برج خنک کننده مداربسته

برج خنک کننده مدار بسته چیست؟

برج خنک کننده مدار بسته دستگاهی جهت خنک کردن آب در گردش با استفاده حداقلی از آب و جدا نمودن سیال فرآیندی و سال خنک کننده است. بعضی مواقع با توجه به شرایط آب و هوایی نیاز است که از هدر دادن آب و تبخیر زیاد آن جلوگیری شود و دلیل آن کمبود آب است. برای همین منظور از برج خنک کننده مدار بسته یا همان برج خنک کننده خشک استفاده می‌گردد. عملکرد برج خنک کننده مدار بسته این طور است که آب گرم در آن ار لوله‌های پره دار عبور می‌کند و به جای عبور از پکینگ‌ها، این لوله‌های پره دار در ارتباط با هوای سرد هستند.

اساس کار برج خنک کننده بر مبنای ایجاد سطح تماس بیشتر بین جریان آب گرم و هوای سرد و در نتیجه تبادل حرارتی بین این دو است. عموماً در برج خنک کننده آب گرم خروجی از سیستم توسط لوله‌هایی از بالای برج خنک کننده وارد شده و در آنجا به صورت طبیعی یا با آب فشان هایی به سمت پایین برج جاری می‌شود و در طول این مسیر با توجه به نوع برج خنک کننده به شیوه‌های مختلف با جریان هوای سرد برخورد می‌کند. برج خنک کننده از لحاظ مکانیزم انتقال حرارت به دو گروه مرطوب (مدار باز) و خشک (مداربسته) تقسیم می‌شود.

  • الف) برج خنک کننده مرطوب (مدار باز) Wet Cooling Tower:

آب گرم از بالای برج خنک کننده با عبور از پکینگ‌ها و برخورد با جریان هوای تازه که از محیط بیرون توسط فن یا به صورت طبیعی وارد برج خنک کننده می‌شوند ضمن تبادل حرارتی و خنک شدن در پایین برج ته نشین می‌شود. مهمترین عیب این سیستم پاشیدن حرارت آب به اطراف و همچنین تبخیر بیش از حد آب است.

  • ب) برج خنک کننده خشک (کولینگ تاور مدار بسته) Dry Cooling Tower:

در مناطقی که به علت عدم وجود آب کافی باید از اتلاف آب و تبخیر بیشتر جلوگیری نمود از برج خنک کننده خشک استفاده می‌گردد.در این دسته آب گرم (یا روغن) بجای عبور از پکینگ‌ها از لوله‌های پره دار که با هوای سرد در تماس است عبور کرده و خنک می‌گردد. از معایب این سیستم کاهش راندمان با افزایش دمای محیط اطراف است. مکانیزم چرخش آبگرم (روغن) در این سیستم مانند مکانیزم عملکرد یونیت هیترها است.

تقریبا بیش از90 درصد برج‌های خنک کننده از نوع برج‌های تر هستند که خود به دو گروه جریان متقابل(counter flow) و جریان متقاطع (cross flow) تقسیم می‌شوند. طی سالهای طولانی فعالیت مهتاب گستر برج‌های خنک کننده از نوع جریان متقابل بعلت حجم کمتر برج خنک کننده و راندمان بهتر و هزینه کمتر مقبولیت بیشتری پیدا کرده است.

اصول عملکرد برج خنک کننده مدار بسته

سیستم اتوماتیک چرخش آب پخش کن (Rotating Spinkler)، آب داغ را به صورت یکنواخت روی سطوح خنک کننده (کویل مسی) پخش می‌کنند. هوای خشک به صورت همزمان در جهت مخالف ریزش آب به طرف بالا مکش و باعث تبخیر قسمتی از آب داغ و خنک شدن باقیمانده آب می‌شود. آب خنک شده در تشت (Basin) جمع شده و از طریق لوله‌های خروجی به منبع حرارتی جهت چرخش مجدد پمپ می‌شود.

کویل مسی برج خنک کننده

مشخصات فنی برج خنک کننده مدار بسته

مشخصات بدنه

  • پلی استر غیر اشباع F-65 (محلول در استایرن65%) مقاوم در برابر جرقه و شکست ولتاژ خوردگی
  • کبالت با ضریب شتابدهندگی 10% بعنوان خشک کننده رزینهای پلی استر
  • اسید پراکسید (هاردنر) MEKP متیل اتیل کتون پراکسید
  • تینر 15000 و استایرن منومر جهت جلوگیری از شکنندگی بدنه و افزایش طول عمر مفید قطعاتی که در معر ض آب و اشعه خورشید هستند.
  • الیاف شیشه سوزنی 450 و حصیری 600 با درصد اختلاط 75% به 25% محصول کشور اسپانیا یا ژاپن
  • اروزیل دگوستا 200
  • تیتان کرونوس آلمان
  • ساختار پلی استر تقویت شده مجموعه فوق در برابر اشعه UV و رطوبت مقاوم است.

ویژگی‌های فنی سایر قطعات

  • مجموعه فن:

نوع فن کولینگ تاور مدار بسته از توخالی با پره‌های فن آکسیال از جنس آلومینیومی آلیاژ 6063 تولید شده بروش اکسترود بصورت AIR FOIL است و شکل آیرودینامیکی پرهها و همچنین وزن ناچیز این پره‌ها عملکردی بهینه و بی سر وصدا را ایجاد می‌کند.

  • سطوح خیس شونده:

پکینگ پی وی سی با گام 19میل با ضخامت 350 میکرون مقاوم در برابر رسوب و خوردگی و ضد مواد UV  این مجموعه در برابر جریان هوا و آب مقاوم است و به دلیل دارا بودن ساختار خاص شرایط را برای تشکیل و نگهداری لایه فیلم آب بروی سطوح خود فراهم می‌کند که این مورد باعث افزایش راندمان و ایجاد ضریب انتقال بالا در سیستم می‌گردد.این پکینگها تا حداکثر دمای آب ورودی به میزان 80 درجه سیلسیوس قابل استفاده است.

  • پایه‌های لوور:

پایه‌های لوور از جنس آلومینیوم است و جهت ایجاد استحکام بروش ریخته گری تهیه می‌گردد.

  • مجموعه کاهش سرعت و سیستم آبپاش:

قطعات کاهش سرعت از جنس چدن نشکن و آب پخش کن یا اسپرینکلر از جنس آلومینیوم است و سیستم آبپاش بدون استفاده از نازل در نظر گرفته شده که به صورت خود گردان عمل می نماید و این مورد در جلوگیری از افت فشار موثر است.

  • مجموعه پولی و فلکه:

پولی و فلکه از نوع تیپر بوش مخروطی با قابلیت نصب و دیمونتاژ آسان بوده وبصورت بالانس شده نصب می‌گردد.

مونتاژ برج خنک کننده مداربسته

  • الکتروموتور:

الکتروموتور 11 کیلو وات فلنج دار همراه با اینورتور(کنترل دور متغیر) از نوع اروپایی مارک زیمنس و یا VM است ونحوه اتصال مجموعه فن و موتور بصورت تسمه و پول است.

  • پیچ و مهره‌ها:

پیچ و مهره و اتصالات با گرید 8.8 بصورت آبکاری شده استفاده می‌گردد.

  • الیمیناتور:

این مجموعه از ساختار پلی استر تقویت شده تشکیل شده و بصورت گسترده بروی لوله‌های فرعی  وگردان مجموعه نصب می‌شود که مانع از مکیده شدن قطرات آب به سمت فن می‌گردد.

  • لوازم و مصالح داخلی دستگاه:

مجموعه چپ گرد-راست گرد و لوله‌های نگهدارنده خورشیدی و شناور و همچنین حفاظ مجموعه فن و پایه موتور و شاسی فن موتور از جنس استنلس استیل است.

  • ایزولاسیون نهایی:

در اغلب موارد، ایزولاسیون کولینگ تاور مدار بسته بصورت کامل و محلهای مورد نیاز با فایبرگلاس انجام خواهد شد.

  • مجموعه کویل برج خنک کننده مدار بسته:

هر دستگاه دارای کویل مسی حداقل 6 ردیفه، از جنس کربن استیل بدون فین متناسب با بار برودتی دستگاه است.

 

مزایای برج خنک کننده مدار بسته

برج‌های خنک کننده مدار بسته، مایع یا سیال فرآیند را کاملا از جو جدا می‌کند. این امر با ترکیب تجهیزات دفع گرما با مبدل حرارتی در یک برج خنک کننده مدار بسته محقق می‌شود (شکل زیر). برج خنک کن مدار بسته از کیفیت سیال فرآیندی محافظت می‌کند، هزینه و زمان مورد نیاز برای تعمیر و نگهداری سیستم را کاهش می دهد و انعطاف پذیری عملیاتی را با کاهش هزینه اولیه بالاتر می‌برد.

نحوه جداسازی سیال فرآیندی از جو توسط کولینگ تاور مدار بسته

علاوه بر موارد فوق، برج خنک کننده مداربسته دارای مزایای زیر نیز است:

  1. مصرف آب: درقیاس با مدل‌های مدارباز، از مصرف آب بسیار کمتری برخوردار است. ضمناَ نیاز بسیار کمتری به تزریق آب جبرانی خواهد داشت. (صرفه جویی مالی)
  2. مصرف انرژی: پایین بودن میزان مصرف انرژی
  3. کنترل انرژی: قطعات و سیستم‌های جانبی مانند ترموستات و…، به راحتی با برج‌های مداربسته هماهنگ می‌شوند. لذا میتوان در فصول مختلف سال، انرژی مصرفی را کنترل نمود.
  4. عدم نیاز به تصفیه آب: سیال در مجراهای بسته‌ی سیستم‌های مدار بسته جریان دارد. بنابراین چنانچه از کیفیت آب ورودی مطمئن هستید، نیازی به تصفیه ثانویه نخواهید داشت. بدلیل عدم ارتباط مستقیم با هوا، کیفیت و بهداشت سیال حفظ خواهد شد.
  5. رسوب: میزان تشکیل رسوب نیز در برج خنک کننده مداربسته کمتر است. درنتیجه به شستشو و تعمیر کمتری نیاز خواهند داشت.
  6. محافظت از لوله‌ها: لوله‌های فلزی پره دار این تجهیزات، امکان اکسیداسیون و زنگ زدگی دارند. از همین رو با شیوه حفاظت کاتدی، به راحتی میتوان این دغدغه را برطرف نمود.

انواع برج خنک کننده مداربسته

انواع برج خنک کننده مداربسته

برج‌های خنک کن مدار بسته دارای دو زیرمجموعه اصلی هستند: «سیستم‌های مداربسته خشک» و «سیستم مدار بسته هیبریدی». کارشناسان بر این عقیده هستند که هر یک از این مدل‌ها، به دلیل «انتقال حرارت غیرمستقیم» و «عدم ارتباط مستقیم آب با جریان هوا»، در زیرمجموعه‌ی کلی برج خنک کننده مداربسته قرار می‌گیرند. در ادامه به بررسی کوتاه هر یک از این مدل‌ها خواهیم پرداخت.

برج خنک کننده مدار بسته خشک

سیستم کولینگ مداربسته خشک، یک دستگاه کاملاَ صنعتی است که به منظور پوشش‌دهی نیازهای صنایع بزرگ بالادستی طراحی می‌گردد. بنابراین مشخصاَ در ظرفیتهای بزرگی طراحی خواهد شد. با توجه به عدم ارتباط مستقیم سیال با جریان هوا، نیاز به راهکاری دیگر برای پوشش ضعف راندمان است. در نتیجه غالباَ از کویلهای فین دار و لوله‌های پره دار ترکیبی (از جنسهای مختلف) در برج خنک کننده مداربسته خشک استفاده می‌شود. بهره‌گیری از کویلهای آلومینیومی فین دار، می‌تواند به گستردگی سطح تبادل گرمایی جریان هوا و آب، کمک کند. طراحی ظاهری این تجهیزات به صورت مستطیلی و همراه با سطوح شیبدار از دوطرف است. بیاد داشته باشید که نوع هوادهی در این مدل‌ها، تماماَ به صورت «هواخنک» است.

برج خنک کننده مداربسته هیبریدی

کولینگ تاور مدار بسته هیبریدی

بسیاری از متخصصان، نقدهای تندی را به عملکرد سیستم‌های مدارباز و مداربسته در فصول مختلف سال، وارد میکردند. به همین دلیل طراحی برج خنک کننده مداربسته هیبریدی با خلاقیت های خاصی همراه شد. بطوریکه نوع عملکرد این سیستم‌ها را ترکیبی از برج‌های مدارباز و مداربسته می‌دانند:

  • فصول گرم: در فصول گرم سال، گاهاَ واردسازی هوای خنک از محیط بیرون به درون دستگاه امکانپذیر نیست. زیرا خود هوای بیرونی، بسیار گرم است و نمی‌تواند سیال داغ را خنک کند. در چنین شرایطی از یک سیکل توزیع آب کمکی (شبیه به اسپرینکلرهدهای مدارباز) استفاده می‌شود. تاجای ممکن نیز از هوای خنک بهره گرفته می‌شود.
  • فصول سرد: باتوجه به سرمای هوا در فصول سرد سال، در این فصول استفاده از سیستم مکش و دمش هوا کفایت می‌کند. بدین‌گونه که هوای خنک توسط فن‌ها وارد دستگاه شده و به سطح خارجی لوله‌ها دمش پیدا می‌کند.

انواع کویل در برج خنک کننده مداربسته

انواع کویل مسی مورد استفاده در برج خنک کن مدار بسته

همانگونه که پیشتر نیز عنوان شد، در سیستم‌های مداربسته به جای «پکینگ مدیا»، از «کویل سرمایشی» استفاده می‌شود. اما حال این سوال وجود دارد که هریک از جنس‌های مختلف کویل دارای چه مزایا و معایبی است. بطورکلی و در یک بررسی اجمالی، میتوان به نکات زیر اشاره داشت:

  1. کویل مسی:
  • مزایا:

سرعت بالا در خنک کاری سیال – کاربردهای گسترده در انواع سیستم کولینگ – بهترین گزینه بلحاظ کارایی و طول عمر – عدم ایجاد پوسیدگی در کویل مسی برج خنک کننده مداربسته (شرایط عادی)

  • معایب:

قیمت بیشتر در قیاس با مدل‌های دیگر – عدم مقاومت کافی در برابر سیالات اسیدی

  1. کویل استنلس استیل
  • مزایا:

تولید در ضخامت های متنوع (رده‌های متنوع ده الی پنجاه) – عدم زنگ زدگی تضمینی – عملکرد مطلوب در برابر سیالات اسیدی – رسوب گذاری کمتر

  • معایب:

قیمت زیاد متریال استیل – وزن نسبتاَ سنگین

  1. کویل آلومینیوم:
  • مزایا:

قیمت مناسب – ساخت راحت و پرسرعت – دارای ضریب کانداکتیویتی (conductivity coefficient) مناسب – افزایش دهنده سطح ارتباط غیرمستقیم سیال و هوا – قابلیت بکارگیری در مدل‌های مختلف برج خنک کننده مداربسته

  • معایب:

بایستی به منظور عدم زنگ زدگی، از لایه‌های لعابدار محافظ استفاده شود – طول عمر کمتر – خنک کاری با سرعت معمولی

  1. کویل گالوانیزه درزدار:
  • مزایا:

قیمت بسیار مناسب بدلیل ارزان بودن متریال گالوانیزه (ارزانترین مدل) – قابل استفاده در تولید انواع سیستم کولینگ –  ضخامت دو الی 3 میلیمتری – مقاومت ضربه ای بالا

  • معایب:

نیاز به لایه‌های محافظ برای جلوگیری از اکسایش – وزن نسبتاَ زیاد – برای آبهای اسیدی، بدلیل درزدار بودن مناسب ناست!

  1. کویل گالوانیزه گرم مانیسمان:
  • مزایا:

قابلیت استفاده در آبهای اسیدیته (بدلیل عدم وجود سوراخ و درز) – قیمت بسیار مناسب کویل گالوانیزه برج خنک کننده مداربسته – تولید راحت

استفاده در کویل گالوانیزه در ساخت کولینگ تاور مدار بسته

  • معایب:

امکان انسداد لوله‌ها در طی فعالیت – ضریب تبادل گرمای پایین – نیاز به لایه روکشی برای عدم زنگ زدگی

خرید بهترین برج خنک کننده مداربسته با مهتاب گستر

انتخاب یک برج خنک کننده مداربسته مناسب، از چندین جهت حائز اهمیت است:

  • اول اینکه انتخاب غلط این دستگاه‌ها، می‌تواند هزینه‌های تعمیر زیادی بر روی دستتان بگذارد. فارغ از اینها، از ارزش هزینه‌ی اولیه‌تان نیز می‌کاهد.
  • دوم انکه روند تولید صنعتی را مختل خواهد کرد.
  • و سوم اینکه وقت و انرژی زیادی را بایستی صرف تعمیرات دستگاه کنید.

بنابراین از هر سو که بنگریم، انتخاب برج خنک کننده می‌تواند با حساسیت‌های زیادی همراه باشد. شرکت معتبر مهتاب گستر با در اختیار داشتن نیروهای متخصص، خلاق و متعهد و راه اندازی خطوط تولید تماماَ استاندارد و در اختیارگیری تجهیزات بروز جهانی، همواره در سالیان اخیر، در سطح اول تولید تجهیزات صنعتی کشور درخشیده است. بطوریکه امروزه در کنار صدها دستگاه صنعتی دیگر، به طراحی و تولید انواع: برج خنک کن مداربسته، مدارباز، هیبرید، خشک، آدیاباتیک، جریان مخالف، جریان متقاطع، فایبرگلاس، بتنی و گالوانیزه مشغول است. جهت ارتباط و دریافت مشاوره‌های رایگان از متخصصان فنی شرکت مهتاب گستر، همین حالا با شماره‌های زیر تماس بگیرید.

پارامترهای تاثیرگذار در انتخاب نوع کولینگ تاور به لحاظ خشک یا تر بودن سیستم

هنگام تصمیم گیری در مورد اینکه کدام سیستم برای یک پروژه خنک سازی بهتر است، عوامل مختلفی باید در نظر گرفته شوند.

  • کارایی

اگر در پروژه ای قرار است در طول سال سیستم خنک سازی با ظرفیت کامل کار کند، حفظ یک برج خنک کن مدار بسته با سیستم پاک و قابل اعتماد بسیار مهم است. جداسازی مایع فرآیند در سیستم حلقه بسته از ورود آلودگی های هوا و رسوب آن به سیستم جلوگیری می‌کند. حفظ عملکرد بهینه در یک کولینگ تاور حلقه باز برای اطمینان از کارایی مشابه نیاز به نگه داری منظم دارد. چیلرها و مبدل های حرارتی با بازده بالا به عملکرد فرآیند تمیز آب متکی هستند و حتی مقادیر کمی رسوب گذاری بر آن ها تأثیر می گذارد.

  • هزینه

هزینه تجهیزات اولیه یک سیستم مدار باز کمتر از یک سیستم مدار بسته با مقدار قابل توجه ای خواهد بود، زیرا سیستم باز شامل مبدل حرارتی متوسط نیست. با این حال، هزینه اول بیشتر سیستم مدار بسته در طول عمر خود با عملکرد های زیر بازپرداخت می‌شود:

  1. مایع فرآیند تمیزتر منجر به یک سطح داخلی تمیزتر و بازده بالاتر اجزای سیستم می‌شود (به عنوان مثال چیلر).
  2. کاهش هزینه‌های نگهداری سیستم درون کولینگ تاور مدار بسته
  3. کاهش هزینه‌های تصفیه آب برای تجهیزات تبخیری.
  4. کار در حالت “خنک سازی آزاد” در زمستان برای صرفه جویی در مصرف انرژی.
  • نگهداری

از آن جا که سیال فرآیند یک سیستم مدار بسته کاملاً از محیط جدا شده است، نگه داری معمول فقط در خود تجهیزات دفع گرما لازم است، اگر کاملاً برطرف نشود نیاز به خاموش شدن دوره ای سیستم برای تمیز کردن مبدل حرارتی به طور چشم گیری کاهش می یابد. تأمین سیال های فرآیند تمیز به سیستم باعث افزایش عمر سایر اجزای سیستم (بسته‌های کندانسور و کمپرسورها) می‌شود.

  • تصفیه آب

تصفیه آب حفظ کیفیت مایع فرآیند مناسب در یک سیستم ممکن است شامل مراحل مختلفی مانند تصفیه شیمیایی، تجهیزات فیلتراسیون و افزودن آب تمیز و تازه باشد. یک برج خنک کننده مدار بسته می‌تواند مزایای زیر را نسبت به برج خنک کننده باز فراهم کند:

  1. حجم کمتری از آب در گردش برای خنک سازی.
  2. مدار فرآیند به حداقل خنک سازی نیاز دارد.
  3. در طول دوره‌های خشک کار، نیاز به آب از بین می رود.
  • انعطاف پذیری عملیاتی

برج‌های مدار بسته حالت های زیر را که با برج‌های باز امکان پذیر نیستند، امکان پذیر می‌کنند:

  1. عملیات خنک کننده رایگان بدون نیاز به مبدل حرارتی متوسط : چیلر خاموش است.
  2. عملکرد خشک : صرفه جویی در تصفیه آب و مواد شیمیایی، از ایجاد یخ زدگی و پر شدن مواد جلوگیری کنید.
  3. پمپاژ متغیر : آب کندانسورسیستم مدار بسته امکان پمپاژ با سرعت متغیر را برای صرفه جویی در انرژی فراهم می‌کند.

برج بسته مدار باز بهمراه یک مبدل حرارتی جایگزینی برای کولینگ تاور مدار بسته

گاهی اوقات در برخی پروژه‌ها، یک برج خنک کننده باز با یک مبدل حرارتی جفت می‌شود (شکل زیر) برخی از مزایای برج‌های خنک کننده مدار بسته به ما امکان استفاده از آن را به جای کولینگ تاور مدار باز در کنار مبدل حرارتی را می دهد. انتخاب برج‌های خنک کننده مدار بسته به جای این ترکیب برج باز / مبدل حرارتی به دلایل زیر ممکن است هنوز انتخاب بهتری باشد:

کولینگ تاور مدار باز همراه با یک مبدل حرارتی

  • هزینه کل: افزودن مبدل حرارتی (پمپ، لوله کشی و…) به برج خنک کننده مدار باز، هزینه اولیه را بسیار به سیستم برج خنک کننده مدار بسته نزدیک می‌کند.
  • یکپارچگی تجهیزات: طراحی جمع و جور کولینگ تاور مدار بسته باعث صرفه جویی در فضا در یک محیط می‌شود، در مقایسه با چندین مکان برای برج خنک کننده مدار باز / مبدل حرارتی.
  • نگهداری: فاصله کم در مبدل حرارتی (به عنوان مثال صفحه و قاب) ممکن است جامدات وارد شده به سیکل توسط برج باز را به دام بیندازد، برای اطمینان از عملکرد مطلوب به تمیزکاری های مکرر و زمان بر نیاز دارید.
  • عملکرد خشک: سیستم برج مبدل حرارتی و باز نمی‌تواند در زمستان خشک شود.

کنترل میکروبیولوژیکی برج خنک کننده مدار بسته

از نظر تئوری، در یک کولینگ تاور مدار بسته و بدون بارگذاری آلی، شرایط برای رسوب میکروبی مناسب نیست. با این حال، رسوب زدایی می‌تواند در برخی سیستم‌ها مشکل ساز شود، به ویژه در سیستم‌هایی که از نوعی مواد شیمیایی آلی استفاده می‌کنند، از جمله آزول ها یا مواد پراکنده، که می‌توانند تجزیه و مواد غذایی را برای میکروب‌ها فراهم کنند. یک ماده مغذی مانند نیتریت یا محصول واکنش آن نیترات می‌تواند باعث رشد آن ها شود. بعلاوه، اگر سیستم از آب دیگری به غیر از میعانات گازی استفاده کند، میکروب‌های دیگر مانند باکتری های کاهنده سولفات ممکن است تکثیر شوند.

بنابراین، کنترل میکروبیولوژیکی ممکن است لازم باشد اما برخلاف سیستم‌های خنک کننده باز، از بیواسیدهای اکسید کننده معمولاً در سیستم‌های بسته استفاده نمی‌شود. اکسید کننده‌ها می‌توانند با برخی از بازدارنده‌های خوردگی مانند نیتریت واکنش نشان دهند یا گونه‌های خورنده مانند کلرید را به آب وارد کنند. در عوض، بیواسیدهای غیر اکسید کننده انتخاب ارجح هستند. این مواد شیمیایی با آسیب رساندن به دیواره‌های سلولی میکروارگانیسم ها و یا تداخل در فرآیندهای متابولیکی داخلی عمل می‌کنند.

تعمیر و نگهداری کولینگ تاور مدار بسته

برج خنک کننده مدار بسته از کویل تبادل گرما برای تقسیم سیستم خنک کننده به “سیستم آب داخلی” و “سیستم آب بیرونی” استفاده می‌کند. سیال فرآیند را تمیز و بدون آلودگی نگه می دارد. از این رو می‌توانید اطمینان حاصل کنید که روند تولید همیشه با بازده بالا نگه داشته می‌شود. برای نگهداری برج‌های خنک کن خشک باید از دستگاه سختی گیر و فیلتر شنی استفاده نمود تا آب تصفیه شده بعنوان آب جبرانی وارد سیستم شود.

اصطلاح “بسته” تا حدودی یک اصطلاح غلط است، زیرا در واقع در همه سیستم‌های آب خنک کننده در جایی نشت یا تلفات کمی وجود دارد که به تعمیر نیاز دارد. (اگر خوردگی جدی رخ داده باشد، این تلفات ممکن است قابل توجه باشد.) سیستم‌ها اغلب با مخزن هد برای کنترل آب و کنترل تغییرات تقاضا طراحی می‌شوند. بنابراین اغلب ممکن است مقداری اکسیژن وارد آب خنک کننده شود، که البته می‌تواند بر پتانسیل خوردگی تأثیر بگذارد. اگرچه ممکن است بتوان از آب با کیفیت های مختلف در سیستم‌های مدار بسته استفاده کرد یک انتخاب معمول (و تمرکز اصلی این مقاله) میعانات یا آب معدنی است که به طور خاص تصفیه می‌شود.

انتخاب میعانات در برابر آب خالص کمتر احتمال بروز ترکیبات با سختی زیاد یا عوامل خورنده مانند کلرید و سولفات را به حداقل می‌رساند. مواد لوله کشی معمولی برای سیستم‌های مدار بسته فولاد کربنی است که فولاد ضد زنگ یا شاید آلیاژهای مس یکی از گزینه‌های معمول برای لوله‌های مبدل حرارتی یا صفحات در مبدل P&F است. سایر فلزات ممکن است شامل آلومینیوم یا فلزات موجود در لحیم کاری اتصالات درون کویل های خنک کننده مبدل حرارتی باشد. هنگام برنامه ریزی برای یک برنامه کنترلی مهم است که از کل متالورژی سیستم مطلع شوید. موارد دیگری نیز ممکن است در برج ایجاد مشکل نمایند اما با سرویس دوره ای می‌توان از این تفاقات جلوگیری نمود.

معایب برج خنک کننده مدار بسته

ولی یکی از مشکلات معمول در کولینگ تاورهای مدار بسته این است که برج‌های مدار بسته به لحاظ عملکرد چون مستقیما تابع دمای محیط هستند، عملکرد پایین تری دارند. به منظور جلوگیری از این موضوع اولین بار توسط شرکت مهتاب گستر نوع برج‌های هیبریدی به شکل ترکیبی از برج‌های مدار باز و مدار بسته ارائه شد که هم میزان آب مصرفی کمتری مصرف می‌کرد و هم راندمان حرارتی بسیار بالایی داشت و شامل دو بخش بود:

  • الف) بخش خشک برج یا همان قسمت مدار بسته که در این قسمت آب در داخل کویل جریان پیدا می‌کرد و به کمک هوادهی فن سرد می‌شود.
  • ب) قسمت مرطوب، تر و یا قسمت مدار باز برج که به منظور خنک کردن بیشتر برج و بالا بردن راندمان حرارتی مجموعه در نظر گرفته است.

برج خنک کننده مدار بسته معایبی را نیز دارد از جمله آنها کاهش کارایی و راندمان است. برای سفارش و خرید برج خنک کننده با مهتاب گستر در ارتباط باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 104 میانگین: 4.9]