظرفیت هوادهی سیستم
- یکپارچه و یا دو پارچه بودن دستگاه
- نوسانات ارزی
- نوع فیلتراسیون
- نوع کمپرسور دستگاه
- جنس قطعات به کار برده شده
- برند تولید کننده قطعات
- سهولت در نگهداری
فارغ از نوع و مدل قطعات، کیفیت تولید قطعاتی همانند کندانسینگ یونیت، فنها دمنده، کویلهای برودتی و حرارتی، فیلترها، کمپرسور و غیره نیز در تعیین نهایی قیمت روف تاپ پکیج (سیستم RTU UNIT) تأثیرگذار است. بنابراین با توجه به پارامترهای متعدد اعلامی، پیشنهاد میشود به منظور دریافت دقیقترین و بروزترین قیمت انواع روفتاپ پکیج (یونیت پشت بامی) با متخصصین واحد فروش گروه صنعتی مهتاب گستر تماس حاصل نمایید.
خرید روف تاپ پکیج
سیستمهای تهویه مطبوع پشت بامی به شما کمک میکنند تا ساختمانهای خود را گرم و یا خنک نگه دارید و هوایی مطبوع و عاری از آلودگی را در محیط خود تجربه کنید. تیم متخصص مهتاب گستر واحدهای تهویه مطبوع پشت بامی را برای سراسر کشور طراحی، تولید و عرضه میکند. اگر نیاز به هر یک از سیستمهای تهویه مطبوع پشت بامی دارید، همین امروز با ما تماس بگیرید.
سوالات متداول روف تاپ پکیج (RTU)
- تفاوت ساختاری اسپلیت و روفتاپ پکیج در چیست؟
برخلاف سیستمهای اسپلیت که معمولاً در ساختمانهای مسکونی استفاده میشوند، واحدهای بستهبندی شده RTU، کویل اواپراتور و فن را از کمپرسور و کندانسور جدا نمیکنند.
- وظیفه فیلترها در یونیت تهویه مطبوع پشت بامی چیست؟
همانطور که هوای گرم برگشتی از طریق کانال به واحد پشت بام میرود، هوای تازه نیز برای تهویه وارد می شود. فیلترهای هوا روی کانال هوای برگشتی قرار دارند. چراکه باید از فرود آلاینده ها بر روی تجهیزات خنک کننده حساس، جلوگیری کنند.
- آلودگی صوتی اسپلیت بیشتر است یا روف تاپ پکیج؟
هر دو دارای سر و صداهای مربوط به خود هستند؛ ولی با این تفاوت که به علت نصب سیستم تهویه RTU در پشت بام، سر و صداهای آنها مزاحمت بسیار کمتری برای فضاهای داخلی دارد.
- ساختار روف تاپ پکیجهای خنک کننده چگونه است؟
اگر RTU (روفتاپ یونیت) فقط خنک کننده باشد، یک سیم پیچ همراه با یک واحد تبرید خواهد داشت.